Δευτέρα , 15 Ιούλιος 2024

Από το “Επαρχιακό φως” ευχές για ενότητα και επαγρύπνηση…

Χρόνια πολλά, υγεία, χαρές και καλή χρονιά να είναι το 2023 

Μαζί με τις παραπάνω ευχές μας – προς όλους και όλες σας – ευχόμαστε το 2023 να είναι ειρηνικό και προοδευτικό για τη χώρα μας. Θεωρούμε ακόμα αναγκαία την αναφορά σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό διπλωματικό και εθνικό επίτευγμα, στη μνήμη του αείμνηστου Χανιώτη πρωθυπουργού της Ελλάδας Ελευθερίου Βενιζέλου που αφορά τη Συνθήκη της Λωζάνης με την οποία ορίστηκαν τα σύνορα της Ελλάδας μετά την ήττα που προκλήθηκε στη Μικρά Ασία το 1921 – 1922.

Αυτά τα σύνορα, όμως, αμφισβητούσε έκτοτε η Τουρκία, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αποθρασυνθεί φτάνοντας στο αποκορύφωμα προκλητικών δηλώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022

Οι καιροί είναι ιδιαίτερα πονηροί και οι γείτονες εξ ανατολών καραδοκούν… Εκ των πραγμάτων λοιπόν, επιβάλλεται ενότητα ούτως ώστε ανά πάσα στιγμή να είμαστε σε θέση να προστατέψουμε τα σύνορα της πατρίδας μας όπως μας τα παρέδωσε ο μεγάλος πολιτικός Ελευθέριος Βενιζέλος. Παραθέτουμε παρακάτω το ΦΕΚ.238/1923 με το οποίο κυρώθηκε η προαναφερόμενη Συνθήκη.   

Περισσότερα για την εν Λωζάνη συνομολογηθείσης Συνθήκης περί Ειρήνης, ώστε να μάθουν οι νέοι και να θυμηθούν οι μεγαλύτεροι, θα διαβάσετε στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση κατόπιν επιμέλειας του αντιστρατήγου ε.α. Οδυσσέως Κουτσοποδιώτη με δημοσίευμά του στην Φωνή Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας του τριμήνου Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2022.       

https://drive.google.com/file/d/1R0J48CClcCFhsvn0eVETHEd-wG14bPAD/view

Τα Χανιά υποδέχτηκαν το 2023

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αναγκαίες οι καινοτόμες ιδέες 

Παραμονή των Θεοφανείων. Ο Θεός να ευλογήσει για τη σωτηρία και την ανόρθωση της χώρας μας 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com