Κυριακή , 15 Δεκέμβριος 2019
Ανακοίνωση

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από την Terra Creta ΑΒΕΕ στο Κολυμβάρι Χανίων

SnagIt1 

terra creta_2014

Η Terra Creta ΑΒΕΕ, δημιουργήθηκε το 2001 και σήμερα λειτουργεί στο Κολυμβάρι Χανίων, σε ιδιόκτητες και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις. Ως κύριο αντικείμενο εργασιών έχει την Παραγωγή, Τυποποίηση και Εξαγωγές ελαιολάδου ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας, κυρίως από την περιοχή Κολυμβαρίου. Παράγει εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε όλες τις κατηγορίες όπως Εξαιρετικό Παρθένο, ΠΟΠ Κολυμβάρι και Βιολογικό, και σε πρωτοποριακές συσκευασίες. Η έκθλιψη και παραγωγή του ελαιολάδου, πραγματοποιείται στο σύγχρονο ελαιουργείο της εταιρείας που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της, στην καρδιά της ελαιοκομικής ζώνης των Χανίων. Το ελαιουργείο είναι υψηλής δυναμικότητας (εκθλίβονται 11 τόνοι ελαιοκάρπου ανά ώρα), με δυνατότητα ποιοτικού διαχωρισμού του ελαιοκάρπου πριν την έκθλιψη και αυτοματοποιημένο σύστημα ιχνηλασιμότητας.

Estate-BIO-PDO-EN-Danai-500

Όλη η φιλοσοφία και οι πρακτικές της εταιρείας κινούνται γύρω από την υψηλή ποιότητα του τελικού προϊόντος που παράγει η Terra Creta. Στόχος είναι να διατηρηθούν αναλλοίωτα όλα εκείνα τα ωφέλιμα συστατικά του προϊόντος, η γεύση και το άρωμά του αλλά και η υψηλή διατροφική του αξία. Επίσης είναι σημαντικό να είναι απαλλαγμένο από όλα εκείνα τα στοιχεία που απειλούν την υγεία του καταναλωτή (πλαστικοποιητές, υπολείμματα φυτοφαρμάκων κλπ). Η συνεχής φροντίδα για όλα τα παραπάνω εγγυάται την παραγωγή ενός ασφαλούς, γευστικού και ωφέλιμου «λειτουργικού  τροφίμου» όπως αποκαλείται το ελαιόλαδο.

Συγκριτικό πλεονέκτημα της Terra Creta, εκτός από την ποιότητα και αφάλια των προϊόντων της,  είναι οι καινοτομίες τις οποίες εφαρμόζει κυριότερες των οποίων είναι:

α) Παραγωγή προϊόντων ελαιολάδου με βαλβίδα ψεκασμού (spray), κατοχυρωμένη Διεθνώς Καινοτομία

β) Ιχνηλασιμότητα: Ο καταναλωτής μέσω του δικτυακού τόπου της εταιρίας  www.terracreta.gr  μπορεί να έχει πρόσβαση στα στοιχεία της παραγωγικής διαδικασίας κάθε παρτίδας ελαιολάδου (LOT), μέσω 5ψήφιου αριθμού που τυπώνεται σε κάθε συσκευασία. Εκτός από πληροφορίες για όλα τα παραγωγικά στάδια, παρέχεται η πλήρης χημική του ανάλυση, καθώς και λεπτομέρειες καταγωγής με δορυφορική απεικόνιση των ελαιώνων από τους οποίους προέρχεται το ελαιόλαδο της συγκεκριμένης παρτίδας. Το σύστημα έχει παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια ιχνηλασιμότητας (2007, 2008)

Μια ομάδα 750 περίπου ελαιοπαραγωγών συνεργάζεται με την εταιρεία για την παραγωγή ποιοτικού και καθαρού ελαιοκάρπου, αναγκαία πρώτη ύλη για την παραγωγή προιόντων με ιδιαίτερα προτερήματα.

Η εταιρεία έχει δημιουργήσει σημαντικό δίκτυο πωλήσεων κυρίως στο εξωτερικό με σημαντική αύξηση εξαγωγών τα τελευταία έτη (αύξηση περίπου 25% ετησίως). Τα προιόντα της έχουν τοποθετηθεί σήμερα σε περισσότερες από 25 χώρες, ενώ είναι πρώτα σε πωλήσεις, στην κατηγορία τους, στα Ελληνικά Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών.

