Ανακοίνωση

Μπορούν οι Τράπεζες να υποθηκεύουν ακίνητα εξ αδιαιρέτου εν αγνοία των υπολοίπων συν δικαιούχων;

 

Οι ανάγκες των καιρών ωθούν αρκετούς ανθρώπους στη λύση οικογενειακών οικονομικών υποχρεώσεων  επιδιώκοντας να πάρουν δάνεια με τον όποιο τοκισμό από οπουδήποτε, απευθυνόμενοι πολλές φορές για μικρά χρηματικά ποσά κυρίως και σε ενεχυροδανειστές, δίνοντας κάτι δικό τους ως ενέχυρο που θα καλύπτει πολλαπλάσια το χρηματικό ποσό που θα τους αποδοθεί.

Σε περιπτώσεις, όμως πού ο δανειζόμενος χρειαστεί ένα μεγαλύτερο χρηματικό ποσό και απευθυνθεί σε Τράπεζα, προτείνοντας ως υποθήκη ένα ακίνητο εξ αδιαιρέτου και αδιανέμητου στο οποίο είναι συν ιδιοκτήτης με ένα (α) ποσοστό, η Τράπεζα έχει το δικαίωμα, δίχως να ερωτηθούν οι άλλοι συν δικαιούχοι, να προβεί στην εξολοκλήρου υποθήκευση του ακινήτου δίνοντας το επιθυμητό δάνειο στον αιτούμενο;

Προβληματισμοί από συν δικαιούχους που σε ανύποπτο χρόνο πληροφορήθηκαν την υποθήκευση του ακινήτου τους, απευθύνθηκαν σ’ εμάς, δίχως να είμαστε αρμόδιοι. Παρά ταύτα, επειδή η περίπτωση αυτή, κατά την άποψη μας, είναι αντίθετη με τη λογική, παρακαλούμε να τύχουμε απαντήσεως από αρμόδιους φορείς και όχι μόνο, συμβάλλοντας έτσι στην ανακούφιση των αδικημένων που ίσως να είναι περισσότεροι και με άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. 

Γιάννης Η. Κάκανος   

ac374220e1c351ba4460067225d4e9b1

20180425_135043-Medium

Φωτογραφίες τυχαίες από το διαδίκτυο 

fos - Αντιγραφή

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com