Παρασκευή , 29 Σεπτέμβριος 2023

Χώρες που οι λαοί έχουν αντιπαλότητες διαλύονται…

Η ομορφιά της φύσης σε ειρήνη

Οι διάφοροι πόλεμοι προκαλούν εμφύλιες συρράξεις με αποτέλεσμα να καταστρέφονται χώρες και να διαλύονται λαοί. Αυτό, δυστυχώς, συμβαίνει και στον 21ο αιώνα βιώνοντας στην πλειοψηφία τους οι λαοί πολλών χωρών,  άλλοι άμεσα και άλλοι έμμεσα  μία φρίκη με όσα συμβαίνουν σε παγκόσμια κλίμακα. Επακόλουθο αυτών των καταστάσεων ο ξεριζωμός και η αναζήτηση άλλων πατρίδων από εκατομμύρια δυστυχισμένους ανθρώπους.

Η Ελλάδα υπήρξε και συνεχίζει να είναι μια φιλόξενη χώρα αγκαλιάζοντας χιλιάδες πρόσφυγες και δυσαρεστημένους ξένους πολίτες παρέχοντας τους εργασίες για μια καλύτερη ζωή. Και αυτό, ίσως, επειδή και η ίδια είχε βρεθεί στη δεινή θέση μετά από δύο πολέμους και μια εμφύλια σύρραξη…   

Οι τρέχουσες, όμως, εξελίξεις με το μεταναστευτικό πρόβλημα και την προώθηση χιλιάδων αλλοδαπών με το πρόσχημα του πρόσφυγα – μετανάστη που μας στέλνει η εξ ανατολών Τουρκία στα νησιά και επιδιώκει να κάνει το ίδιο στον Έβρο, δεν έχει προηγούμενο. Πρόκειται για ένα καλά σχεδιασμένο μέτρο αποσταθεροποίησης της Ελλάδας προκαλώντας διχόνοιες μεταξύ των Ελλήνων με μια μειοψηφία να τάσσεται υπέρ των ανοικτών συνόρων και την πλειοψηφία του λαού συντασσόμενη με την κυβέρνηση να έχει αντίθετη γνώμη.  Οι  Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας προασπίζουν επιτυχώς  μέχρι τώρα τα χερσαία σύνορα.

Δεν είναι, όμως, ρατσισμός η αγάπη για  την πατρίδα, όπως πιστεύει μια μειοψηφία Ελλήνων πολιτών. Σεβαστές και αυτών οι απόψεις, αλλά, όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει δεν χωρούν όλου του κόσμου οι δυσαρεστημένοι και οι πρόσφυγες σε μια μικρή σ’ έκταση χώρα, που είναι μια “σταλιά” στον παγκόσμιο χάρτη.  

Γιάννης Η. Κάκανος

Ενδεικτικά παραθέτουμε δύο φωτογραφίες διαδικτύου

Πρόσφατα άρθρα μας στο θέμα αυτό θα διαβάσετε κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους:  

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com