Παρασκευή , 24 Μάϊος 2024

Διαχρονική ανοησία ο χαρακτηρισμός του ΒΟΑΚ ως οδού ταχείας κυκλοφορίας και η επιμονή των διπλών συνεχόμενων διαγραμμίσεων στην πόλη…

Σε ένα σωστό εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο τα ατυχήματα ή δυστυχήματα δεν μπορούν να συμβούν αν δεν υπάρχει υπαιτιότητα των οδηγών. Οι μεγάλες ταχύτητες, η κατανάλωση αλκοόλ και η κούραση προκαλούν υπνηλία, οι απροσεξίες παραβιάσεων φωτεινών σηματοδοτών όπως και πινακίδων του ΚΟΚ, είναι αφορμές να τραυματίζονται και να χάνονται τόσοι άνθρωποι.   

Με αφορμή το σοβαρό τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε χθες στην ισόπεδη διασταύρωση του κεντρικού δρόμου Χανίων – Ρεθύμνου, που φέρει, δυστυχώς, τον χαρακτηρισμό ως οδού ταχείας κυκλοφορίας, επανερχόμαστε ξανά στο θέμα που αφορά αφενός τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα στον ΒΟΑΚ όπως και την ανευθυνότητα των αρμοδίων που δίνουν εντολές να φτιάχνονται διπλές συνεχόμενες διαγραμμίσεις εντός της πόλης και σε άλλες κατοικημένες περιαστικές περιοχές.  

Κι ενώ στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας οι διπλές ή και μονές ακόμα συνεχόμενες διαγραμμίσεις έχουν την ένοια φυσικού τοίχους, εδώ και αρκετά χρόνια συμβαίνει στην πόλη και στο νομό μας γενικότερα να συνεχίζεται, παρά τα επανειλημμένα δημοσιεύματα και αναρτήσεις, μία απαράδεκτη κατάσταση που υποχρεώνει τους οδηγούς να παρανομούν…  Η σωστή διαγράμμιση μέσα στην πόλη είναι η διακεκομμένη διαχωριστική γραμμή αντιθέτων κατευθύνσεων. 

Παραθέτουμε αρκετά στιγμιότυπα από το επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο καθώς επίσης και μέσα στην πόλη με τραγικά λάθη, παραλείψεις και αδιαφορία σε βάρος της πολιτείας, της αυτοδιοίκησης και της Ελληνικής Αστυνομίας – Τμήμα Τροχαίας και Σταθμό Τροχαίας ΒΟΑΚ.  

Στον Αλικιανό όσοι έρχονται από Χανιά δεν έχουν το δικαίωμα να εισέλθουν στο πρατήριο υγρών καυσίμων όπως και όσοι εξέρχονται δεν επιτρέπεται να συνεχίσουν για Αλικιανό. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι οδηγοί σε όλες τις επιχειρήσεις ή σε εισόδους – εξόδους αυλών κατοικιών αλλά και σε πολλές διασταυρώσεις ακόμα που δεν έχουν προβεί σε διορθωτικές ενέργειες… 
Με την διπλή συνεχόμενη διαγράμμιση και στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης αλλά και στον δρόμο που οδηγεί στο άλσος της λίμνης της Αγυιάς υποχρεώνονται οι οδηγοί να… παρανομούν.  
Για να καταλάβουν ορισμένοι τι σημαίνει οδός ταχείας κυκλοφορίας παραθέτουμε και φωτογραφία με τμήμα από την Αττική οδό ταχείας κυκλοφορίας.  Ο ΒΟΑΚ επαναλαμβάνουμε είναι απλά μια επικίνδυνη κεντρική οδός. Τα πλατώματα στάθμευσης κατά μήκος του εξυπηρετούν τους οδηγούς και ένα τέτοιο πλάτωμα διαθέτει και η Εκκλησία του Αγίου Ραφαήλ που δυστυχώς παραμένει κλειστό με στηθαία. Παρά ταύτα η Ιερά Μητρόπολη και η Αρχιεπισκοπή Κρήτης τηρούν σιγή ιχθύος.  
Κι εδώ στην περιοχή του Βαμβακόπουλου ο οδηγός υποχρεώθηκε να… παρανομήσει
Εξερχόμενος ο οδηγός του οχήματος από τον χώρο στάθμευσης του ΣΥΝΚΑ επί των οδών Νεροκούρου και Χρυσοπηγής παραβιάζει την διπλή παράνομη συνεχόμενη διαγράμμιση. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και στην σχεδόν παράλληλο της οδό Νεροκούρου…
Διπλή συνεχόμενη διαγράμμιση και έξω από την Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών επί της οδού Νεροκούρου. Να γελάει κανείς ή να κλαίει;
Σε ορισμένα σημεία μετά από πρόσφατες αναρτήσεις μας προέβησαν οι… αρμόδιοι σε διορθωτικές ενέργειες όπως εδώ στην διασταύρωση του κεντρικού δρόμου με κάθετο του στην περιοχή της Κάτω Σούδας.

……………………………………………………………………………………………..

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com