Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Ασυμφωνία αντιπολίτευσης – συμπολίτευσης: Μία διαχρονική “κατάρα”!

Τι κι αν οι αρχαίοι Έλληνες έδωσαν τα “φώτα τους” στην οικουμένη, όταν η πορεία της Ελλάδας στον 20ο αιώνα αλλά και νωρίτερα υπήρξε τρικυμιώδης, με τα δεινά δύο παγκοσμίων πολέμων, αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων, της δικτατορίας “Μεταξά”, του εμφυλίου πολέμου, της δικτατορίας των “Συνταγματαρχών”, και την περίοδο της μεταπολίτευσης. Και ανάμεσα σε όλα αυτά, ελάχιστα  ήταν τα “φωτεινά” διαλείμματα.

Οι αιτίες είναι πολλές. Ωστόσο, επειδή η χώρα μας βρίσκεται ήδη στο χείλος του γκρεμνού και ο λαός μας παραμένει αφενός διχασμένος εξαιτίας του κομματικού φανατισμού και αφετέρου ανήσυχος με την ραγδαία εξάπλωση του κορωνοιού σε όλο τον πλανήτη, επιβάλλεται αυτοσυγκράτηση, υπομονή και ενότητα κοινωνίας και κομμάτων. 

Οι παλιές διαχρονικές συνήθειες των ρουσφετιών, των αναληθειών και της ασυμφωνίας μεταξύ των κομμάτων καθώς και ο μεγάλος αριθμός κοινοβουλευτικών εδρών όπως και οι υψηλοί μισθοί των πολιτικών, θα πρέπει να εκλείψουν αν θέλουμε την ανόρθωση της πατρίδας μας από το τέλμα που την έχει φέρει η πολιτική που ασκείται ακόμα και από εξωκοινοβουλευτικούς… αντιπροσώπους του λαού. 

Σε όλα τα προβλήματα, με καλή θέληση, μπορεί να βρεθεί η χρυσή τομή προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και του κοινού καλού.

Κοινωνικά θέματα ή προτάσεις πολιτών που μεταφέρονται στην Διεύθυνση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου με αντίστοιχες ερωτήσεις βουλευτών, κυρίως, της αντιπολίτευσης, στο σύνολό τους θεωρούνται “απαράδεκτα” από τους αρμόδιους υπουργούς για να καταλήξουν στο αρχείο σύμφωνα με την πάγια πολιτική τακτική του Κοινοβουλίου. Ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις που κάποιοι βουλευτές, προς τιμήν τους, συνεχίζουν τις προσπάθειες με επερωτήσεις, δηλαδή πρόκληση συζήτησης στη Βουλή, ενώ οι περισσότεροι εφησυχάζουν τους πολίτες με αναλήθειες προς δόξαν της κομματικής πελατειακής σχέσης.      

Μόνο μ’ ένα μικρότερο σε αριθμό εδρών και ενωμένο Κοινοβούλιο, που μπορεί να προκύψει από μια απλή μικτή εκλογική νομοθεσία, θα ανακάμψει η χώρα.

Γιάννης Η. Κάκανος 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com