Πέμπτη , 28 Σεπτέμβριος 2023

Ευτυχισμένα και δυστυχισμένα κατοικίδια…

Σωτήριες για χιλιάδες ζωάκια συντροφιάς, καθώς σώθηκαν από την εγκατάλειψη, την κακοποίηση και την θανάτωσή τους με φόλες, αποδείχτηκαν οι προσπάθειες, τα τελευταία κυρίως χρόνια, των φιλοζωικών συλλόγων αλλά και αρκετών μεμονωμένων πολιτών.

Η πολιτεία, κατόπιν των συλλογικών πιέσεων ενέσκηψε τελικά στο διαχρονικό πρόβλημα των αδέσποτων και κακοποιημένων ζώων με την θέσπιση αυστηρών ποινών. 

Επ ουδενί, όμως, δεν πρέπει να εφησυχάσουμε. 

Πρέπει να  συνεχιστεί ο αγώνας και για επάνδρωση όπως και την αύξηση των δημοσίων κτηνιατρείων με νέους κτηνιάτρους που θα ασχολούνται επί πλέον των άλλων καθηκόντων τους, με τις στειρώσεις ζώων. 

Να δημιουργηθούν ακόμα οργανωμένοι χώροι εκτός πόλης για μόνιμη φιλοξενία αδέσποτων. Στην πόλη μας το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα  πρέπει να εκλείψει αλλά όχι με ευθανασίες. Μόνο με σωστή φιλοξενία. 

Στην πλατεία Ελευθερίας με τα Δικαστήρια και την Αντιπεριφέρεια, γιατί δεν υπάρχει μέριμνα ώστε να έχουν καλή τύχη τα άτυχα αδέσποτα ζώα που περιφέρονται καθ΄ όλες τις ώρες,  αρκετές φορές μάλιστα έχοντας επιθετικές διαθέσεις… 

Γιάννης Η. Κάκανος

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com