Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Εορτάστηκε η κεντρική εκκλησία στο Νιο Χωριό “Η Ψηλάφισης Αποστόλου Θωμά”

Η φετινή γιορτή του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου συνέπεσε με την γιορτή του Αγίου Αποστόλου Θωμά και το Νιο Χωριό Αποκορώνου να πανηγυρίζει με πολλούς προσκυνητές την κεντρική εκκλησία που είναι αφιερωμένη στην Ψηλάφηση του Αποστόλου Θωμά.

Σύντομο βιογραφικό του Αγίου

Ο Θωμάς όπως και οι περισσότεροι από τους μαθητές του Χριστού είχε γονείς φτωχούς και ήταν ψαράς. Όταν τον κάλεσε ο Κύριος κοντά του, ήταν πολύ νέος, αλλά τον ακολούθησε με μεγάλη προθυμία εγκαταλείποντας τα πάντα για χάρη του: αδέρφια, γονείς, σπίτι, επάγγελμα. Τον υπηρέτησε με αφοσίωση και τον αγαπούσε με αυταπάρνηση. Όταν είχε πεθάνει ο φίλος Του ο Λάζαρος, στη Βηθανία της Ιουδαίας και ο Κύριος είχε αποφασίσει να πάει κοντά του, ενώ άλλοι μαθητές Του τον απέτρεπαν υπενθυμίζοντας Του ότι πριν από λίγο καιρό οι Ιουδαίοι ήθελαν να τον λιθοβολήσουν και ότι κινδύνευε η ζωή Του, αν ξαναπήγαινε εκεί σύντομα, τότε, σύμφωνα με τον Ευαγγελιστή Ιωάννη είπε: « Εμπρός ας πάμε κι εμείς για να πεθάνουμε μαζί Του».   

«ΑΠΙΣΤΟΣ» ΚΑΙ «ΘΕΙΟΝ ΑΓΛΑΙΣΜΑ»

Ενώ είναι πασίγνωστα τα διαδραματισθένα μετά την Ανάσταση του Κυρίου, τα οποία έδωσαν τον χαρακτηρισμό του Θωμά ως «απίστου», είναι μάλλον άγνωστα στους περισσότερους ανθρώπους όσα συνέβησαν κατά τη θαυμαστή μετάσταση της Θεοτόκου στους Ουρανούς, τα οποία, κατά πάσα πιθανότητα, είχαν ως συνέπεια το χαρακτηρισμό του «ως Θείου Αγλαϊσματος των Αποστόλων».

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com