Παρασκευή , 19 Ιούλιος 2024

Εγκαινιάστηκε ο βρεφονηπιακός Σταθμός στο μαρτυρικό Κοντομαρί

Στολίδι για το μαρτυρικό χωριό Κοντομαρί του Δήμου Πλατανιά το νέο κτίριο του βρεφονηπιακού και παιδικού Σταθμού των οποίων τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης με τον καθιερωμένο Αγιασμό παρουσία του δημάρχου Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη και αρκετού κόσμου. 

Για το νέο βρεφονηπιακό Σταθμό μίλησε στα “Χ.ν.” η πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου Πλατανιά Χρυσάνθη Μαραγκουδάκη υπογραμμίζοντας ότι “ Το ΝΠΔΔ απαριθμεί τρεις παιδικούς Σταθμούς και έναν βρεφονηπιακό εκ των οποίων τον τρίτο παιδικό και τον πρώτο βρεφικό εγκαινιάζουμε απόψε. Ο ένας παιδικός είναι στη Δημοτική Ενότητα Βουκολιών και ο άλλος στη Δημοτική Ενότητα Μουσούρων στον Σκηνέ. Υπάρχει και άλλος παιδικός Σταθμός αλλά δεν ανήκει στο νομικό πρόσωπο. Σήμερα νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά που εγκαινιάζουμε τον πρώτο βρεφικό Σταθμό και τον τρίτο παιδικό Σταθμό του ΝΠΔΔ του Δήμου Πλατανιά μετά από προσπάθειες δέκα περίπου ετών. Τα καταφέραμε και οι άνθρωποι μας αγκάλιασαν εμπιστεύοντας μας τα παιδιά τους και τους ευχαριστούμε από καρδιάς.Ο Σταθμός έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και το προσωπικό του ανέρχεται στα δέκα άτομα που θα φροντίζουν 65 περίπου παιδάκια”

Από μεριάς του ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης τόνισε: “ Ο Δήμος Πλατανιά ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια από μία ημιτελή εργολαβία την οποία παρέλαβε στο ένα εκ των δύο κτιρίων για να κάνει ανακατασκευή. Στη συνέχεια εγκρίθηκε ένα ποσό της τάξης των 300.000 ευρώ προκειμένου να κατασκευάσουμε και το δεύτερο κτίριο αλλά και να τελειοποιήσουμε το πρώτο. Πετύχαμε έτσι την ολοκληρωτική ανακατασκευή του πρώτου κτιρίου αλλά και την αποπεράτωση του δεύτερου και με δύο ακόμα προϋπολογισμούς της τάξης των 100.000 ευρώ στον ένα εξοπλίσαμε εσωτερικά όλες τις ανάγκες, ενώ με τον άλλο της τάξης των 20.000 ευρώ των εξωτερικών χώρων”. 

Συνεχίζοντας ο κ. Μαλανδράκης επεσήμανε ότι  “ έχοντας τελειοποιήσει και την σύνδεση αποχέτευσης και ηλεκτροδότησης το παραδώσαμε στο ΝΠΔΔ για να το λειτουργήσει. Η Δημοτική μας περιφέρεια είναι απόλυτα καλυμένη σε αυτού του είδους τις υποδομές και είναι μεγάλη μας η χαρά που θα μπορούν τα παιδιά και τα βρέφη όλων των συνανθρώπων μας να εξυπηρετούνται”.

Τελειώνοντας ο κ. Μαλανδράκης τόνισε ότι “ ο Δήμος Πλατανιά χρηματοδοτεί κάθε χρόνο το ΝΠΔΔ για την λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών Σταθμών με το ποσό των 280.000 ευρώ”. 

Παραθέτουμε στιγμιότυπα από την τελετή των εγκαινίων και τους χώρους εξωτερικά και εσωτερικά του κτιρίου. 

 Ηλίας Ι. Κάκανος 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com