Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Επίσκεψη Μανούσου Βολουδάκη στο Δημαρχείο Κισάμου

Με τον δήμαρχο Κισάμου Γιώργο Μυλωνάκη συναντήθηκε χθες στις 11,30’ το πρωί  στο δημαρχείο της κωμόπολης ο τέως υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μανούσος Βολουδάκης. Της συνάντησης προηγήθηκε επίσκεψη στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου. 

Τα προβλήματα άρδευσης της δυτικής Κισάμου ήταν το αντικείμενο της συζήτησης κατά τη συνάντηση του κ. Μανούσου Βολουδάκη με τον δήμαρχο Κισάμου κ. Γιώργο Μυλωνάκη, παρουσία του π. δημάρχου κ. Θοδωρή Σταθάκη και του προέδρου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης  κ. Ελευθέριου Κοπάση.  

Όπως δήλωσε ο κ. Βολουδάκης  “η δυτική Κίσαμος στερείται σήμερα τις ποσότητες του νερού άρδευσης που είναι αναγκαίες για την αγροτική της παραγωγή. Την ίδια στιγμή, υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή, μεγάλες ποσότητες νερού που μένουν ανεκμετάλλευτες λόγω έλλειψης δικτύου μεταφοράς. Το πρόβλημα αυτό χρονίζει. Στη διάρκεια της συνάντησης ο Χανιώτης βουλευτής ενημερώθηκε για τις θέσεις όλων των εμπλεκομένων ώστε “να καταλήξουμε ει δυνατόν συναινετικά σε μία συγκεκριμένη πρόταση για χρηματοδότηση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Η κατασκευή του αναγκαίου αγωγού με τα συνοδά έργα του θα δώσει ουσιαστική ώθηση στην ανάπτυξη του Πλατάνου, της ευρύτερης περιοχής της Γραμβούσας, των Λουσακιών, αλλά και ολόκληρης της Κισάμου”, όπως τόνισε.   

Από μεριάς του ο δήμαρχος κ. Μυλωνάκης, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον βουλευτή, σχολίασε πως  “μαζί με διάφορα θέματα που απασχολούν την δημοτική περιφέρεια πρωταρχικό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με την άρδευση του Πλατάνου, της Γραμβούσας και των Λουσακιών. Θα κάνουμε σήμερα την σύσκεψη για να δούμε με ποιον τρόπο θα μπορέσουμε να επιλύσουμε αυτό το μεγάλο πρόβλημα”. 

Ο τ. δήμαρχος Κισάμου Θοδωρής Σταθάκης, σημείωσε ότι “το 2015 ξεκινήσαμε μια αξιόλογη προσπάθεια για να λυθεί το πρόβλημα της άρδευσης για όλη την περιοχή της δυτικής Κισάμου και με την εγκατάλειψη και καταστροφή των λιμνοδεξαμενών στην περιοχή της Χρυσοσκαλίτισσας  αλλά τόσο περισσότερο με την έλλειψη νερού σε Γραμβούσα, Πλάτανο, Λουσακιές.Αυτή την προσπάθεια που ξεκινήσαμε ευελπιστούμε ότι η νέα δημοτική Αρχή με την υποστήριξη της κυβέρνησης θα την συνεχίσει προς όφελος των δημοτών μας καθόσον είναι επιτακτική ανάγκη να προωθηθούν τα έργα στη δυτική Κίσαμο και όχι να κοροιδεύουμε τον κόσμο ότι το πρόβλημα θα λυθεί με νερά από το φράγμα που θα φτιαχτεί αν ποτέ φτιαχτεί στον Ταυρωνίτη”.  

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος 

 

Από αριστερά ο κ. Ελευθέριος Κοπάσης, ο κ. Γιώργος Μυλωνάκης και κ. Μανούσος Βουλουδάκης

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com