Σάββατο , 15 Ιούνιος 2024

Επικίνδυνοι δρόμοι εξαιτίας του στρατοπέδου Μαρκοπούλου στα Χανιά

Ρεπορτάζ: Γιάννης και Ηλίας Κάκανος 

Με αφορμή την βραδεία απελευθέρωση της πόλης μας από το στρατόπεδο “Μαρκοπούλου” εξακολουθούν να παραμένουν υποβαθμισμένες οι συνοικίες Κουμπέ και Αγίου Ιωάννου με τους πλέον κεντρικούς δρόμους να εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για πεζούς και οδηγούς. 

Οι εικόνες των οδών πέριξ του στρατοπέδου μαζί με την κεντρική οδό Κωνσταντίνου Καραμανλή με πρόσοψη μάλιστα και το Αστυνομικό Μέγαρο  ντροπιάζουν τα Χανιά καθόσον η οδός αυτή συνδέει το λιμάνι της Σούδας όπως και τη νέα εθνική οδό με την πόλη.

Οι συνεχείς διαμαρτυρίες οδηγών όπως και κατοίκων προς την εφημερίδα μας που θέλουν τις συνοικίες τους περισσότερο όμορφες και λειτουργικές, αποτέλεσε την αφορμή να επανέλθουμε στο θέμα απομάκρυνσης το ταχύτερο δυνατό του στρατοπέδου ούτως ώστε να αρχίσουν οι μελέτες για απαλλοτριώσεις αυλών και παλιών οικιών προς αναβάθμιση των προαναφερόμενων συνοικιών αλλά και της πόλης μας γενικότερα. 

Οι φωτογραφίες άλλωστε που παραθέτουμε “μιλούν” από μόνες του!  

  

Φωτ. 6
Φωτ. 3, 4, 5, 6 και 7. Η “τυφλή” αδιέξοδος οδός Αντωνιάδου για οχήματα στη νότια πλευρά του στρατοπέδου

Φωτ. 10
Φωτ. 10 και 11. Η οδός Κων. Καραμανλή όπως είναι σήμερα δυτικά του στρατοπέδου και μπροστά από την πρόσοψη του Αστυνομικού Μεγάρου
Φωτ. 12
Φωτ. 12 και 13. Η “ερμαφρόδιτη” επικίνδυνη οδός Ηλία Δεληγιαννάκη που αρχίζει από την βορειοανατολική πλευρά της πλατείας με τον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου στερείται πεζοδρόμησης, ενώ  από το μέσον της και κάτω συνεχίζεται με τα ίδια προβλήματα μέχρι την συμβολή της με τον κεντρικό δρόμο για το λιμάνι της Σούδας, αλλά με την ονομασία  ως Μακεδονίας.  

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com