Τετάρτη , 6 Δεκ 2023

ΑΠΟ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ: Συγκέντρωση στη Δημοτική Αγορά και πορεία στην Αντιπεριφέρεια

P1270104wtmk


Αγανακτισμένοι οι εν ενεργεία όπως και οι εν αποστρατεία άνδρες και γυναίκες των Σωμάτων Ασφαλείας, Αστυνομίας, Λιμενικού και Πυροσβεστικής από τον συνεχή εμπαιγμό των κυβερνήσεων της τελευταίας, κυρίως, 15ετίας με αποκορύφωμα τη… ληστρική σε βάρος των εισοδημάτων τους τακτική της σημερινής κυβέρνησης, συγκεντρώθηκαν σήμερα στις 11 π.μ. στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς βροντοφωνάζοντας όχι στις πολιτικές των μνημονίων που έφεραν την καταστροφή στη χώρα. Στη συνέχεια  ενέκριναν ψήφισμα το οποίο παρέδωσαν μετά από πορεία τους στην Αντιπεριφέρεια Χανίων.    

yanniskakanos.gr_image0001

 Το «παρών» στην Παγκρήτια διαμαρτυρία των ενστόλων και των συνταξιούχων έδωσαν οι συνδικαλιστικές τους ηγεσίες, ενώ από την πλευρά των αντιπροσώπων της Βουλής, κανένας βουλευτής δεν προσήλθε στη συγκέντρωση. Εξαίρεση, στον κανόνα, αποτέλεσαν οι χαιρετισμοί συμπαράστασης τοπικών εκπροσώπων του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, καθώς επίσης από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο χαιρετισμός του πολιτευτή Χανίων Παντελή Καπαρουδάκη.

Ενδεικτικά προβάλλουμε αποσπάσματα ορισμένων εκ των πολλών εν ενεργεία και εν αποστρατεία, ομιλητών, οι οποίοι, μέσα από χειμαρρώδεις αναφορές στις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν με τις περικοπές των μισθών, των δαπανών στις Υπηρεσίες και την υπερβολική μείωση των συντάξεων, έχουν έρθει σε απόγνωση.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων Γιάννης Ζερβός, δήλωσε ότι «οι μνημονιακές πολιτικές έδωσαν την χαριστική βολή στο εισόδημα μας, αλλά και στον ετοιμόρροπο οργανισμό της Ελληνικής Αστυνομίας. Μείωσαν τις λειτουργικές δαπάνες, επανέφεραν τους εράνους και τις δωρεές για να μπορεί να κινείται ο οργανισμός μας. Μπροστά στα γεγονότα αυτά, εμείς οι άμεσα πληττόμενοι, ένστολοι πολίτες, δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι. Αντιδρούμε και παίρνουμε θέση στο πεδίο του οικονομικού σπαραγμού προκειμένου να αποκρούσουμε τις πολιτικές που οδήγησαν στην τελευταία πράξη του δράματος. Θα δώσουμε τον αγώνα μας μαζί με την κοινωνία. Δεν θέλουμε να χρησιμοποιηθούμε απέναντι στους συμπολίτες μας που αντιδρούν ειρηνικά για το δίκαιο των αιτημάτων τους».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Λιμενικού Σώματος Δυτικής Κρήτης, Ιωάννης Καρτάκης, τόνισε: «Η συγκέντρωση αυτή, ας γίνει μήνυμα ελπίδας στην απογοήτευση, αλλά και την απόγνωση που νιώθουμε. Δεν χαρίζουμε σε κανέναν τις ζωές μας, δεν χαρίζουμε σε κανέναν το μέλλον των παιδιών μας…».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Χανίων, Άρης Καριωτάκης, τόνισε: «Σήμερα με τη μαζική μας συμμετοχή, αποδεικνύουμε ότι εμείς οι Πυροσβέστες, κλείνουμε τα αυτιά μας σε αυτούς που καλλιεργούν την μοιρολατρεία, διαθέτουμε αγωνιστικό φρόνιμα και βάζουμε εμπόδια στην προέλαση του εργασιακού μεσαίωνα, που θα καταργήσει τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος της χώρας μας. Κατακτήσεις που αποκτήθηκαν με αγώνες και αίμα μετά από σκληρή προσπάθεια των εργαζομένων κατά τον 20στό αιώνα”, ενώ παρακάτω εστίασε τις περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες του Πυροσβεστικού Σώματος, επισημαίνοντας, «ότι ο κανονισμός προβλέπει 8 άτομα στην 1 έξοδο σε αστικό συμβάν και εμείς, όταν δεν δουλεύουν οι συμβασιούχοι συνάδελφοι μας, έχουμε 4 ή 5 άτομα σε όλη τη βάρδια στις κεντρικές Υπηρεσίες και 1 ή 2 άτομα στα κλιμάκια. Εξαιτίας αυτών των ελλείψεων το ωράριο μας έχει γίνει λάστιχο και επιβάλλεται σε μόνιμη βάση υπερεργασία μέσω απλήρωτων επιφυλακών…”.

Ο Ιωσήφ Κουρνιδάκης είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής Συνταξιούχων Πυροσβεστών Νομού Χανίων και είπε: «Αδυνατούμε να δεχθούμε κα να παρακολουθήσουμε απαθείς, κλεισμένοι στα σπίτια μας, φοβισμένοι και έντρομοι, την καταστροφή που έρχεται. Οι ζωές μας δεν ξεπουλιούνται, δεν δωρίζονται και δεν χαρίζονται σε κανέναν…».

