Σάββατο , 25 Μάϊος 2024

Απονομή δικαιοσύνης…

Οι συνεχείς αλλαγές στις νομοθεσίες στη χώρα μας, συναντούν πολλές φορές την αντίθεση και τις αντιδράσεις μεγάλου μέρους της κοινωνίας.

Η απονομή της δικαιοσύνης αρχίζει από τα Ειρηνοδικεία – Πταισματοδικεία και με το νέο άρθρο 94 του ΚΠολΔ όπως τροποποιήθηκε με τον νόμο 4335/2015, ορίζεται μεταξύ άλλων ότι «στα πολιτικά δικαστήρια οι διάδικοι έχουν υποχρέωση να παρίστανται με πληρεξούσιο δικηγόρο».

Αυτό σημαίνει ότι, και δίκιο να έχεις σε ένα συμβάν που σε αφορά προσωπικά και η σε βάρος σου κατατεθείσα αγωγή περιέχει σκοπίμως αναληθή περιεχόμενο, η υπόθεση μπορεί να αντιμετωπισθεί αναθέτοντάς τη σε δικηγόρο.

Σε περίπτωση που αυτό δεν συμβεί επειδή προτίμησες να αποστείλεις συστημένη ενημερωτική επιστολή στο αρμόδιο Ειρηνοδικείο, δεν θα ληφθεί υπόψη και το χειρότερο δεν θα κλητευθείς κατά την δικάσιμο. Η απόφαση η οποία θα εκδοθεί θα είναι σε βάρος σου, ικανοποιώντας την αντίπαλη διάδικη πλευρά αν όχι στο σύνολο της αξίωσης που ζητά, τουλάχιστον για ένα μεγάλο μέρος.

Και το πλέον παράδοξο, με βάση ένα πραγματικό συμβάν πριν από πέντε χρόνια, είναι ότι η παράλογη και άδικη απαίτηση διεκδίκησης χρηματικής αποζημίωσης, κατατέθηκε τρία χρόνια μετά το συμβάν και ικανοποιήθηκε η απαίτηση της διεκδικήτριας πλευράς με πρόσφατη εκδοθείσα απόφαση.  

Κατόπιν αυτού και μέσα σε εύλογη προθεσμία πρέπει να προσβληθεί η απόφαση με έφεση από πληρεξούσιο δικηγόρο. 

Γιατί όμως εδώ να υπάρχουν χρονικά όρια, ενώ στην κατάθεση της αγωγής δεν υπάρχουν; Είχαν περάσει τρία χρόνια… 

Γιάννης Η. Κάκανος  

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com