Τρίτη , 23 Ιούλιος 2024

Δεν αντέχει άλλα βάρη ο λαός!!

 

Πρόκληση του λαού η συνεχιζόμενη πολιτική ανευθυνότητα που συμβαίνει με τους τριακοσίους αντιπροσώπους του λαού στο κοινοβούλιο. Και σαν να μην έφτανε αυτό έχουμε και πολλούς συνταξιούχους βουλευτές να διεκδικούν σε καιρό φτώχειας οικονομικές αποζημιώσεις. Για το σημερινό, λοιπόν, κατάντημα της χώρας, φαίνεται να πιστεύουν πώς εξαιρούνται ευθυνών. Η πολιτική, δυστυχώς, εξάρτηση, είναι αυτή που κάνει τους προαναφερθέντες να μην καταλαβαίνουν, να μην ακούν και να μην βλέπουν τον αλυσιδωτό κοινωνικό ξεσηκωμό από τη μια άκρη της χώρας μέχρι την άλλη. Για να μην συμβούν ενέργειες με αυτοδικίες από αγανάκτηση, για να μην έχουμε εσωτερικές ταραχές, πρέπει:
1. Η Βουλή – έχουμε γράψει επανειλημμένα και τονίζουμε ξανά – μπορεί να λειτουργήσει και με (200) διακόσιους βουλευτές…
2. Να ψηφισθούν νομοσχέδια με ανώτατο όριο κοινοβουλευτικής και κυβερνητικής θητείας καθώς επίσης και ένα τίμιο, απλό, μικτό και πολύ-σταυρικό εκλογικό σύστημα.
3. Να μεταρρυθμιστούν τα νομοσχέδια για το Ασφαλιστικό και τον Καλλικράτη καθώς επίσης και οι νομοθεσίες 2396/53 και 40009/53 της εποχής του Αλέξανδρου Παπάγου, οι οποίες, ισχύουν θεωρητικά πάνω από 50 χρόνια ζημιώνοντας τραγικά το ελληνικό δημόσιο.
4. Κατάργηση των δεύτερων πολιτικών γραφείων και επιστροφή των αποσπασμένων δημοσίων υπαλλήλων στις θέσεις τους.
Να δούμε τέλος πάντων μια αρχή καλής θέλησης να γίνεται από τον πολιτικό κόσμο. Μόνο έτσι, θα δημιουργηθούν οι αναγκαίες ζυμώσεις για την αντιστροφή του αρνητικού κοινωνικοπολιτικού σκηνικού που βιώνουμε ως φορολογούμενοι πολίτες τα τελευταία χρόνια.

 “Χανιώτικα νέα” Ιούνιος 1993

 

 Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com