Παρασκευή , 14 Ιούνιος 2024

Εκατοντάδες επισκέπτες στα εγκαίνια του φεστιβάλ Κισαμίτικης κουλτούρας (Και βίντεο)

Την μεγαλύτερη επιτυχία στα δέκα χρόνια που πραγματοποιείται το Φεστιβάλ Κισαμίτικης κουλτούρας στο Καστέλι Κισάμου δίπλα από το Δημοτικό Στάδιο, σημείωσε η φετινή το βράδυ του Σαββάτου μ’ εκατοντάδες ανθρώπους να έχουν κατακλύσει ασφυκτικά τον χώρο της Έκθεσης. Η εκδήλωση άρχισε με Αγιασμό που τελέστηκε από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου  προεξάρχοντος του μητροπολίτη κ. Αμφιλοχίου.

Το «παρών» στα εγκαίνια έδωσαν ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Σταθάκης, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αντώνιος Μπαλωμενάκης, ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ. Νίκος Καλογερής, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι σωμάτων ασφαλείας, φορέων, συλλόγων, του επιχειρηματία κ. Λεπτού κ. ά. 

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν από κοινού ο υπουργός κ. Σταθάκης με τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη, τον οικοδεσπότη δήμαρχο Κισάμου κ. Σταθάκη, τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Βουλγαράκη με την ευλογία του μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου.

 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

Ο δήμαρχος Κισάμου κ. Σταθάκης καλωσόρισε  και ευχαρίστησε τον κόσμο, τις Αρχές, τον επιχειρηματία κ. Λεπτό που τίμησαν  την εκδήλωση με την παρουσία τους, για να τονίσει στη συνέχεια, μεταξύ άλλων, τα εξής: « Ο πρωτογενής τομέας σε συνδυασμό με το πλούσιο τουριστικό προιόν που διαθέτουμε είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα μας, το οποίο πρέπει να αξιοποιούμε και να προβάλλουμε αποτελεσματικά με κάθε τρόπο, ώστε να έχομε το επιθυμητό αποτέλεσμα και στην οικονομία των κατοίκων του νησιού μας, αλλά και στην βιώσιμη επιχειρηματική δραστηριότητα, με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος, δηλαδή της μητέρας γης που μας χαρίζει αυτά τα υπέροχα και απαραίτητα για το ευ ζην προϊόντα. Είναι χρέος και ευθύνη όλων μας, πολιτείας, φορέων, συλλόγων αλλά και του κάθε πολίτη ξεχωριστά να αξιοποιήσουμε και να αναδείξουμε τα τοπικά προϊόντα, καθιερώνοντας τα αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας της Κισάμου, της Κρήτης, και της Ελλάδας γενικότερα».

Ο ίδιος αμέσως μετά αναφέρθηκε στην παρουσία του υπουργού και του περιφερειάρχη Κρήτης τονίζοντας ότι « έχουμε την τιμή να βρίσκεται κοντά μας ο υπουργός περιβάλλοντος και βουλευτής Χανίων κ. Σταθάκης, αλλά και ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης καθ’ ύλη αρμόδιοι για την εξεύρεση και διάθεση κονδυλίων, τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος όσο και για την ποιοτική παραγωγή των τοπικών προϊόντων μας  του ελαιολάδου και των πρώιμων οπωροκηπευτικών…».

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ

Στη συνέχεια ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης  άρχισε χιουμοριστικά τον χαιρετισμό του για να σημειώσει ότι «η περιοχή της Κισάμου πράγματι είναι μια ιδιαίτερη περιοχή σε όλη την Κρήτη. Το πρώτο που έχω να πω είναι ότι έχει ένα ιδιαίτερο παλιό πολιτισμό ίσως από τους πιο παλιούς της Κρήτης, ενώ η μουσική της είναι φημισμένη παντού στο νησί…».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ

Ο υπουργός κ. Σταθάκης υπογράμμισε ότι « παρευρίσκομαι για δεύτερη χρονιά στο Κισαμίτικο φεστιβάλι κουλτούρας ένα πολύ σημαντικό γεγονός της Κρήτης σε μια περίοδο που όλοι πρέπει να σκεφτούμε την επόμενη μέρα. Η χώρα μας έχει υποστεί μια μακρά περίοδο μεγάλης οικονομικής συρρίκνωσης και ταυτόχρονα μεγάλου κοινωνικού κόστους. Σήμερα μετά από πολλές προσπάθειες βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο όπου υπάρχει η προοπτική μιας ισχυρής ανάκαμψης της οικονομίας και δουλειά όλων μας είναι να ενισχύσουμε το παραγωγικό κομμάτι της οικονομίας αυτό το οποίο θα μας βγάλει πραγματικά από την κρίση…».

ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ

Την αυτοπεποίθηση του εξέφρασε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης με δηλώσεις του αρχικά στα ΜΜΕ σημειώνοντας στη συνέχεια στον χαιρετισμό του ότι «με ιδιαίτερη χαρά βρισκόμαστε και φέτος εδώ στην Κίσαμο για αυτή τη μεγάλη εκδήλωση που συνδυάζει τον πρωτογενή τομέα με τον τουριστικό τομέα. Ως περιφέρεια Κρήτης στηρίζουμε αυτές τις πρωτοβουλίες και θεωρούμε ότι είναι οι πυλώνες ανάπτυξης του νησιού μας και διασύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουριστικό τομέα, με τον πολιτισμό και το περιβάλλον. Είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού μας και οφείλουμε όλοι ενωμένοι να τα αξιοποιήσουμε. Η περιφέρεια Κρήτης αποδεικνύει ότι συμμετέχει σε κάθε μικρό ή μεγάλο γεγονός τόσο στην Κρήτη όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο για να μπορούμε να προβάλλουμε τις ομορφιές του νησιού μας και τα τοπικά ποιοτικά προϊόντα του», για να τελειώσει εκφράζοντας συγχαρητήρια στον Δήμο της Κισάμου, στους οργανωτές  και στους εκθέτες».

Χαιρετισμούς επίσης απηύθυναν ο τουριστικός επιχειρηματίας κ. Λεπτός καθώς και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αντώνιος Μπαλωμενάκης. Μετά από τον χαιρετισμό τους προσφερόταν στον καθένα από τον δήμαρχο Κισάμου κ. Σταθάκη εκ μέρους του Δήμου, ένα δώρο μέσα σ’ ένα καλάθι που ήταν  γεμάτο από διάφορα τοπικά προϊόντα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης συνεχίστηκε με μουσικές νότες από τη φιλαρμονική του Δήμου Κισάμου υπό την διεύθυνση του μαέστρου Σπύρου Κουτσογιαννάκη καθώς και τοπικό παραδοσιακό χορευτικό σύλλογο.  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

Ο Δήμος Κισάμου σας προσκαλεί να γευτείτε τα προϊόντα της γης και να γνωρίσετε την τέχνη της χειροποίητης δημιουργίας. Ελάτε να γευτείτε τις γεύσεις και τα αρώματα της Κρήτης από τους εκθέτες που παρουσιάζουν τα προϊόντα και τις δημιουργίες τους. Πάνω από 100 μουσικοί και χορευτές δίνουν κάθε βράδυ το στίγμα της παράδοσης. Ώρες λειτουργίας 20:00 το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ. 

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος

 ΦΕΣΤ 4wtmk

ΠΑΝΩ: Η φωτογραφία είναι από το Δελτίο Τύπου του Δήμου Κισάμου 

_DSC3149wtmk _DSC3150wtmk _DSC3155wtmk _DSC3170wtmk _DSC3175wtmk _DSC3185wtmk _DSC3191wtmk _DSC3207wtmk _DSC3215wtmk _DSC3222wtmk _DSC3228wtmk _DSC3234wtmk _DSC3237wtmk _DSC3239wtmk _DSC3247wtmk _DSC3249wtmk _DSC3251wtmk _DSC3252wtmk _DSC3255wtmk _DSC3271wtmk _DSC3273wtmk _DSC3274wtmk _DSC3275wtmk _DSC3279wtmk _DSC3283wtmk

_DSC3292wtmk_DSC3288wtmk _DSC3291wtmk _DSC3294wtmk _DSC3302wtmk _DSC3305wtmk _DSC3308wtmk

_DSC3296wtmk

_DSC3309wtmk _DSC3312wtmk _DSC3314wtmk _DSC3317wtmk _DSC3318wtmk _DSC3324wtmk

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com