Κυριακή , 16 Ιούνιος 2024

Αναξιοποίητος ο πανοραμικός πλούτος του παλιού δρόμου Νεροκούρου – Μαλάξας

Την ανάγκη παρεμβάσεων σ’ ένα τμήμα τριών περίπου χιλιομέτρων του παλιού αμαξωτού δρόμου Νεροκούρου για Μαλάξα την έχουμε επισημάνει επανειλημμένα από το 2012 κατόπιν διαμαρτυρίας κατοίκων της περιοχής. 

Από τότε μέχρι σήμερα έχουν γίνει ορισμένες σημαντικές παρεμβάσεις με τοποθέτηση στηθαίων στα απόκρημνα τμήματα του δρόμου των 1600 μέτρων με την άσφαλτο, ενώ καθαρίστηκαν όλα τα υπόλοιπα σημεία του χωματένιου  δρόμου των 1200 μέτρων από διάφορα απορρίμματα και μπάζα που είχαν εγκαταλείψει ορισμένοι, μετατρέποντας αυτή την πανοραμική ομορφιά σε εστίες μικρών “Κουρουπητών”.

Δυστυχώς, όμως, οι κακές συνήθειες δεν κόβονται καθόσον από την χθεσινή μας μετάβαση στην περιοχή, συναντήσαμε μικρές εστίες με διάφορα απορρίμματα.. Παράλληλα, τραβήξαμε αρκετές φωτογραφίες με τον συγκεκριμένο ιστορικό δρόμο, τους οχετούς και τα εναπομείναντα πετρόκτιστα προστατευτικά στοιχεία χτισμένα με “αθάνατες” λόγω της άριστης τεχνικής τους χτισμένες ξερολιθιές στα απόκρημνα σημεία του παλιού δρόμου. 

Ένας δρόμος λοιπόν, που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και τουριστικά για περίπατο πεζών όπως και βόλτες με άμαξες μεταφέροντας από και προς εκατοντάδες επισκέπτες που θα απολαμβάνουν τον πλούτο της πανοραμικής θέας, με τον κόλπο της Σούδας ανατολικά, τα Χανιά σε όλη την έκταση τους μέχρι και το νησάκι Θοδωρού, αλλά και τα από κάτω χωριά, Μουρνιές, Νεροκούρου και Τσικαλαριά, παραμένει αναξιοποίητος. 

Ηλίας Ι. Κάκανος   

Η αρχή του παλιού δρόμου αμέσως μετά τα Νεροκούρου μέχρι την στροφή που αρχίζει ο χωματένιος δρόμος είναι 1600 μέτρα με άσφαλτο.

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com