Τρίτη , 28 Μαρ 2023

Ανοιξιάτικος λαχανόκηπος από μικρούς νοικοκύρηδες!

 

 

Ανοιξιάτικο λαχανόκηπο δημιούργησαν παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί στο 28ο Νηπιαγωγείο Χανίων.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης περιβαλλοντικής δράσης από το Πράσινο Σχολείο, τα παιδιά του 28ου Νηπιαγωγείου της πόλης μας έμαθαν για την καλλιέργεια των κηπευτικών και των βoτάνων καθώς και για τη διατροφική τους αξία φυτεύοντας μάλιστα φυτά και λουλούδια στη τσιμεντένια αυλή του σχολείου μέσα σε ζαρντινιέρες που φτιάχτηκαν από παλέτες.

Μιλώντας μας το μέλος της περιβαλλοντικής ομάδας “Πράσινο Σχολείο” γεωπόνος Κώστας Λιονουδάκης υπογράμμισε ότι «είμαστε στο 28ο Νηπιαγωγείο για να κάνουμε άλλη μία περιβαλλοντική δράση πάνω στην ευαισθητοποίηση για τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον και κοντά σε θέματα διατροφής μέσω του λαχανόκηπου και των αρωματικών φυτών. Στο συγκεκριμένο σχολείο υπήρχαν αρκετές δυσκολίες στην αρχή, γιατί δεν υπήρχαν οι προδιαγραφές, ώστε να φτιαχτεί ένας κήπος, επειδή η αυλή είναι μόνο από τσιμέντο και πλακάκια με αποτέλεσμα να φτιάξουμε ξύλινες κατασκευές με παλέτες με τη βοήθεια και των γονέων που ήρθαν ως εθελοντές και βοήθησαν».

Ο ίδιος σημείωσε: «Τα παιδιά, μετά που θα φυτέψουν και θα υιοθετήσουν τον βοτανόκηπο και τον λαχανόκηπο, το καθένα θα πάρει και από ένα φυτό για το σπίτι του, ώστε να μεταφερθεί η δράση εκτός σχολικού περιβάλλοντος για να αποκτήσουν ενδιαφέρον για το φυσικό περιβάλλον».

Η διευθύντρια του ολοήμερου Νηπιαγωγείου Ολυμπία Καμαράκη δήλωσε τα εξής: «Μαζί με τις συναδέλφους δουλεύουμε ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικής δράσης και συγκεκριμένα υγιεινή διατροφή, αρωματικά βότανα και φυτά του τόπου μας. Στην προσπάθειά μας να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με το χώμα, με τη φύση, για να γνωρίσουν καλύτερα τα φυτά θελήσαμε να κάνουμε έναν μικρό λαχανόκηπο και βοτανόκηπο. Για να το πετύχουμε αυτό, επειδή ο αύλειος χώρος του σχολείου δεν έχει χώμα κατορθώσαμε να φτιάξουμε κατασκευές από παλέτες ως γλάστρες που τις γεμίσαμε χώμα, κάνοντας πιο όμορφο ακόμα το Νηπιαγωγείο μας».

 

DSC00650wtmk

DSC00651wtmk

DSC00652wtmk

DSC00653wtmk

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com