
Οι διαχρονικές παραλείψεις κυβερνήσεων και αυτοδιοίκησης για διαπλάτυνση της κεντρικής οδού από και προς Αερολιμένα τόσο από την πόλη των Χανίων όσο και από την Σούδα, την καθιστούν ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους χιλιάδες οδηγούς που πηγαινοέρχονται αλλά ακόμα και για τους κατοίκους των οικισμών κατά μήκος της οδού, αφού στερούνται ακόμα και πεζοδρόμησης.
Η απαράδεκτη κατάσταση του δρόμου έρχεται ξανά στην επικαιρότητα με αφορμή το πρόσφατο δυστύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας καταδρομέας μόλις 19 ετών, οδηγώντας το αυτοκίνητό του σε αυτόν τον δρόμο, στο Αρώνι.
Ενώ από πολύ παλιά έχουν απαλλοτριωθεί κατά μήκος και των δύο πλευρών του, μέτρα γης για να μετατραπεί σε εθνική οδό, δεν έγινε τίποτα, ενώ δεν αξιοποιήθηκε η έτοιμη μελέτη που είχε αφήσει ο τέως αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης.
Βέβαια, για τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα που συμβαίνουν τόσο στο επαρχιακό όσο και στο εθνικό οδικό δίκτυο οι συντελεστές δεν βαρύνουν αποκλειστικά τους αρμόδιους για την κακή κατάσταση των δρόμων, αλλά και τους οδηγούς όπως και τους πεζούς ορισμένες φορές εξαιτίας της απροσεξίας και της μη τήρησης του Κ.Ο.Κ.
Έτσι, λοιπόν, μεταξύ άλλων παραβάσεων του Κ.Ο.Κ. οι μεγάλες ταχύτητες, η κατανάλωση αλκοόλ, η οδήγηση χωρίς ζώνες ασφαλείας και κράνη για τους μοτοσικλετιστές, τα φθαρμένα επίσωτρα, καταγράφονται στις επίσημες στατιστικές ως οι σημαντικότερες αιτίες ατυχημάτων και δυστυχημάτων.
Παραθέτουμε φωτογραφικά στιγμιότυπα με τις κεντρικές οδούς από και προς Αερολιμένα, από Σούδα και Χανιά, αντίστοιχα καθώς και με την ιδιαίτερη επικινδυνότητα της οδού Σάκη Καράγιωργα από τα Λενταριανά προς τον κεντρικό δρόμο Σούδας – Αερολιμένα.
Γιάννης και Ηλίας Κάκανος








