Πέμπτη , 20 Ιούνιος 2024

Εθελοντική αιμοδοσία αστυνομικών και πολιτικού προσωπικού στα Χανιά

   Εξωτερική όψη του Αστυνομικού Μεγάρου με το αυτοκίνητο αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Χανίων

Εθελοντική αιμοδοσία από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων άρχισε στις 9 το πρωί της Τρίτης στον 4ο όροφο του Αστυνομικού Μεγάρου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών “ Άγιος Ιωάννης ” και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.  

“Πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιείται μέσα σε δύο χρόνια και η προσέλευση είναι  ιδιαίτερα μεγάλη”, υπογράμμισε ο πρόεδρος των συνδικαλιστών αστυνομικών κ. Νίκος Ξανθουδάκης για να συνεχίσει, επισημαίνοντας ότι “στην πλειοψηφία τους οι αστυνομικοί του Νομού είναι εθελοντές αιμοδότες όπως κι εγώ και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Η ώρα πλησιάζει 12 το μεσημέρι και από τις 9 το πρωί που ξεκίνησε η διαδικασία έχουν συγκεντρωθεί 45 φιάλες με αίμα, ενώ θέλουμε ακόμα δύο ώρες για να τελειώσει το προγραμματισμένο ωράριο προσέλευσης αισιοδοξώντας πως θα υπερβούμε τις 50 φιάλες. Οι αστυνομικοί είναι παιδιά της κοινωνίας και λειτουργούν με υπευθυνότητα τηρώντας την νομοθεσία της πολιτείας. Δίνουν και το αίμα τους τακτικά για τους συνανθρώπους τους που το έχουν ανάγκη. Σε όλες τις δράσεις μας όπως σήμερα  συμμετέχουν και πολιτικοί υπάλληλοι που εργάζονται στην αστυνομία καθώς επίσης και ορισμένοι πολίτες, φίλοι”.

Από μεριά της, η πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών “Αγιος Ιωάννης” κα Δέσποινα Ροδουσάκη, υπογράμμισε: “ Τρίτη και 13 του μήνα σήμερα, αλλά η αιμοδοσία πάει πολύ καλά όπως και όλες βέβαια οι προηγούμενες. Υπάρχει συμμετοχή και ευχαριστούμε την Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων για την φιλοξενία του χώρου και συγχαίρουμε για άλλη μία φορά το δραστήριο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών γιατί μέσα σε δύο χρόνια κληθήκαμε για τέταρτη φορά. Να έχουν υγεία και καλές υπηρεσίες στην υπηρεσιακή τους καριέρα”. 

Ενδεικτικά παραθέτουμε ορισμένες δηλώσεις εθελοντών αιμοδοτών. 

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος 
 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών, η πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών με δύο εθελόντριες και η ιατρική ομάδα του Νοσοκομείου Χανίων  
Αφροδίτη Κλεινάκη: “Ανήκω στο πολιτικό προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων. Για πρώτη φορά έδωσα αίμα πριν επτά χρόνια και από τότε δίνω δύο φορές τον χρόνο”. 

 

Ελένη Βιγλάκη: “Υπηρετώ στο Α.Τ. Χανίων και στα δύο χρόνια που καθιερώθηκε από την Ένωση Αστυνομικών η εθελοντική αιμοδοσία, συμμετείχα και στις τέσσερις φορές”. 
Στέλλα Τσακαλή: “Υπηρετώ στην Γενική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης κι έχω 13 χρόνια στην ΕΛ.ΑΣ. Είμαι αιμοδότρια έχοντας δώσει αίμα πάνω από δέκα φορές μέχρι σήμερα με τις δύο να είναι πριν γίνω αστυνομικός”.  

Σταμάτης Καλογεράκης αριστερά, ταμίας στην Ένωση Αστυνομικών και  ο Ρούσσος Τσιλιμιγκάκης δεξιά, αντιπρόεδρος, είναι πολλά χρόνια εθελοντές αιμοδότες έχοντας δώσει αίμα πάνω από 20 φορές ο καθένας.

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com