Δευτέρα , 15 Απρίλιος 2024

Διαμαρτυρία κατοίκων Ορθουνίου και Καράνου στο δημαρχείο Πλατανιά…

Με αφορμή την επικινδυνότητα του δρόμου προς τα χωριά Καράνου και Ορθούνι εξαιτίας της μεγάλης καταστροφής που είχε υποστεί με την θεομηνία του Φεβρουαρίου του 2019 και που δεν έχουν αποκατασταθεί όλες οι ζημιές, κάτοικοι και από τα δύο προαναφερόμενα χωριά παρέστησαν στο προχθεσινό απογευματινό δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πλατανιά, διαμαρτυρόμενοι για την μη αποκατάσταση επισκευής του δρόμου για τα χωριά τους. 

Μιλώντας στα “Χ.ν.” ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Λαϊκής Συσπείρωσης Δημήτριος Ανθούσης υπογράμμισε τα εξής: “ Με αφορμή την σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Πλατανιά, κάτοικοι από τα χωριά Ορθούνι και Καράνου δικαίως διαμαρτύρονται για την μη αποκατάσταση των ζημιών που έχει υποστεί ο κεντρικός δρόμος από και προς τα χωριά τους. Ζητάμε και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα τους και καταθέτουμε και την δικιά μας αγωνία για λύσεις εδώ και τώρα στον αντίποδα υποσχέσεων και σχεδιασμών που όλο δρομολογούνται αλλά στην πράξει κινούνται με ρυθμό χελώνας”.  

ΕΡΓΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ 

Από μεριάς του Δήμου Πλατανιά ο δήμαρχος κ. Γιάννης Μαλανδράκης δήλωσε ότι “ σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με κατοίκους από το Ορθούνι και τα Καράνου σχετικά με τα έργα τα οποία έχουν γίνει ήδη ή πραγματοποιούνται στην περιοχή, αλλά και αυτά που θα πραγματοποιηθούν και άλλα καθόσον έχουμε την αγωνία με την επικινδυνότητα του δρόμου. 

Το προηγούμενο διάστημα ο Δήμος είχε ήδη κάνει τα πρώτα έργα με μία εργολαβία καθαρισμού του κεντρικού δρόμου 200.000 ευρώ από την αρχή τότε για τον καθαρισμό όλου του κεντρικού δρόμου Καράνου, Ορθουνίου καθώς και μια σειρά  τσιμεντοστρώσεων σε πολλούς εσωτερικούς δρόμους και στις δύο κοινότητες. Ο κεντρικός δρόμος των 12 χιλιομέτρων είχε υποστεί τεράστιες καταστροφές μέσα από κατολισθήσεις, καθιζήσεις και όχι απλώς χαλασμένο οδόστρωμα. Έτσι λοιπόν, οι μελέτες που έγιναν σταδιακά παραδίδονται, πρέπει να ελεγχθούν, εγκριθούν, να πάρουν τις αδειοδοτήσεις όπως προβλέπεται και συνέχεια να γίνουν οι διαδικασίες του διαγωνισμού. Ήδη το πρώτο έργο που ήταν προϋπολογισμού περίπου 1.000.000 ευρώ  το προηγούμενο διάστημα έχει ήδη υλοποιηθεί, ενώ πρόσφατα πήραμε εγκρίσεις για καινούργιες μελέτες που εκπονήσαμε και ολοκληρώνουμε τις διαδικασίες για την υπογραφή νέας σύμβασης περίπου 2.000.000 ευρώ και άλλη μία σύμβαση 400.000 ευρώ περίπου για τον ίδιο οδικό άξονα. 

ΧΡΟΝΟΒΟΡΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ 

Ο κ. Μαλανδράκης σημείωσε ότι “η διαδικασία εκπόνησης μελετών, εγκρίσεων τους, θεωρήσεων, ελέγχων καθώς και σειράς τροποποιήσεων τους απαιτεί μεγάλους χρόνους όπως και η διαδικασία δημοπράτησης των Τεχνικών έργων. Είναι αξιοθαύμαστη η προσπάθεια των ελαχίστων μηχανικών μας με την συνεργασία και των εξωτερικών μελετητών αλλά και των συνεργατών μου, ώστε να φτάσουμε να έχουμε συμβάσεις. Θέλω να επισημάνω επίσης ότι ο Δήμος μας είχε τεράστια προβλήματα με τη θεομηνία σε 220 σημεία κι έτσι λοιπόν συνεχίζουμε τις μελέτες και τα έργα σε όλη τη Δημοτική μας περιφέρεια. Να σημειώσω εδώ ότι στην ίδια περιοχή ο Δήμος το προηγούμενο διάστημα είχε κάνει έργα 2.000.000 περίπου ευρώ για αγωγούς νερών μεταφοράς, αποθήκευσης, γεωτρήσεων και δεξαμενών σε μια περιοχή όπου ο πληθυσμός είναι πάρα πολύ μικρός αλλά δεν σταματήσαμε να κάνουμε καινούργια έργα τα οποία προσφέρουν ποιότητα και στο νερό της περιοχής και επιλύουν προβλήματα ετών. Πολύ σύντομα θα έχουν εγκατασταθεί οι εργολάβοι για την πλήρη αποκατάσταση και του κεντρικού δρόμου για τον οποίο γίνεται η σημερινή διαμαρτυρία”. 

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ 

Εκ μέρους του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Καράνου η πρόεδρος Φωτεινή Μποράκη και η γραμματέας Κωνσταντία Συκιώτου δήλωσαν ότι “ από τον Μάρτιο του 2019 ως συνέχεια άλλων έγγραφων διαμαρτυριών μας προς τον Δήμο Πλατανιά είμαστε σήμερα εδώ μαζί με αρκετούς κατοίκους από τα Καράνου και το Ορθούνι για να εκφράσουμε εκ νέου την ανησυχία και την απογοήτευση μας, πουτ σχεδόν 3,5 χρόνια μετά τις καταστροφές του Φεβρουαρίου 2019, δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες παρεμβάσεις για την ασφαλή πρόσβαση στο χωριό, τις γειτονιές, τα σπίτια και τις περιουσίες μας”, υπογραμμίζει η πρόεδρος κα Μποράκη, ενώ από μεριάς της η γραμματέας κα Συκιώτου επισημαίνει: “ Δεν είναι μόνο ο κεντρικός δρόμος, αλλά και οι αγροτικοί δρόμοι, με τις καθιζήσεις σε γειτονιές του Καράνου, όπως και με σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές. Επίσης δεν έχει η απλή εργασία καθαρισμού του κεντρικού δρόμου από τα χόρτα, που μειώνουν σοβαρά την ορατότητα σε ένα ήδη απαράδεκτο δρόμο, που είναι και θέμα πυροπροστασίας”.    
Ηλίας Ι. Κάκανος   

……………………………………………………………………………………………………..

Παραθεριστική απόλαυση στα studios Erotokritos αντικριστά με την ιστορική νησίδα Θοδωρού Αγίας Μαρίνας Χανίων 

Διανύοντας τον τρίτο χρόνο λειτουργίας τα μικρά πολυτελέστατα διαμερίσματα μας με την επωνυμία Ερωτόκριτος, Studios Erotokritos, στο όγδοο χιλιόμετρο του κεντρικού δρόμου Χανίων Πλατανιά, θα μας βρείτε στην αρχή της Αγίας Μαρίνας με την θαυμάσια αμμώδη και μεγάλη σε έκταση παραλία της έχοντας αντικριστά το ιστορικό νησάκι Θοδωρού. Οι τιμές μας, όπως και στις προηγούμενες χρονιές, εξακολουθούν να παραμένουν φιλικές τόσο για την διαμονή σας όσο και στα είδη του καταστήματος μας με την ίδια ονομασία.  Περισσότερα στην ιστοσελίδα μας. Καλές διακοπές. 

Ηλίας Ι. Κάκανος 

Τηλ. 6906020120

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com