Ανακοίνωση

Διαδημοτικό Συμβούλιο Αποκορώνου – Σφακίων για διατήρηση του ΕΠΑΛ Βρυσών

 

Κοινή συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων Αποκορώνου και Σφακίων χθες το απόγευμα στο Δημαρχείο Αποκορώνου στις Βρύσες  με παρόντες εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και φορείς των δύο επαρχιών για συζήτηση και λήψη αποφάσεων σχετικά με τον αγώνα που πρέπει να κάνουν ούτως ώστε να μην καταργηθεί το ΕΠ.ΑΛ. Βρυσών που εξυπηρετεί μαθητές δύο όμορων Δήμων.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε ομόφωνα αποδεκτή από τα δημοτικά συμβούλια η πρόταση του δημάρχου Αποκορώνου κ. Χαράλαμπου Κουκιανάκη, μέσω της οποίας διασφαλίζεται το μέλλον του ΕΠ.ΑΛ. Βρυσών μετονομαζόμενο ως ΕΠ.ΑΛ. Σφακίων – Αποκορώνου ώστε να ενταχθεί σε ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις ορεινές περιοχές και να μην εμπίπτει στις προβλέψεις περί κατώτατου αριθμού μαθητών.

Η απόφαση αυτή θα έχει ισχύ από τη νέα χρονιά, ενώ δεν θα χρειαστεί καμία πρόσληψη καθηγητή οέ χρήματα ηια υλικοτεχνική ή κτηριακή υποδομή καθώς κρίνονται επαρκείς

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ

Στην τοποθέτηση του ο δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής: «Είναι ευτυχής η ημέρα σήμερα διότι δείχνει πως οι κοινωνίες όταν συνθέτουν, όταν συνεργάζονται, διεκδικούν το δίκιο τους», για να επισημάνει ότι «δεν νομίζω  να υπάρχει κανείς δημότης που να μην θέλει την ευημερία του τόπου. Γι αυτό θεωρώ ότι το μήνυμα το οποίο θα πρέπει να βγει απόψε από αυτή την αίθουσα θα είναι ένα. Τα Σφακιά και ο Αποκόρωνας διεκδικούν το αυτονόητο, το δικαίωμα στη μόρφωση και για τον ένα μαθητή».

Ο ίδιος, επίσης, τόνισε: « Έχουμε αγαστή συνεργασία με τον όμορο Δήμο Σφακίων και έχουμε καταλήξει να προτείνουμε την μετονομασία του ΕΠ.ΑΛ. Βρυσών σε ΕΠ.ΑΛ. Σφακίων – Αποκορώνου ούτως ώστε να κατορθώσουμε να συνεχίσει την λειτουργία του».   

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Σφακίων τόνισε: «Εμείς δεν έχουμε υποδομή για να λειτουργήσει ΕΠ.ΑΛ. στα Σφακιά και η λύση που αποφασίσαμε με τον Δήμο Αποκορώνου είναι ιδανική ούτως ώστε να συνεχίσουν την φοίτησή τους οι μαθητές της επαρχίας μας εδώ στις Βρύσες».

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΛ

Στην τοποθέτηση του ο διευθυντής του ΕΠ.ΑΛ. Βρυσών κ. Βασίλης Φασαράκης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον δήμαρχο, λέγοντας ότι « βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό μας και του αξίζουν συγχαρητήρια», για να συνεχίσει επισημαίνοντας: «Στο ΕΠ.ΑΛ. Βρυσών γίνεται μια αξιόλογη δουλειά εδώ και έξι χρόνια που έχει αλλάξει τελείως το στυλ του σχολείου με πολλές δραστηριότητες όπως την τοποθέτηση των φωτοβολταικών  που φέρνουν κέρδος 4.000 ευρώ στον τόπο μια καινοτομία πανελλαδικά» ενώ στη συνέχεια εξέφρασε την ανησυχία του αναφέροντας ότι «μακροπρόθεσμα έχουν σκοπό να κλείσουν όλα τα ΕΠ.ΑΛ.  Έχουμε πάρει τρία βραβεία, έχουμε ομάδες ριζίτικου τραγουδιού και δίνουμε διέξοδο σε πολλά παιδιά να συνεχίσουν την παραδοσιακή μουσική, έχουμε κάνει πολλές δράσει όπως είναι τα τροχαία ατυχήματα κλπ.».

Η συζήτηση συνεχίστηκε με πολλές τοποθετήσεις… 

Untitled-1

Περισσότερα στα «Χανιώτικα νέα» στη σελίδα 7 που θα δείτε παρακάτω.  

_DSC7532wtmk _DSC7533wtmk _DSC7534wtmk _DSC7535wtmk _DSC7537wtmk _DSC7539wtmk _DSC7541wtmk _DSC7542wtmk _DSC7545wtmk _DSC7552wtmk

56pp_07

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com