Παγκόσμιες Διακρίσεις

Η εταιρεία εμφιαλώνει μόνο κορυφαίας ποιότητας ελαιόλαδο και για αυτό έχει αποσπάσει σειρά διακρίσεων σε πανελλαδικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο

Estate-Extra-V-SPRAY-250-EN-GR

.  2013, Βραβεύτηκε ως η καλύτερη ελληνική εξαγωγική εταιρεία στην κατηγορία μεταποίησης, στα Greek Exports Awards 2013

. 2013, Χρυσό Βραβείο και Καλύτερο Ελληνικό Ελαιόλαδο στον Διαγωνισμό BIOL Ιταλίας

· 2012, Διεθνές βραβείο ποιότητας στον διαγωνισμό “Oil Japan 2012”, στο Τόκυο (Αργυρό)

. 2011, Διάκριση ως ένα από τα κορυφαία Βιολογικά Εξαιρετικά Παρθένα Ελαιόλαδα παγκοσμίως στον Διαγωνισμό BIOL Ιταλίας.

·2011, Διάκριση «TOP 10» στον Διαγωνισμό Βιολογικών προϊόντων της  Νυρεμβέργης/Γερμανία.

· 2010 Χρυσό Βραβείο στον διαγωνισμό Los Angeles 2010 στις ΗΠΑ

· 2010 Αργυρό Βραβείο στον διαγωνισμό Los Angeles 2010 στις ΗΠΑ

· 2009 Χρυσό Βραβείο στο διαγωνισμό AVPA στο Παρίσι της Γαλλίας

· 2008 Silver Medal στον διαγωνισμό “4th Oil China” στη Σαγκάη της Κίνας

· 2007 1ο Βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό ελαιολάδου «Δρόμοι της ελιάς».

· 2005 1ο Παγκόσμιο Βραβείο στον διαγωνισμό Der Feinschmecker στο Μόναχο της Γερμανίας

· 2004 1ο Βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό «Δρόμοι της ελιάς»,

 

Εκτός από τις παραπάνω, η εταιρεία έχει αποσπάσει και πληθώρα άλλων διακρίσεων, σχετικά με τις πρωτοποριακές ιδέες της, την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της όπως επίσης για την πορεία της στον τομέα των εξαγωγών, στον οποίο διατηρεί ηγετική θέση.

 

Προϊόντα

            Παράγουμε και τυποποιούμε αποκλειστικά υψηλής ποιότητας προϊόντα από την περιοχή Κολυμβαρίου. Το ελαιόλαδο παράγεται σε αυστηρά ελεγχόμενες συνθήκες, στο σύγχρονο ελαιουργείο μας, αποκλειστικά από καρπό ποικιλίας «Κορονέικι» με πραγματικά χαμηλές θερμοκρασίες έκθλιψης (27οC)

 Estate-PDO-maraska-500-EN-FR

Τα κυριότερα προϊόντα μας είναι

 • Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
 • ΠΟΠ Κολυμβάρι Χανίων Κρήτης  Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
 • Βιολογικό ΠΟΠ Κολυμβάρι Χανίων Κρήτης  Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
 • Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο σε φιάλη spray
 • Βαλσάμικο ξύδι Κρήτης από ρωμαίικο σταφύλι


terracreta (7)

Εγκαταστάσεις – εξοπλισμός – πιστοποιήσεις

Η εταιρεία διαθέτει σύγχρονους χώρους με προηγμένης τεχνολογίας μηχανολογικό εξοπλισμό καθώς έχει υλοποιήσει πρόσφατα επενδύσεις. Διαθέτει μονάδα έκθλιψης ελαιοκάρπου πρωτοποριακή για τα Ελληνικά δεδομένα με δυνατότητα επεξεργασίας 11 τόνων ελαιοκάρπου/ ώρα, η οποία λειτούργησε για 1η φορά από το Δεκέμβριο του 2010 και από την πρώτη χρονιά λειτουργίας της κατετάγη στις 5 μεγαλύτερες μονάδες της Κρήτης με την παραγωγή 900 τόνων ποιοτικού ελαιολάδου. Επίσης μονάδα τυποποίησης με αυτοματοποίηση των γραμμών παραγωγής και δυναμικότητα

α) 3.000φιαλών/ ώρα και β) 1.000φιαλών/ ώρα, τυποποιημένου ελαιολάδου, υψηλών προδιαγραφών και δυνατότητα εμφιάλωσης συσκευασιών από 60ml έως 5L. Επίσης διαθέτει σύγχρονούς, στεγασμένους, κλιματιζόμενους αποθηκευτικούς χώρους και δεξαμενές αποθήκευσης από ανοξείδωτο χάλυβα 316L, χωρητικότητας  2.300τόνων.

Διαθέτει όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις :

Σήμα της Ευρωπαϊκής ένωσης, το οποίο χρησιμοποιείται αποκλειστικά σε προϊόντα Προστασίας Ονομασίας Προέλευσης
Η Terra Creta SA, έχει ελεγχθεί και πιστοποιηθεί, από τον Ελληνικό Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων, ΒΙΟ. Η Πιστοποίηση αφορά την τυποποίηση του Βιολογικού Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου.
Σήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο χρησιμοποιείται αποκλειστικά σε προϊόντα Βιολογικής καλλιέργειας.

