
Σε μια χώρα που εξακολουθούν τα κομματικά μίση, η κρατική διαφθορά, τα ρουσφέτια και τα άδικα “χαράτσια”, είναι επόμενο πώς και η παιδεία της προφανώς θα έχει μαύρα χάλια.
Με αυτά, όμως, τα “προσόντα”, είναι αδύνατον να έρθει πρόοδος, ευημερία, δικαιοσύνη, αξιοκρατία και υπεύθυνη κοινοβουλευτική αντιπροσώπευση.
Μόνο με καλές σκέψεις, πράξεις και τίμια εργασία που είναι ευλογία, αλλάζουν όλα προς το καλύτερο.
Η πολιτεία, έστω και αργά, οφείλει ν’ αντιληφθεί την σκληρή πραγματικότητα της ζωής των Ελλήνων και νόμιμων ξένων πολιτών που ζουν στη χώρα, καθιερώνοντας ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις. Μεταξύ αυτών, απαλλάσσοντας τον φορολογούμενο πληθυσμό από τα άδικα “χαράτσια”, που δυστυχώς τον επιβαρύνουν ακόμα όπως για παράδειγμα είναι η υποχρεωτική πληρωμή της ΕΡΤ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Ενδεικτικά παραθέτουμε έναν λογαριασμό με τελικό ποσό πληρωμής 108 ευρώ εκ των οποίων για Δήμο και ΕΡΤ χρεώθηκαν 40,50 ευρώ. Έλεος!
Γιάννης Η. Κάκανος