Κυριακή , 19 Μάϊος 2024

Διεθνής Αερολιμένας Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης»

image0013

Πέρασαν 14 χρόνια από το 2000 μέχρι σήμερα που το αεροδρόμιο των Χανίων ονομάζεται επίσημα Διεθνής Αερολιμένας Χανίων “Ι.ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ” προς τιμήν του μεγάλου Κρητικού επαναστάτη από τα Σφακιά, ο οποίος πολέμησε ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία τον 18ο αιώνα.

Αυτόν τον Αερολιμένα μαζί με άλλους βέβαια έχει σκοπό να πουλήσει η σημερινή υποβασταζόμενη με δεκανίκια κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά.  Ο λαός των Χανίων είναι αντίθετος σε μια τέτοια ενέργεια, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε γενικές αναταράξεις σε μια περίοδο που η ηρεμία και η λογική πρέπει να πρυτανεύουν προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος. Τα Αεροδρόμια επιβάλλεται να μείνουν κρατικά και οι κυβερνήσεις να πατάσσουν την εκ των έσω διαφθορά όπου και αν αυτή έχει… ριζώσει!

Γυρνώντας, τώρα, μερικές δεκαετίες πίσω θα δούμε ότι το ιστορικό Αεροδρόμιο του Μάλεμε της επαρχίας Κυδωνίας Χανίων εξυπηρετούσε μεταπολεμικά πτήσεις εσωτερικού μέχρι το 1959, οπότε για πρώτη φορά μεταφέρθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Σούδας. Κατόπιν, το 1967, κτίσθηκε το πρώτο κτίριο Αεροσταθμού με δύο θέσεις στάθμευσης αεροσκαφών. Από το 1974, οπότε το Αεροδρόμιο άρχισε να εξυπηρετεί και διεθνείς πτήσεις, η ανεπαρκής χωρητικότητά του, λόγω της συνεχώς αυξανόμενης κίνησης, δημιούργησε την ανάγκη κατασκευής νέου κτιρίου. Τελικά το 1996 αποπερατώθηκε και λειτούργησε το νέο κτίριο συνολικής επιφανείας 14,650 τμ., με 6 θέσεις στάθμευσης αεροσκαφών, που έχει προοπτική να καλύπτει διακίνηση 1.350.000 επιβατών, ετησίως. 

image0012

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com