Τετάρτη , 28 Φεβ 2024

Εκατοντάδες ισόπεδες διασταυρώσεις κατά μήκος του Β.Ο.Α.Κ.

Διαχρονικό το πρόβλημα των περιπτώσεων κινδύνου από τη μία μέχρι την άλλη άκρη του νησιού μας κατά μήκος του βόρειου οδικού άξονα με αμέτρητα ατυχήματα και δυστυχήματα. Τα αίτια όλων των τροχαίων πολλά με άλλα να έχουν σημειωθεί από απροσεξία, μεγάλη ταχύτητα, υπνηλία, κατανάλωση αλκοόλ και άλλα από μηχανική βλάβη, πυρκαγιά, κακοκαιρία, φθορά οδοστρώματος,  λανθασμένες ή φθαρμένες διαγραμμίσεις κ. ά.  

Κι ενώ το νησί μας στερείται μιας σωστής οδού ταχείας κυκλοφορίας η υπάρχουσα με την ονομασία νέα εθνική οδός δεν πληροί τις ανάλογες προδιαγραφές. Για τις καταστάσεις αυτές αναφερθήκαμε επανειλημμένα με πιο πρόσφατη το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Ραφαήλ το οποίο παραμένει ακόμα αποκλεισμένο, ενώ οι περιπτώσεις κινδύνου σε άλλες περιοχές είναι αμέτρητες.

Ενδεικτικά παραθέτουμε ορισμένες φωτογραφίες με μία εξ αυτών από την ισόπεδη διασταύρωση από και προς την Γεωργιούπολη με την συμβολή της στην υποτιθέμενη νέα εθνική οδό, όπου στο σημείο αυτό υπάρχει διπλή διαγράμμιση που παραβιάζεται καθημερινά.

Αντίστοιχες ισόπεδες διασταυρώσεις όπως και χώροι στάθμευσης για ανάπαυση οδηγών και επιβαινόντων καθώς και χώροι πρόσβασης σε επιχειρήσεις κλπ, υπάρχουν αμέτρητες. Παρά ταύτα ο χώρος του Ιερού Προσκυνήματος του Αγίου Ραφαήλ θεωρήθηκε παράνομος και παραμένει ακόμα αποκλεισμένος. Ντροπή!    

Γιάννης Η. Κάκανος  

Η ισόπεδη διασταύρωση από και προς το Καλάμι και άλλα χωριά

Με την ευκαιρία αυτή κάνουμε γνωστό ότι το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Ραφαήλ εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2005. Οι φωτογραφίες αυτές είναι από την ημέρα των εγκαινίων.

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com