Παρασκευή , 31 Μαρ 2023

Έλλειψη αστυνομικών στις κοινωνίες επειδή φρουρούν και πρώην βουλευτές!

Έλλειψη Αστυνομικών σε Αστυνομικούς  Σταθμούς και Τμήματα…

 Για τις άλλοτε ισχυρές σε προσωπικό μικρές αστυνομικές Υπηρεσίες στα διάφορα χωριά του Νομού μας αλλά και γενικότερα σε όλη την επικράτεια αναφερθήκαμε επανειλημμένα. Τα χρόνια βέβαια που ιδρύθηκαν και λειτούργησαν  οι Σταθμοί αυτοί, όλα τα χωριά είχαν… ζωντάνια, πολλές οικογένειες και Δημοτικό Σχολείο, ήταν μικρές πολιτείες.

 Τα χρόνια κύλησαν και τα περισσότερα χωριά ερήμωσαν και σε άλλα μειώθηκε σημαντικά ο πληθυσμός τους. Εντελώς το αντίθετο, βέβαια συνέβη στα παραθαλάσσια χωριά, τα οποία αύξησαν τον πληθυσμό τους, έγιναν μικρές κωμοπόλεις. Στο Νομό Χανίων ενδεικτικά αναφερόμαστε σε τρία χωριά, που σήμερα είναι κωμοπόλεις, Παλαιόχωρα, Κολυμπάρι, Πλατανιάς και αντί να αναβαθμιστούν οι Αστυνομικοί Σταθμοί τους σε Αστυνομικά Τμήματα, στην Παλαιόχωρα και τον Πλατανιά λειτουργούν με μικρή αστυνομική δύναμη ενώ στο Κολυμπάρι έχει κλείσει ο Σταθμός.


 Οι Αστυνομικοί Σταθμοί Καμπάνου Ανατολικού Σελίνου, Έλους και Βάθης Κισάμου έχουν κλείσει από χρόνια 

Κι ενώ το πρόβλημα της έλλειψης αστυνομικών σε όλες σχεδόν της Αστυνομικές Υπηρεσίες της χώρας είναι γνωστό από χρόνια εν τούτοις κανένας υπουργός «προστασίας του πολίτη» δεν έπραξε το αυτονόητο για να εξοικονομηθεί δύναμη. Οι εξαγγελίες, όμως, για βελτίωση στη λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ., πολλές. Το σύστημα, βέβαια, καλά κρατεί και δεν επιτρέπει ούτε σε καιρό φτώχειας – όπως σήμερα – να λειτουργήσει με υπευθυνότητα. Ο σημερινός υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας αποδεικνύεται, δυστυχώς… άξιος συνεχιστής των προκατόχων του υποστηρίζοντας ακόμα και τους μη εκλεγμένους πολιτικούς, πρώην βουλευτές με το να τους παρέχει αστυνομική κάλυψη, φρουρά!

 Ο υπουργός Νίκος Δένδιας 

Ένα σχόλιο

 1. Γιάννη, συγχαρητήρια για το άρθρο σου.
  Από στοιχεία που έχω στην κατοχή μου λόγω και της πολυετούς ενασχόλησής μου με τον συνδικαλισμό εκ των οποίων 10 χρόνια ως Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, προκύπτει ότι περίπου χίλιοι (1.000) Αστυνομικοί συνεχίζουν να είναι οι οικιακοί βοηθοί – φιλιπινέζες σε πρώην Υπουργούς αλλά και σε πρώην Βουλευτές !!!
  Εάν σε αυτούς προσθέσεις και 350 Αστυνομικούς που υπηρετούν στην Βουλή επίσης ως φιλιπινέζες (δεν μιλώ για την κανονική φρουρά της Βουλής), ο αριθμός των Αστυνομικών-φιλιπινέζων οικιακών βοηθών εκτοξεύεται απίστευτα.
  Ο αριθμός των 3.500 Αστυνομικών που ανέφερε ο Δένδιας ότι απασχολούνται σε πολιτικούς, δημοσιογράφους και Βουλευτές για μένα δεν είναι ο ακριβής. Θεωρώ ότι αν γίνει μια σωστή απογραφή και συμπεριληφθούν και όλοι οι αποσπασμένοι σε τέοια πρόσωπα, ο αριθμός θα ξεπεράσει τους 7.000 Αστυνομικούς !!!
  Αυτά τα λίγα και πάλι συγχαρητήρια για την σπουδαία αρθρογραφία σου.
  Με εκτίμιση και φιλία
  ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ Ηλίας
  Πρόεδρος Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com