Δευτέρα , 15 Ιούλιος 2024

Απαραίτητες στους δρόμους οι διαγραμμίσεις όταν είναι σωστές

Ένα σοβαρό θέμα που αφορά τόσο το επαρχιακό όσο και το εθνικό οδικό δίκτυο καθώς επίσης και τις οδούς μέσα στην πόλη έχει να κάνει με τις διαγραμμίσεις οι οποίες είναι αναγκαίες και πρέπει να είναι σωστές. 

Σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. η οριζόντια σήμανση τοποθετείται συμπληρωματικά και με απόλυτη συμβατότητα με την κατακόρυφη σήμανση που είναι οι πινακίδες και είναι ιδιαίτερα χρήσιμη ειδικά στις δύσκολες συνθήκες οδήγησης όπως την νύχτα, με ομίχλη κλπ. 

Μεταξύ πολλών διαγραμμίσεων αυτές που αφορούν το νομό μας κυρίως στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και τις κατοικημένες περιοχής είναι οι διαγραμμίσεις οριοθετήσεως του χώρου κινήσεως των οχημάτων. Στην κατηγορία αυτή υπάρχουν οι οριογραμμές, οι γραμμές διαχωρισμού αντιθέτων κατευθύνσεων και η μικτή γραμμή διαχωρισμού των ρευμάτων. 

Βασική προϋπόθεση κατά την κατασκευή στο οδικό δίκτυο διαγραμμίσεων παντώς τύπου επιβάλλεται να υπάρχει η συνεργασία της Τροχαίας ή υπαλλήλων του Τμήματος Συγκοινωνιών ούτως ώστε να αποφεύγονται λάθη ή παραλείψεις όπως δυστυχώς ακόμα εξακολουθούν να συμβαίνουν παρά του ότι με τα επανειλημμένα δημοσιεύματα έχουν μειωθεί. 

Κατόπιν διαμαρτυρίας κατοίκων της περιοχής του Αλικιανού προβάλλουμε ενδεικτικά ορισμένα σημεία  του κεντρικού επαρχιακού δρόμου από τις πρόσφατες εργασίες κατασκευής διαγραμμίσεων στην περιοχή Αγιάς, Αλικιανού και στον δρόμο προς Ομαλό με αναγκαίες παρατηρήσεις. 

Ηλίας Ι. Κάκανος 

1

Φωτ. 1, 2 και 4. Οι διπλές συνεχόμενες διαγραμμίσεις σε κατοικημένες περιοχές όπως δείχνουν οι εικόνες υποχρεώνουν τους οδηγούς να γίνουν παραβάτες του Κ.Ο.Κ. καθόσον έχουν την σημασία φυσικού τοίχους.   

Φωτ. 1, 2 και 4. Οι διπλές συνεχόμενες διαγραμμίσεις σε κατοικημένες περιοχές όπως δείχνουν οι εικόνες υποχρεώνουν τους οδηγούς να γίνουν παραβάτες του Κ.Ο.Κ. καθόσον έχουν την σημασία φυσικού τοίχους.   

3

Φωτ. 3 και 5. Λανθασμένες διπλές συνεχόμενες διαγραμμίσεις και σε διασταυρώσεις.. 

5
6

Φωτ. 6. Επί τη κεντρικής οδού έξω από την οικία αν κατασκευαστεί διπλή ή έστω και μονή συνεχόμενη διαγράμμιση θα υποχρεώσουν τους εξερμόμενους να γίνουν παραβάτες προς μία κατεύθυνση..  

Φωτ. 7. Σημάδια με κουκίδες για να κατασκευαστούν διαγραμμίσεις αλλά να ληφθούν υπόψη οι διασταυρώσεις και η έξοδος οικιών. 

Φωτ. 8 Κατοικημένη περιοχή και έξοδος στρατοπέδου στην Αγιά. Η διαγράμμιση πρέπει να είναι με απλή διακεκομμένη 

9

Φωτ. 9 και 10. Τα χάλια της στρατιωτικής γέφυρας στον Κερίτη ποταμό του Αλικιανού.  


10

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com