Σάββατο , 25 Μάϊος 2024

Εθελοντικός καθαρισμός των παραλιών του Αποκόρωνα

 

Ο Δήμος Αποκορώνου ως ελάχιστη συμβολή στην Ημέρα Παγκόσμιας Εκστρατείας Καθαρισμού Ακτών πραγματοποίησε χθες το πρωί γενικό καθαρισμό όλων των ακτών με τη συμμετοχή πολιτών και μαθητών από σχολεία της δημοτικής περιφέρειας.

Για την εθελοντική δραστηριότητα ο δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης τόνισε  ότι «σήμερα πραγματοποιείται μια σημαντική περιβαλλοντική δράση από μαθητές των σχολείων του Αποκόρωνα η οποία αφορά τον καθαρισμό των παραλιών του Δήμου μας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών. Η συγκεκριμένη δράση στοχεύει αφενός στην καθαριότητα των ακτών – παραλιών και αφετέρου στην ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση της κοινωνίας του Δήμου μας για την διατήρηση των καθαρών ακτών μας». Ο ίδιος επίσης δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τη συμμετοχή των μαθητών από σχολεία της δημοτικής περιφέρειας τονίζοντας τα εξής: «Τα παιδιά μας με τη συμμετοχή στον εθελοντισμό καθαρισμό με βιωματικές δράσεις αποκτούν την απαραίτητη παιδεία περιβαλλοντικής συνείδησης και ευαισθησίας» για να καταλήξει αναφέροντας πώς «η Δημοτική Αρχή του Αποκόρωνα είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος και έχουμε ήδη θέση ως βασική προτεραιότητα την διατήρηση καθαρών ακτών και παραλιών. Με χαρά φιλοξενούμε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και δράσεις και δηλώνουμε παρόντες στο πλευρό των εθελοντών του Δήμου μας

Στην παραλία της Αλμυρίδας συναντήσαμε τους μαθητές και τις μαθήτριες και των δύο τμημάτων της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Βάμου να συνοδεύονται από τους δασκάλους τους τον κ. Ανέστη Στάη και την κα Ευγενία Κουρκουμέλη που μας είπαν: «Σήμερα λόγω της Παγκόσμιας Εκστρατείας Καθαρισμού του Περιβάλλοντος δραστηριοποιηθήκαμε και ήρθαμε και τα δύο τμήματα της ΣΤ’ τάξης να καθαρίσουμε την παραλία εδώ της Αλμυρίδας».  

 Μαζί με τα παιδιά ήταν και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αλμυρίδας -Πλάκας κ. Νικήτας Παϊζης, ο δήμαρχος κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για την καθαριότητα κ. Εμμανουήλ Καμαριωτάκης και η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αποκορώνου κα Αργυρώ Μπενάκη  και άλλους εθελοντές.

Ιστορικά στοιχεία:

 Περισσότεροι από 10 εκατομμύρια εθελοντές σε 152 χώρες έχουν συμμετάσχει από το 1986 μέχρι σήμερα στην Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών, συλλέγοντας από τις ακτές και το βυθό πάνω από 80.000 τόνους απορριμμάτων. Με την παράλληλη καταγραφή από τους εθελοντές των απορριμμάτων, συγκεντρώνονται πολύτιμα στοιχεία για το είδος, τις ποσότητες και την προέλευση τους βοηθώντας στην κατανόηση και αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος ρύπανσης. Υπάρχει ανάγκη για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων μας για την διατήρηση των ακτών και των θαλασσών μας καθαρών από τα σκουπίδια.

image0031

image0028

image0022

 image0008

image0019

Στιγμιότυπα από τον καθαρισμό της πανέμορφης παραλίας της Αλμυρίδας η οποία είναι προτιμητέα από εκατοντάδες ανθρώπους έλληνες και ξένους επειδή συνδυάζει μεγάλο πλάτος και μήκος από ψιλή άμμο και αβαθή καθαρά νερά.

image0035

Η δασκάλα κα Ευγενία Κουρκουμέλη με τον δάσκαλο κ. Ανέστη Στάη ενώ κάνουν δηλώσεις στο «Επαρχιακό φως».  

image0045

Στιγμιότυπο από τον καθαρισμό της παραλίας της Γεωργιούπολης 

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com