Τετάρτη , 19 Ιούνιος 2024

Διαχρονικά οικονομικά εγκλήματα στην πολιτική, την δημοσιοϋπαλληλική ιεραρχία αλλά και τον συνδικαλισμό…

Γράφει ο Γιάννης Η. Κάκανος 

Υπαστυνόμος Β’ ε.α. 

Όταν δημόσιοι υπάλληλοι κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους αντιμετωπίζουν εχθρότητα δεν είναι δυνατόν να υπάρξει πρόοδος.

Το σε υψηλά ποσοστά διεφθαρμένο πολιτικό δημοσιοϋπαλληλικό κατεστημένο, με την λογική του διαίρει και βασίλευε, φροντίζει να τοποθετεί επίορκους σε νευραλγικά πόστα του κρατικού ιστού.

Αλίμονο, έτσι, σε όποιον επιμένει να αγωνίζεται προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος. “Βλέπε, άκου, μην μιλάς, η σιωπή είναι χρυσός”, διέπει το διαχρονικό καθεστώς, που ευνοεί το παράνομο προσωπικό κέρδος σε βάρος της εθνικής οικονομίας. 

Το έφερε η μοίρα, δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω, και ασχολήθηκα επίμονα με το κεφάλαιο αυτό κατόπιν εντολής του τότε Αστυνομικού διευθυντή, ενώ υπηρετούσα στις Τεχνικές Υπηρεσίες της Α.Δ. Χανίων.

Δυστυχώς, όμως, στο ελληνικό δημόσιο, ειδικά στο Στρατό και τα Σώματα Ασφαλείας, η ανορθοδοξία έχει ριζώσει για τα καλά.

Επισημαίνω ξανά ότι στο κεφάλαιο «κρατικά οχήματα» κατά την Αλέξανδρου Παπάγου εποχή, με τους νόμους που θεσπίστηκαν, είχε γίνει κατορθωτό να μπει τάξη και πειθαρχία, για τα δεδομένα βέβαια και τους συσχετισμούς της εποχής.

Προς τον σκοπό αυτό βοήθησε ιδιαίτερα στους επιβεβλημένους ελέγχους, η συμμετοχή της νεοσύστατης στρατιωτικής αστυνομίας, γνωστή ως ΕΣΑ.

Ο Αλέξανδρος Παπάγος, προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες προς την πατρίδα τόσο ως στρατιωτικός, όσο και ως πολιτικός ηγέτης. Έζησε όλη του την ζωή με στρατιωτική λιτότητα, εντιμότητα, ανιδιοτέλεια, ενώ επέδειξε υψηλό αίσθημα ευθύνης κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του. Από εκείνον και μετά μέχρι και σήμερα, όλοι οι πολιτικοί υπήρξαν κατώτεροι των περιστάσεων.

Για να γίνω περισσότερο κατανοητός στο αναγνωστικό κοινό, θα αναφερθώ απλά με ένα παράδειγμα γυρίζοντας τον χρόνο 69 χρόνια πίσω, τότε που η κυβέρνηση του αείμνηστου Αλέξανδρου Παπάγου ψήφισε και εφάρμοσε με αυστηρότητα τον Νόμο 2396/53 και την 40009/53 Πρωθυπουργική Απόφαση.

Εκείνα τα χρόνια η Χωροφυλακή και η Αστυνομία πόλεων είχαν ελάχιστα οχήματα τα οποία δεν διέθεταν ακόμα ασύρματη επικοινωνία. Σύμφωνα με τις νομοθεσίες οι διοικητές των υπηρεσιών συμπλήρωναν έντυπα με την ονομασία διαταγή πορείας όπου αναφερόταν τα ονοματεπώνυμα οδηγών και επιβαινόντων καθώς και οι ονομασίες των οδών που θα έπρεπε να διέλθουν μέχρι να φτάσουν στον προορισμό της διαταγής. Οι δε οδηγοί, έπρεπε να συμπληρώσουν αντίστοιχα έγγραφα με την ονομασία δελτία κίνησης και να ανέγραφαν τις ονομασίες των οδών που είχαν διαταχθεί να περάσουν. Αν τώρα σε γενόμενο έλεγχο από την ΕΣΑ ο οδηγός κάποιου υπηρεσιακού οχήματος βρισκόταν σε άλλη οδό από εκείνη που είχε διαταχθεί, αντιμετωπιζόταν πειθαρχικά.

Λίγα χρόνια αργότερα η Αστυνομία Πόλεων πρώτα και μετέπειτα η Χωροφυλακή, απέκτησαν περισσότερα οχήματα στα οποία είχαν τοποθετηθεί πομποδέκτες και επικοινωνούσαν με το Κέντρο της υπηρεσίας τους εκτελώντας αρχικά τετράωρη βάρδια. Σε αυτές, λοιπόν, τις ώρες που το κάθε όχημα θα διένυε πάνω από 50 χιλιόμετρα δεν ήταν δυνατόν να συμπλήρωναν οι οδηγοί τις ονομασίες των οδών.

Σήμερα εν έτη 2022 ισχύουν υποτίθεται ακόμα οι νομοθεσίες του ευαίσθητου πατριώτη πρωθυπουργού Αλέξανδρου Παπάγου αποτελώντας προσβολή στη μνήμη του.  

Οι συνεχόμενες, όμως, άδικες διώξεις που αντιμετώπιζα εν  ενεργεία από την Ιεραρχία και τις κυβερνήσεις επειδή εκπόνησα μια σειρά μελετών που έδιναν την δυνατότητα ελέγχου για να εκλείψει το κλέψιμο, με υποχρέωσαν να αποστρατευτώ νωρίτερα. Ωστόσο, συνεχίζω τον αγώνα μου από άλλο μετερίζι ούτως ώστε να λάμψει το σκοτάδι και να είναι όλα υπό έλεγχο…  

Περισσότερα σε προγενέστερα αφιερώματα με αναρτήσεις στην ιστοσελίδα μου και δημοσιεύσεις στα “Χανιώτικα νέα” και σε άλλα έντυπα που θα δείτε σε διάφορους συνδέσμους όπως για παράδειγμα αποτελούν οι παρακάτω:       

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com