Τρίτη , 23 Ιούλιος 2024

Αγρότης αλλά και επιχειρηματίας στο χωριό του τα Τεμένια Σελίνου Χανίων

Με τον Σήφη Μαρκετάκη από τα Τεμένια Σελίνου Χανίων γνωριζόμαστε πάνω από 20 χρόνια διατηρώντας αμοιβαία αισθήματα εκτίμησης τόσο μ’ εκείνον όσο και με όλη την χαρισματική οικογένεια του μακαριστού πατέρα του Προκόπη Μαρκετάκη, άνθρωποι προικισμένοι με αξίες αρετής, αγάπης, εργατικότητας και φιλοξενίας.

Στην επιστροφή μου σήμερα από ένα άλλο μικρό  χωριό του Σελίνου, τον Αζωγυρέ συνάντησα στο δρόμο έξω από την ταβέρνα του τον φίλο μου τον Σήφη και φυσικά δεν ήταν δυνατόν να μην σταματήσω για λίγο. Εκείνος στο άψε σβήσε ετοίμασε τον μεζέ και ήπιαμε ένα κρασάκι για να συνεχίσω αμέσως μετά την πορεία μου. Με αφορμή όμως αυτή την βραχεία συνάντηση θεωρώ ελάχιστο χρέος μου αυτό το αφιέρωμα. Ο Σήφης γαλουχημένος στη γενέτειρα γη ακολουθώντας την αξιοσύνη του πατέρα του, παρέμεινε στο χωριό κάνοντας δική του οικογένεια ασχολούμενος με γεωργοκτηνοτροφικές εργασίες καθώς επίσης και με την επιχείρηση ταβέρνας που φέρει την ονομασία του αγαπημένου του χωριού “Τα Τεμένια”. Κοντά του η σύζυγος του Αντέλλα από την Αθήνα και η μητέρα του Βασιλική άξια και φημισμένη μαγείρισσα. 

Στον παρακάτω μάλιστα σύνδεσμο μπορείτε να δείτε παλαιότερη βιντεοσκόπηση που είχαμε κάνει για τα “Χανιώτικα νέα”, αρχίζοντας το πρώτο εβδομαδιαίο επεισόδιο “Γεύσεις Κρήτης”, με τις μαγειρικές ικανότητες της αρχόντισσας μαγείρισσας κυράς Βασιλικής. 

Γιάννης Η. Κάκανος  

  

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com