Παρασκευή , 24 Μάϊος 2024

Αυτοσχέδια κάλαντα από το Τρουλλάκι της Σίφνου

Πλησιάζοντας οι εορτές η κυρά Φλώρα από το Τρουλλάκι της Σίφνου, ένα μικρό αγροτικό χωριό, όπως συνηθίζει να κάνει – έχοντας έμφυτη κλίση στην ποίηση – ετοίμασε αυτοσχέδια κάλαντα για να δώσει σε μικρά παιδιά αλλά και στα εγγόνια της και αυτό, γιατί, στη Σίφνο δεν υπάρχει ένας συγκεκριμένος τύπος καλάντων, μα κάθε χρόνο φτιάχνονται καινούργια στιχάκια από ειδικούς λαϊκούς – όπως κι εκείνη – στιχουργούς, με διάφορα  θέματα.  

Όπως έχουμε γράψει και παλαιότερα, στο νησί αυτό λένε μόνο τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και διαφορετικά, δεν είναι τα ίδια. Η κυρά Φλώρα φρόντισε και για εμάς στέλνοντας ορισμένα στιχάκια τα οποία παραθέτουμε μαζί με εγκάρδιες ευχαριστίες και ευχές προς εκείνη και την μεγάλη αγαπημένη οικογένεια της.

Για το μικρό όμορφο αυτό χωριό της Σίφνου έχουμε ειδικό αφιέρωμα στην επικείμενη έκδοση του εορταστικού μας περιοδικού το οποίο ήδη εκτυπώνεται και σε λίγες ημέρες θα αρχίσει η διανομή του. Παραθέτουμε, λοιπόν, μαζί με άλλα κάλαντα από μια κοπέλα στιχουργό που έχουμε αναρτήσει πριν από λίγα χρόνια στην ιστοσελίδα μας και τα συγκινητικά στιχάκια της κυρά Φλώρας με το αφιέρωμα στη σελίδα μας για τ’ όμορφο Τρουλλάκι.   

   

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα ακούσετε κι ένα ωραίο τραγούδι για τη Σίφνο.

https://www.youtube.com/watch?v=mvtK5nQV4Bw

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com