Τρίτη , 23 Ιούλιος 2024

ΧΑΝΙΑ – Οδός “ταλαιπωρίας” η Αλεξάνδρου Παναγούλη

 

Συχνό το φαινόμενο με την κυκλοφοριακή συμφόρεση στην οδό Αλεξάνδρου Παναγούλη εξαιτίας της μεγάλης κίνησης που έχει αυτή η οδός ή όπως χθες το πρωί εξαιτίας εκφόρτωσης εμπορευμάτων από επαγγελματικό αυτοκίνητο σε κατάστημα, με αποτέλεσμα την αδικαιολόγητη καθυστέρηση άλλων οδηγών που περίμεναν στη σειρά για 15 περίπου λεπτά.  

Κι ενώ η συγκεκριμένη οδός πριν από 40 περίπου χρόνια  αποτελούσε πάροδο της οδού Ηρακλείου, έτσι ονομαζόταν τότε η σημερινή κεντρική οδός Κωνσταντίνου Καραμανλή και το πλάτος της συγκεκριμένης παρόδου στο μεγαλύτερο τμήμα ήταν έξι μέτρα,  στα μετέπειτα χρόνια διαπλατύνθηκε με άλλα τόσα. Η ενέργεια αυτή αποσκοπούσε στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας και την ασφαλή κίνηση πεζών και οχημάτων στην νέα οδό που μετονομάσθηκε από 1η πάροδος Ηρακλείου σε Αλέκου Παναγούλη, παίρνοντας το ονοματεπώνυμο του αγωνιστή κατά της δικτατορίας των συνταγματαρχών.

Για την εποχή εκείνη, το έργο αυτό αποτελούσε καινοτομία παρά τις ελλείψεις και παραλείψεις της νέας οδού. Δυστυχώς, όμως, ελάχιστα έγιναν στα μετέπειτα χρόνια με την αιτιολογία των αρμοδίων ότι όλα θα φτιαχτούν όπως πρέπει μόλις εγκριθεί το σχέδιο πόλης.

Το σχέδιο πόλης, βέβαια, για την οδό και την πέριξ περιοχή έχει εγκριθεί εδώ και πολλά χρόνια, αλλά για τους αρμόδιους, στην… Πάρο βρέχει!  

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος 

Παναγούλη 1wtmk

Παναγούλη 2wtmk

Παναγούλη 3wtmk

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com