Πέμπτη , 20 Ιούνιος 2024

Διαχρονικές παραλείψεις για έναν σωστό κεντρικό δρόμο από και προς Αερολιμένα

Ρεπορτάζ στα “Χανιώτικα νέα” το 2012 όπου κάτοικοι χαρακτηρίζουν την κεντρική οδό “Καρμανιόλα” καθόσον κατά μήκος της είναι πολλά τα εικονοστάσια που συνέβησαν δυστυχήματα. 

Οι διαχρονικές παραλείψεις κυβερνήσεων και αυτοδιοίκησης για διαπλάτυνση της κεντρικής οδού από και προς Αερολιμένα τόσο από την πόλη των Χανίων όσο και από την Σούδα, την καθιστούν ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους χιλιάδες οδηγούς που πηγαινοέρχονται αλλά ακόμα και για τους κατοίκους των οικισμών κατά μήκος της οδού, αφού στερούνται ακόμα και πεζοδρόμησης. 

Η απαράδεκτη κατάσταση του δρόμου έρχεται ξανά στην επικαιρότητα με αφορμή το πρόσφατο δυστύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας καταδρομέας μόλις 19 ετών, οδηγώντας το αυτοκίνητό του σε αυτόν τον δρόμο, στο Αρώνι.

Ενώ από πολύ παλιά έχουν απαλλοτριωθεί κατά μήκος και των δύο πλευρών του, μέτρα γης για να μετατραπεί σε εθνική οδό, δεν έγινε τίποτα, ενώ δεν αξιοποιήθηκε η έτοιμη μελέτη που είχε αφήσει ο τέως αντιπεριφερειάρχης  Απόστολος Βουλγαράκης.

Βέβαια, για τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα που συμβαίνουν τόσο στο επαρχιακό όσο και στο εθνικό οδικό δίκτυο οι συντελεστές δεν βαρύνουν αποκλειστικά τους αρμόδιους για την κακή κατάσταση των δρόμων, αλλά και τους οδηγούς όπως και τους πεζούς ορισμένες φορές εξαιτίας της απροσεξίας και της μη τήρησης του Κ.Ο.Κ.

Έτσι, λοιπόν, μεταξύ άλλων παραβάσεων του Κ.Ο.Κ.  οι μεγάλες ταχύτητες, η κατανάλωση αλκοόλ, η οδήγηση χωρίς ζώνες ασφαλείας και κράνη για τους μοτοσικλετιστές, τα φθαρμένα επίσωτρα, καταγράφονται στις επίσημες στατιστικές ως οι σημαντικότερες αιτίες ατυχημάτων και δυστυχημάτων.   

Παραθέτουμε φωτογραφικά στιγμιότυπα με τις κεντρικές οδούς από και προς Αερολιμένα, από Σούδα και Χανιά, αντίστοιχα καθώς και με την ιδιαίτερη επικινδυνότητα της οδού Σάκη Καράγιωργα από τα Λενταριανά προς τον κεντρικό δρόμο Σούδας – Αερολιμένα.  

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος 

1 και 1-α . Η κεντρική οδός στον οικισμό Αρώνι Ακρωτηρίου με τον ευκάλυπτο που προσέκρουσε το αυτοκίνητο του άτυχου καταδρομέα χάνοντας την ζωή του. Ένα καντήλι με λίγα λουλούδια στο σημείο… 
1-α
2 και 2-α. Τμήματα του κεντρικού δρόμου από και προς Αερολιμένα στον οικισμό Πιθάρι και αλλού… 
3 και 3-α. Η στενή σε πλάτος και χωρίς πεζοδρόμια κάθετη κεντρική οδός Σάκη Καράγιωργα από τα Λενταριανά Χανίων μέχρι την συμβολή της με τον κεντρικό δρόμο από και προς Αερολιμένα που παραμένει χωρίς φωτεινή σήμανση  
3-α

4 και 4-α. Απόψεις του κεντρικού δρόμου από και προς Αερολιμένα από την Σούδα   
4-α

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com