Παρασκευή , 24 Μάϊος 2024

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ “ΓΑΡΙΠΑΣ” – Απονομή υποτροφιών σε πέντε νεοεισαχθείσες στα Α.Ε.Ι.

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η εκδήλωση του Πολιτιστικού και Φιλανθρωπικού Συλλόγου Περιβολίων “Γαρίπας” κατά τη διάρκεια της οποίας απονεμήθηκαν υποτροφίες σε πέντε νεοεισαχθείσες στα Α.Ε.Ι.

Ειδικότερα στη νεοεισαχθείσα φοιτήτρια Στεφανία Παπαθανασίου. απονεμήθηκε  χρηματική επιταγή 25.000 ευρώ, ενώ δόθηκαν και άλλες υποτροφίες σε αντίστοιχες νεοεισαχθείσες φοιτήτριες με το συμβολικό ποσό των 500 ευρώ ( αν και δεν ήταν στην αρχική απόφαση για να απονεμηθούν).

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του αρκετός κόσμος, ενώ από τον Δήμο Χανίων παραβρέθηκε ο αντιδήμαρχος Τάσος Αλόγλου καταγόμενος από τα Περιβόλια. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό – καλωσόρισμα από τον πρόεδρο του Συλλόγου Δημήτρη Ποποδάκη ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια και ευχήθηκε και στις πέντε φοιτήτριες να έχουν καλή πορεία. Σύντομο χαιρετισμό επίσης απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Χανίων Τάσος Αλόγλου και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Περιβολίων Πέτρος Μιχαηλίδης. 

Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο ιδρυτής του Συλλόγου Νίκος Χουδαλάκης, ο οποίος υπογράμμισε τα εξής: “ Στις αρχές του περασμένου Ιουνίου είχαμε συναντηθεί πάλι εδώ όπου μεταξύ άλλων σας ανακοινώσαμε μια νέα σημαντική δράση του Πολιτιστικού και Φιλανθρωπικού Συλλόγου Γαρίπας. Η δράση αυτή αφορούσε τη χορήγηση της υποτροφίας Αργυρώς Χουδαλάκη συνολικού ύψους 25.000 ευρώ και πενταετούς διάρκειας σε ένα νέο ή νέα μόνιμο κάτοικο του χωριού μας που θα διάβαινε το κατώφλι του Πανεπιστημίου. Όπως είχαμε ρητά δεσμευτεί η υποτροφία αυτή δεν θα χορηγούνταν μόνο με βάση την αριστεία, δηλαδή τα συνολικά μόρια που συγκέντρωσε ο κάθε υποψήφιος στις πανελλαδικές εξετάσεις αλλά θα βάρυναν σημαντικά κοινωνικά, οικονομικά και οικογενειακά κριτήρια.Αμέσως μετά την αναγγελία της υποτροφίας συγκροτήθηκε επιτροπή αξιολόγησης αποτελούμενη από τους κ. Τάσο Αλόγλου, αντιδήμαρχο οικονομικών  του Δήμου Χανίων, Πέτρο Μιχαηλίδη, πρόεδρο της Κοινότητας Περιβολίων, τον Δημήτρη τον Ποποδάκη, πρόεδρο του Συλλόγου Γαρίπας, την Ειρήνη Αρετάκη, ταμία του Συλλόγου και τον υποφαινόμενο…”. 

Ο ίδιος συνεχίζοντας επεσήμανε ότι “ την προηγούμενη Δευτέρα συνήλθε η Επιτροπή αξιολόγησης και έλεγξε την εγκυρότητα των στοιχείων που κατατέθηκαν τελικά από πέντε υποψηφιότητες που ήταν όλες από κορίτσια… Την υψηλότερη βαθμολογία αξιολόγησης από την επιτροπή συγκέντρωσε η Στεφανία Παπαθανασίου ένα κορίτσι μέλος μονογονεϊκής οικογένειας που ήρθε στα Περιβόλια σε ηλικία 4 ετών, φοίτησε στο νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο του χωριού μας και στη συνέχεια αποφοίτησε  από το ΕΠΑΛ Χανίων  και εισήχθη πρώτη στο Γεωλογικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου  Θεσσαλονίκης. Παρότι δεν προβλεπόταν, η Επιτροπή αποφάσισε και εισηγήθηκε στο Δ.Σ. να χορηγήσει εφάπαξ το ποσό των 500 ευρώ σε όλες τις επιλαχούσες υποψήφιες ως ένα μικρό βοήθημα στο ξεκίνημα της νέας τους φοιτητικής ζωής…”.  

Ιδιαίτερα συγκινημένη η τιμώμενη Στεφανία Παπαθανασίου ευχαρίστησε τον ιδρυτή του Συλλόγου, τον πρόεδρο, τα μέλη του Δ.Σ. επισημαίνοντας ότι “ αυτή η υποτροφία είναι πολύ σημαντική για μένα αλλά και για την μητέρα μου διότι θα με βοηθήσει να εκπληρώσω τους στόχους μου χωρίς να αντιμετωπίσω οικονομικό πρόβλημα…”. 

Ακολούθησαν οι απονομές με τον ιδρυτή του Συλλόγου κ. Νίκο Χουδαλάκη να παραδίδει την υποτροφία των 25.000 ευρώ στη Στεφανία Παπαθανασίου. Οι απονομές στα άλλα κορίτσια έγιναν από μέλη του Συλλόγου, εκτός από μία κοπέλα που απουσίαζε μαζί με την οικογένεια της εκτός νομού. 

Η εκδήλωση τελείωσε με κέρασμα γλυκών, αναψυκτικών και παγωμένων νερών.

Ηλίας Ι. Κάκανος 

……………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………..

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com