Τρίτη , 21 Μαρ 2023

Διαπληκτισμοί οδηγών στον ισόπεδο κυκλικό κόμβο της Χαλέπας

Με αφορμή τις τακτικές παρεξηγήσεις που συμβαίνουν μεταξύ ορισμένων οδηγών στον κυκλικό ισόπεδο κόμβο της Χαλέπας, με άλλους να ισχυρίζονται ότι “η διάμετρος του κύκλου είναι υπερβολικά μεγάλη και μπερδεύει”, άλλους να λένε ότι “αρκετοί συμπολίτες τους οδηγούν χωρίς να γνωρίζουν τη σημασία των ρυθμιστικών πινακίδων που είναι ιδιαίτερα σημαντικές”, ενώ υπάρχουν και ορισμένοι που δεν συμφωνούν με την τοποθέτηση στα σημεία αυτά των πινακίδων.  

Σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. οι ρυθμιστικές πινακίδες (P) επιβάλλουν στον οδηγό την τήρηση ορισμένων κανόνων κυκλοφορίας (π.χ, απαγόρευση αριστερής και δεξιάς στροφής (P-27) και (P-28), υποχρεωτική πορείας προς αριστερά και δεξιά (P-47) και (P-48),  υποχρεωτική παραχώρηση προτεραιότητας (P-1), υποχρεωτική διακοπή πορείας (P-2) κ.λ.π).   

Για παράδειγμα όσοι, λοιπόν, εισέρχονται στον ισόπεδο κυκλικό κόμβο στην πλατεία του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας στη Χαλέπα από νότια με την οδό Γεωργίου Ρωμανού έχουν υποχρεωτική διακοπή πορείας με την πινακίδα (P-2) ή STOP. 

Για όσους τώρα εισέρχονται στον κόμβο ερχόμενοι τόσο από την οδό Προφήτη Ηλία  όσο και από την οδό Χαλέπας, έχουν μπροστά τους την πινακίδα (P-1) που σημαίνει υποχρεωτική παραχώρηση προτεραιότητας.

Ενδεικτικά παραθέτουμε αυτές τις φωτογραφίες συνιστώντας σε όλους τους οδηγούς σεβασμό στον Κ.Ο.Κ. και στους αρμόδιους να μελετήσουν εκ νέου την κατάσταση στην περιοχή αυτή των πέντε δρόμων που επικοινωνούν με τον κυκλικό ισόπεδο κόμβο.  

Γιάννης Η. Κάκανος

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com