Στον Κακόπετρο συναντήσαμε τον αγρότη Μάκη Περάκη, γνωστό μάγειρα και καφετζή στο χωριό, να έχει επιστρέψει από τα χωράφια με πλούσια σοδιά από ασκολίμπρους, «φαγητό που μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους και είναι γευστικότατο και υγιεινό» μας είπε για να συνεχίσει επισημαίνοντας ότι « το αρνάκι για παράδειγμα γίνεται φρικασέ είτε με μαρούλια είτε με αγκινάρες αλλά όσοι ξέρουν το κάνουν και με ασκολίμπρους. Στο καφενείο μου που μαγειρεύω καμιά φορά για τις παρέες φίλων και χωριανών κάνω τους ασκολίμπρους και βραστούς, ή με μπακαλιάρο, αλλά τώρα θα τους κάνω με κουκιά και είναι αρκετά νόστιμοι κι έτσι».