Κυριακή , 21 Ιούλιος 2024

Απελπισμένοι αλλά αποφασισμένοι οι αγροτοκτηνοτρόφοι για τους δασικούς χάρτες…

Μια ακόμα απέλπιδα προσπάθεια διεκδίκησης παράτασης υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες των οποίων η προθεσμία έληγε σήμερα 15 Ιουλίου ημέρα Παρασκευή, πλην όμως δόθηκε παράταση 15 ημερών) στάθηκε η αφορμή διαμαρτυρίας μελών της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων για να συγκεντρωθούν ειρηνικά στη Διεύθυνση Δασών και να συνομιλήσουν μαζί με την δασάρχη Πολύμνια Σκλαβάκη η οποία υποδέχτηκε με ευγένεια τους διαμαρτυρόμενους συζητώντας μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τις περιουσίες τους. 

Σε υπόμνημα που κατέθεσε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Μανούσος Σταυριανουδάκης προς την Διεύθυνση Δασών, επισημαίνονται μεταξύ άλλων τα εξής: “Η ανάρτηση των δασικών χαρτών είναι η αιχμή του δόρατος για να “ξεκαθαρίσει” το ιδιοκτησιακό καθεστώς και να ανοίξει ο δρόμος για τις πολυπόθητες “επενδύσεις” που επιθυμεί η κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες να ξεκινήσει. Θέλουν να τελειώσουν και με αυτό το μνημονιακό τους καθήκον” για να αναφερθούν στη συνέχεια στην οικονομική κρίση τονίζοντας ότι “ μας καλούν να αποδείξουμε ότι είμαστε ιδιοκτήτες της γης μας, της γης που καλλιεργούμε όλα αυτά τα χρόνια κάτω από αντίξοες συνθήκες. Μας καλούν να πληρώσουμε ένα κάρο λεφτά την ίδια στιγμή που οι τιμές των προϊόντων μας κατρακυλούν ενώ τα αγροεφόδια και συνολικά το κόστος παραγωγής και της ζωής συνολικότερα ανεβαίνει συνεχώς…”. 

Αν και μικρός ο αριθμός των αγροτοκτηνοτρόφων που συμμετείχαν στην διαμαρτυρία υπήρχε αποφασιστικότητα και απευθυνόμενοι προς την κα Δασάρχη απαίτησαν να προωθήσει το ταχύτερο το υπόμνημα τους στο Υπουργείο όπου μεταξύ των απαιτήσεων που αναφέρουν επισημαίνουν: “ Για όλες τις εκτάσεις που ήταν και είναι αγροτικές και δεν αμφισβητείται ο αγροτικός χαρακτήρας ενώ περιλαμβάνονται στις εκτάσεις που έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες, το κράτος με δική του ευθύνη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση στα λαϊκά στρώματα…”. 

Από μεριάς της η κα δασάρχης υποσχέθηκε να ενεργήσει τα νόμιμα προωθώντας τα αιτήματα τους αυθημερόν στο Υπουργείο. 

Για προληπτικούς λόγους βρισκόταν στη Διεύθυνση Δασών και άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com