  Πρόσφατα η Terra Creta SA, πιστοποιήθηκε από τον Διεθνή Φορέα Πιστοποίησης Eurocert, σχετικά με το International Food Standard (IFS) Version 4. (Αρ.Πιστοπ : 3/IFS/2006)

  Από το ξεκίνημά της, η Terra Creta SA έχει πιστοποιηθεί από την TUV AUSTRIA, για την εγκατάσταση και εφαρμογή συστημάτων HACCP (ΙSO 22000:2005)

  Από το ξεκίνημά της, η Terra Creta SA έχει πιστοποιηθεί από την TUV AUSTRIA, για την εγκατάσταση και εφαρμογή συστημάτων ISO 9001:2008.

  Το συγκεκριμένο σήμα, απαιτείται από την Γερμανική νομοθεσία, όσον αφορά την πώληση βιολογικών προϊόντων. Η Terra Creta SA, έχει εξασφαλίσει την άδεια χρήσης του εν λόγω σήματος, και το χρησιμοποιεί στην Γερμανική αγορά.

EL-40-027

Ο κωδικός αυτός χορηγείτε από το Ελληνικό κράτος υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Η Terra Creta SA, ζήτησε να υπαχθεί σε καθεστώς ελεγχόμενης αποθήκης και πήρε την έγκριση να αναγράφει στις ετικέτες των προϊόντων της τον συγκεκριμένο κωδικό. Η εταιρία είναι από τις λιγοστές στην Ελλάδα που διαθέτει πιστοποίηση παραγωγής βιολογικού ελαιολάδου κατά το πρότυπο των ΗΠΑ/ Η εταιρία είναι πιστοποιημένη για την παραγωγή βιολογικού ελαιολάδου που χρησιμοποιείται στην παραγωγή καλλυντικών. Το συγκεκριμένο σήμα, απαιτείται από την νομοθεσία της Σουηδίας, όσον αφορά την πώληση βιολογικών προϊόντων. Η Terra Creta SA, έχει εξασφαλίσει την άδεια χρήσης του εν λόγω σήματος.

 terracreta (10)

ΣΤΟΙΧΕIΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ TERRA CRETA

 1. Φιλοσοφία (όπως περιγράφετε παραπάνω)
 2. Κάθετη παραγωγική μονάδα
 3. Σε εξέλιξη πρόγραμμα συμβολαιακής γεωργίας
 4. Πιστοποιήσεις ( ΕΝ ISO 22000:2005 ΕΝ ISO 9001:2008, Agrocert, BioHellas, Kosher κλπ )
 5. Πληθώρα Διεθνών διακρίσεων υπό την αιγίδα  του Διεθνούς  Συμβουλίου Ελαιολάδου

ΠΡΟΙΟΝΤΑ TERRA CRETA

 1. Χαμηλά εργαστηριακά στοιχεία προϊόντων ( max 60% των μέγιστων εργαστηριακών στοιχείων του Καν Ε.Ε.)
 2. Οργανοληπτική βαθμολογία παρτίδων
 3. Τήρηση αυτοματοποιημένης ιχνηλασιμότητας από το .ελαιώνα μέχρι το τελικό σημείο πώλησης
 4. Ανάρτηση ιχνηλασιμότητας παρτίδων στο διαδίκτυο για πρόσβαση όλων των στοιχείων από τον καταναλωτή

 terracreta (3)

ΜΟΝΑΔΑ ΕΚΘΛΙΨΗΣ

 • Ποιοτική αξιολόγηση καρπού κατά την παραλαβή
 • Ποιοτική ταξινόμηση καρπού πριν την έκθλιψη
 • Πλήρως αυτοματοποιημένη παραγωγική διαδικασία
 • Ποιοτική ταξινόμηση ελαιολάδου
 • Ανεξάρτητη γραμμή παραγωγής καθώς και δίκτυα διανομής για βιολογικά ελαιόλαδα
 • Ιδανικές συνθήκες αποθήκευσης ελαιολάδου
 • Κοινή άλεση
 • Καμία προσθήκη νερού κατά τη διαδικασία έκθλιψης ( Λειτουργία 2 φάσεων)
 • Αυστηρή τήρηση ISO 22000:2005
 • Πλήρης δυνατότητα παραμετροποίησης των γραμμών παραγωγής ανάλογα με την κατηγορία, τις συνθήκες και το στάδιο ωριμότητας του ελαιόκαρπου
 • Απόλυτη ιχνηλασιμότητα καρπού ξεκινώντας από τον ελαιώνα

Terra Creta ΑΒΕΕ

Κολυμβάρι Χανίων Κρήτης. Τηλ 2824083340, FAX 2824083343

e-mail:  [email protected]  ιστοσελίδα : www.terracreta.gr  Skype: terracreta

 

Δείτε  κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο  ένα παλιό ρεπορτάζ με επίσκεψη σχολείου.

https://eparxiakofos.gr/sta-chania-ekdromi-mathiton-se-eleourg/ 

 

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com