Σάββατο , 2 Μαρ 2024

Χανιώτικα νέα: Ξεκινούν έργα αποκατάστασης από την κακοκαιρία(Και βίντεο)

Από το σημερινό φύλλο – Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019 – της καθημερινής εφημερίδας «Χανιώτικα νέα» σελίδα 6 καταγράφουμε μικρά αποσπάσματα, μια εβδομάδα μετά την καταστροφική κακοκαιρία. «Ξεκινούν από αυτή την εβδομάδα οι δημοπρατήσεις από τα 12 εκατομμύρια ευρώ για τα πρώτα έργα αντιμετώπισης των συνεπειών των καταστροφικών πλημμύρων και κατολισθήσεων, ενώ όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης το Υπουργείο Υποδομών δέσμευσε 15 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να προχωρήσει σε παρεμβάσεις στον Β.Ο.Α.Κ. Την ίδια στιγμή ετοιμάζεται από τα συναρμόδια Υπουργεία και την Περιφέρεια ο φάκελλος που θα κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση που θα δικαιολογεί τη χρηματοδότηση της Κρήτης αφού οι ζημιές ανέρχονται στο 1,5% του ΑΕΠ Κρήτης.

ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

Αναφορικά με τη γέφυρα στον Πλατανιά ο κ.Αρναουτάκης δήλωσε τη βεβαιότητα του ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχει αποσυρθεί η προσωρινή στρατιωτική γέφυρα καθώς μέχρι τότε θα έχει ανακατασκευαστεί η γέφυρα τμήμα της οποίας κατέρρευσε. «Γίνεται η μελέτη για να προλάβουμε τη θερινή περίοδο και να αντικατασταθεί η γέφυρα που μπήκε από το στρατό. Μπορεί μέσα στον μήνα να έχουμε τη μελέτη ώστε, άμεσα να ξεκινήσει η ανακατασκευή, η συμπλήρωση της γέφυρας ώστε να μην έχουμε την ανησυχία και των κατοίκων και των ξενοδόχων ενόψει της τουριστικής περιόδου», είπε ο κ. Αρναουτάκης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Περιφέρειας μόλις πάρουν στα χέρια τους τη μελέτη θα μπορεί άμεσα ο εργολάβος να προχωρήσει στην αποκατάσταση της παλιάς γέφυρας. Παραθέτουμε στιγμιότυπα και μικρά πλάνα σημερινής βιντεοσκόπησης από τις δύο στρατιωτικές γέφυρες που έχουν εγκατασταθεί από και προς Πλατανιά και Πατελάρι των οποίων η κυκλοφορία θα επιτραπεί πολύ πιθανόν αύριο Τρίτη.

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος

Untitled-2

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com