Από την Ένωση Συνταξιούχων Αστυνομικών Νομού Χανίων ο πρόεδρος της Γεώργιος Ζερβουδάκης σημείωσε: «Η υπομονή έχει φθάσει στα όρια της και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Η οργή και η αγανάκτηση καθημερινά μεγαλώνει και γίνεται μεγαλύτερη όταν βλέπουμε ότι πάμε από το κακό στο χειρότερο με συνέπεια να έχουμε και πολλές αυτοκτονίες…».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος Δημήτριος Σαϊτάκης τόνισε: «Η εφαρμοζόμενη πολιτική του να πληρώνουμε εμείς αντί να πληρώνουν αυτοί που δημιούργησαν την κρίση είναι πέρα για πέρα εσφαλμένη και άδικη και δυστυχώς όλοι όσοι μας οδήγησαν εδώ δείχνουν να μην συναισθάνονται τις ευθύνες τους και συνεχίζουν να διατηρούν τα ίδια προνόμια. Βλέπουμε να επικρατεί η ατιμωρησία και κανείς να μην πληρώνει πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, για αυτό που βιώνουμε σήμερα, στερώντας μας την ελπίδα, την αξιοπρέπεια, τα όνειρά μας…».

Ο πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Στυλιανός Καρακούδης τόνισε: «Ο οικονομικός και θεσμικός κατήφορος στον οποίο έχουν ολισθήσει οι κυβερνητικοί εταίροι εμάς τους ένστολους είναι δίχως τελειωμό… Μετά τις τελευταίες περικοπές στα πλαίσια του μνημονίου 3 του ήδη πενιχρού μισθού μας με τη διαμόρφωση νέων βασικών μισθών που κυριολεκτικά λεηλάτησαν ότι έχει απομείνει, έρχονται τώρα στο φως νέες διαρροές να επιβεβαιώσουν ότι το σχέδιο των κυβερνώντων είναι σε πλήρη εξέλιξη, Προαναγγέλλουν νέο μισθολόγιο που θα ισχύσει από το 2014 που θα επιφέρει και νέες μειώσεις, ενώ άμεσα επιδιώκουν να περικόψουν δραστικά και το εφάπαξ…».

Ο πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Γεώργιος Δριβάκος ανέφερε: «Συνεχίζουμε τον αγώνα μας στην  Κρήτη με την ελπιδοφόρα αυτή συγκέντρωση και αύριο αλλού σε όλη τη χώρα, ενάντια σε αυτούς που μας εξαπάτησαν και μας εξαπατούν, οδηγώντας τη χώρα στην μεγαλύτερη ανθρωπιστική και κοινωνική κρίση των τελευταίων 50 ετών. Ενάντια στις πολιτικές που μας έχουν καταδικάσει στη φτώχεια και την ανέχεια, που μας έχουν καταδικάσει στην ανασφάλεια και τον φόβο… Οι συνεχείς μειώσεις στους προυπολογισμούς των Ε.Δ. και Σ.Α. βρίσκονται σε απόλυτη συνάρτηση με την μείωση της αποτελεσματικότητας και την εν γένει ελλειπή λειτουργία τους…».

Τέλος, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρήστος Φωτόπουλος αναφέρθηκε στα πολλαπλά προβλήματα που ταλανίζουν το ένστολο προσωπικό και τις Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. γενικότερα από τη μια άκρη της Ελλάδος μέχρι την άλλη, επισημαίνοντας τα εξής: «Το πολιτικό σύστημα της χώρας, οι κυβερνώντες μας έχουν στύψει, μας έχουν στεγνώσει οικονομικά, αλλά και ηθικά μας έχουν εξαντλήσει, μας  έχουν ταλαιπωρήσει απ’ άκρου εις άκρου της επικράτειας. Πρωτοβουλίες για να πάρουμε μια ανάσα δεν είχαν αποτελέσματα και δεν έχουν γιατί έχουμε κι εμείς ευθύνες πέρα από τους τοπικούς Φορείς, πέρα από τους τοπικούς παράγοντες. Οι απουσίες οι σημερινές είναι ενοχές και θα το πληρώσουνε. Καλώ όλους τους συναδέρφους της Κρήτης να μπουν μέσα στην τάξη του συνδικαλιστικού κινήματος για να διεκδικήσουν αυτά που η πολιτεία τους στερεί και όχι μόνο τους στερεί αλλά και που αυτά με αγώνες έχουν κατακτηθεί τα καταστρατηγούν και τα καταργούν…”.

Το ρεπορτάζ  θα δημοσιευθεί αύριο Σάββατο στα «Χανιώτικα νέα».

P1270107wtmk

P1270110wtmk

yanniskakanos.gr_image0031

   P1270113wtmkP1270115wtmkP1270118wtmk P1270119wtmk

P1270127wtmk

P1270124wtmk

P1270129wtmk

P1270131wtmk

P1270132wtmk

P1270134wtmk

P1270126wtmk

P1270136wtmk

P1270140wtmk

P1270141wtmk

P1270144wtmk

P1270145wtmk

P1270146wtmk

Κάνετε εδώ κλικ να δείτε την βιντεοσκόπηση που κάναμε κατά την ομιλία του προέδρου της Π.Ο.ΑΣ.Υ.  

P1270147wtmk

P1270150wtmk

P1270152wtmk

DSC_0017 - Αντίγραφοwtmk

Ζούμε ακόμα στη χώρα της αδιαφορίας και της ισοπέδωσης των πάντων…. Κάνετε κλικ εδώ! 

13-20130921

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com