Ανακοίνωση

ΑΠΟ ΧΑΝΙΩΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ: Όχημα βυθού για τοποθέτηση καλωδίων

 

 

 

 P1270007wtmk

Ένα υποβρύχιο όχημα, με τέσσερις ρόδες και ανοξείδωτη κατασκευή, κατασκευάστηκε από Χανιώτη στο Βιοτεχνικό Πάρκο της Σούδας. Το όχημα αυτό δημιουργήθηκε από την «Εργαλειοτεχνική» με προορισμό την Αγγλία και έχει τη δυνατότητα να εκτελεί συγκεκριμένες τεχνικές εργασίες.

Για το όχημα αυτό, μας μίλησε ο Χανιώτης μηχανουργός και κατασκευαστής του κ. Εμμανουήλ Μπενιουδάκης, υπογραμμίζοντας τα εξής: “ Πριν από λίγο καιρό είχαν φιλοξενήσει τα «Χ.Ν.» στις σελίδες τους μια άλλη κατασκευή μας που αφορούσε τον εξομοιωτή πτήσεων. Τώρα, λοιπόν, κατασκευάσαμε αυτό το όχημα που είναι μηχάνημα εκτέλεσης εργασιών σε αμμώδη βυθό, βάθους μέχρι και 35 μέτρα. Η κίνηση του γίνεται με νερό που έρχεται με λάστιχο και 15 ατμόσφαιρες πίεση από αντλίες που υπάρχουν πάνω σε μητρικό σκάφος επιφανείας. Το νερό αυτό, περνάει από τα μπεκ του οχήματος βυθού εκ των οποίων ορισμένα είναι για την προώθηση του, ενώ τα υπόλοιπα ανοίγουν το χαντάκι. Παρόμοια οχήματα υπάρχουν, αλλά εμείς το κατασκευάσαμε κατόπιν της ιδέας του πελάτη μας για το πώς ακριβώς ήθελε αυτό το όχημα”.

Ο ίδιος εξήγησε ότι “αυτή η κατασκευή μπορεί να ανοίξει χαντάκια βάθους μέχρι δύο μέτρων και πλάτους 25 εκατοστών για τοποθέτηση καλωδίων. Τ’ όχημα έχει τέσσερις τροχούς με λάστιχα που γεμίζουν νερό, για να είναι πιο βαρύ. Νερό επίσης γεμίζει και ολόγυρα το σασί του οχήματος, το οποίο να σημειωθεί είναι έτσι κατασκευασμένο και μπορεί να λυθεί για να είναι πιο εύκολη η μεταφορά του. Η συγκεκριμένη κατασκευή έχει προορισμό την Αγγλία…”.

P1270011wtmk

P1270014wtmk

P1270008wtmk

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com