Κυριακή , 26 Μάϊος 2024

Αλλαγές σχεδιάζει η κυβέρνηση στον “Καλλικράτη”

Layout 1

Καλλικράτης ονομαζόταν ένας από τους δύο αρχιτέκτονες του Παρθενώνα και έζησε τον 5ο αιώνα π.Χ. στην Αθήνα, κατά την διάρκεια του «χρυσού αιώνα του Περικλή». Το όνομα αυτού του σπουδαίου Έλληνα αποφάσισε η τότε κυβέρνηση να δώσει στο Νόμο 3852/2010 «περί Διοικητικής Αναδιοργάνωσης της Ελλάδας», που ψήφισε η Ελληνική Βουλή το 2010 με την κυβερνητική πλειοψηφία και με τους περισσότερους εξ αυτών να μην έχουν διαβάσει τη νομοθεσία που έφτιαξε ο Γιάννης Ραγκούσης ως Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στην κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου.

Κι ενώ η συγκεκριμένη νομοθεσία δεν ωφέλησε τη χώρα, απεναντίας προκάλεσε τεράστια προβλήματα, η σημερινή κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγές. Πολύ σωστή ενέργεια, αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί, ναι μεν η μείωση της πενταετούς θητείας για τους δημάρχους που σχεδιάζει είναι σωστή, αποτελεί τραγικό λάθος αν συμπεριλάβει την απλή αναλογική ως εκλογικό σύστημα.

Η χώρα μας στο σημείο που την έχουν καταντήσει οι κυβερνήσεις, κυρίως της μεταπολίτευσης, έχει ανάγκη από ένα απλό μεικτό καινοτόμο εκλογικό σύστημα που θα ενώσει τις κοινωνίες παραμερίζοντας τον κομματισμό…

Γιάννης Η. Κάκανος 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com