Τρίτη , 23 Ιούλιος 2024

Εντυπωσιακή σε παλμό και συμμετοχή η απεργιακή κινητοποίηση στα Χανιά

Η απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε και στα Χανιά μετά τις 10 το πρωί της Τετάρτης είχε εντυπωσιακό παλμό και συμμετοχή με τον κόσμο ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, του Εργατικού Κέντρου, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και άλλων Συλλόγων να δίνει το παρών προσερχόμενος στη νότια πλευρά τής υπό ανακατασκευής Δημοτικής Αγοράς Χανίων διαμαρτυρόμενος κατά της κυβέρνησης εξαιτίας της ακρίβειας που μαστίζει την μεσαία τάξη, τους συνταξιούχους και τους ανέργους σε όλη την επικράτεια.  

Της πορείας σε κεντρικούς δρόμους προηγήθηκαν αγωνιστικοί χαιρετισμοί και φωνητικά συνθήματα από το πλήθος που συγκεντρωνόταν όλο και περισσότερο στην πλατεία και τον κεντρικό δρόμο μπροστά της Δημοτικής Αγοράς όπου άνδρες της Τροχαίας είχαν διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων. Κάθε φορέας κρατούσε και το δικό του πανό, ενώ αρκετοί ήταν άλλοι που κρατούσαν μικρές πινακίδες με αναγραφόμενα μηνύματα διαμαρτυρίας.   

Ενδεικτικά παραθέτουμε αποσπάσματα από ορισμένους  χαιρετισμούς, όπως είναι του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων, εκπρόσωπος του οποίου τόνισε: 

“Δηλώνουμε παρόντες σε όλες τις κινητοποιήσεις – συγκεντρώσεις παντού, που γίνονται σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος. Οι συνταξιούχοι δυναμικά, καθαρά και ανυποχώρητα ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζομένους και δημοσιοποιούμε τα προβλήματα μας που μας οδηγούν όλο και περισσότερο στην φτωχοποίηση…”   

Στον χαιρετισμό εκπροσώπου των εργαζομένων του νοσοκομείου Χανίων επισημάνθηκε ότι “ χαιρετίζουμε κι εμείς τη σημερινή απεργία και δηλώνουμε ότι θα είμαστε δίπλα στον συμπολίτη μας για τους αγώνες της υγείας, για τους αγώνες της παιδείας, όπως λέει και το σύνθημα “υγεία, παιδεία, ρεύμα και νερό, δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στο λαό”. Το νοσοκομείο χρειάζεται άμεση ενίσχυση, άμεση χρηματοδότηση για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στους συμπολίτες μας. Η πόλη μας είναι ένας μεγάλος τουριστικός προορισμός και ο πληθυσμός υπερδιπλασιάζεται. Γενναίες ενισχύσεις, γενναίες αυξήσεις και οι συνάδελφοι μας που είναι σε αναστολή να επιστρέψουν πίσω. Καλή δύναμη σε όλους”.  

Ιδιαίτερα καυστική ήταν η κριτική στον χαιρετισμό γυναίκας εκπροσώπου από τον Παγκρήτιο Σύλλογο Εργαζομένων Επαγγελματιών Υγειονομικού Χώρου η οποία σημείωσε: “ Χαιρετίζουμε τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση την οποία θα επιθυμούσαμε να είναι και διαρκείας. Ο Σύλλογος μας, η ομάδα εκείνη των εργαζομένων στην Ελλάδα που μάχεται από 1η Σεπτέμβρη 2021 που με μία κοινή υπουργική απόφαση κατά παρέκκλισης πάσης κείμενης νομοθεσίας επέτησε αναστολή εργασίας χωρίς μισθό, χωρίς ασφάλεια, εγκλωβισμένοι, χωρίς δικαίωμα νομίμου εργασίας. 7.500 άτομα στον χώρο τον δημόσιο, 15.500 στον χώρο τον ιδιωτικό δηλαδή 23.000 άνθρωποι  σε αναστολή εργασίας χωρίς δικαίωμα εργασίας. Είχαν μία άλλη άποψη. Ο καθένας μας έχει δικαίωμα ελευθερίας επιλογής στο σώμα του…”.  

Εκ μέρους της Ενωτικής Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Αγροτών Χανίων  ο πρόεδρος της Μανούσος Σταυριανουδάκης, υπογράμμισε: “ Χαιρετίζουμε τη σημερινή συγκέντρωση και είμαστε αλληλέγγυοι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι. Βέβαια ο πρωτογενής τομέας αντιμετωπίζει ακόμα περισσότερα προβλήματα. Θέλουμε να μείνουμε στα χωριά μας και να παράγουμε προϊόντα φθηνά και καλά, μπορούμε. Δυστυχώς, όμως οι αποφάσεις, η κοινή αγροτική πολιτική, η εκάστοτε κυβέρνηση για δεκαετίες τώρα έχει βάλει στον κάδρο τον μικρομεσαίο αγρότη κτηνοτρόφο για να καταναλώνεται μόνο εισαγόμενα προϊόντα. Ο αγώνας είναι η μόνη λύση. Ενωμένοι μπορούμε να δώσουμε λύση στα δίκαια αιτήματα μας”.       

Η συνέχεια δόθηκε με πορεία του πλήθους σε κεντρικούς δρόμους της πόλης φωνάζοντας συνθήματα έχοντας προπομπό αρκετά αγροτικά οχήματα με κομματικές σημαίες. Άψογη υπήρξε η συμβολή των ανδρών της Τροχαίας στη ρύθμιση  της κυκλοφορίας και την παρεκτροπή των οχημάτων από άλλους οδούς.     

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com