Μετά την εκτός Κρήτης μετάβαση της διαδικτυακής εκπομπής “Γεύσεις Κρήτης” των “Χανιώτικων νέων” στην Ηρωϊκή Νήσο Κάσο, σειρά πήρε η ακριτική Γαύδος η οποία συμμετείχε στην εκπομπή με παραδοσιακή αλλά και σύγχρονη κουζίνα.
Για το πανέμορφο αυτό νησί της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων αμέσως μετά την επιστροφή μας δημοσιεύσαμε στα “Χανιώτικα νέα” της Δευτέρας 15 Ιουλίου δισέλιδο αφιέρωμα με πρωτοσέλιδη αναφορά.
ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ:
Στο Α’ μέρος της εκπομπής της οποίας η βιντεοσκόπηση θα αναρτηθεί αύριο Παρασκευή 19 Ιουλίου στο κανάλι των “Χ.ν.” στο Youtube, η κυρά Λίτσα Τσιγωνάκη μαγείρεψε στον Καραβέ, λιμάνι του νησιού Γαυδιώτικα καλιτσούνια με μυζήθρα, ενώ στο Σαρακήνικο στην ταβέρνα “Χελώνα” του Νίκου Πορτάλιου ο μάγειρας της επιχείρησης εκτός από τον Ξιφία που μαγείρεψε στο τηγάνι με κρέμα αγκινάρας, χόρτα τσιγαριαστά και μία πίκρα πάλι από αγκινάρα, διάνθισε το τραπέζι και με τα παρακάτω πιάτα νόστιμων εδεσμάτων της σύγχρονης κουζίνας. Σαλάτα από ντοματίνια και μπάλα μυζήθρας με ελαιόλαδο και κρίταμο. Σαρδέλα μαρινάτη με ελαιόλαδο και μαϊντανό. Ταραμά με ιδιαίτερη την αίσθηση της γλυκοπατάτας και σούπα κακαβιά με γιουβαρλάκια ψαριών, ελαιόλαδο και μαϊντανό.
ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ
Το Β’ μέρος της εκπομπής που θα αναρτηθεί την επόμενη Παρασκευή 26 Ιουλίου η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου του νησιού Έφη Γεωργακά μαζί με τον σύζυγό της Νίκο Λουγιάκη στα Βατσιανά, μαγείρεψαν συκωτάκια κοκκινιστά και Γαυδιώτικο τσιγαριαστό
Το επεισόδιο αυτό όπως και όλα τα προηγούμενα μπορείτε να τα βλέπετε στο κανάλι της εφημερίδας στο youtube:
www.youtube.com/user/haniotikanea
Για την δική σας συμμετοχή στην εκπομπή μπορείτε να επικοινωνείτε με τα γραφεία της εφημερίδας μας ή με το κινητό μας τηλέφωνο 6979 457191.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Γιάννης Η. Κάκανος