Ανακοίνωση

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΡΟΥΜΑΤΩΝ

Ο  Αγροτικός  Συνεταιρισμός Παλαιών Ρουμάτων  ιδρύθηκε το 1934 από  χωριανούς μας που  στόχο είχαν   τις  αξίες του “εμείς” και   την προσφορά στο σύνολο. Όλα αυτά τα χρόνια  η προσφορά του στο χωριό μας είναι πολύ μεγάλη.

Τώρα όλα τα νέα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παλαιών Ρουμάτων θα τα διαβάζεται στην παρακάτω ιστοσελίδα που δημιούργησαν προς εξυπηρέτηση και καλύτερη ενημέρωση μελών, χωριανών και γενικότερα του αγροτικού πληθυσμού.

http://pal-roumata.blogspot.gr/

DSC01046

DSC01041

Στον Συνεταιρισμό  λειτουργούν: Το Σούπερ Μάρκετ – Πρατήριο, η αποθήκη ζωοτροφών, λιπασμάτων  και φυτοφαρμάκων, το ελαιουργείο και το λογιστήριο μας.  

Η υλικοτεχνική υποδομή είναι πολύ καλή με σύγχρονες εγκαταστάσεις οι οποίες λειτουργούν με βάση του κανόνες ασφαλείας που ισχύουν σήμερα, και κυρίως έχουν την πιστοποίηση ISO αναγκαία υποχρέωση πλέον για μπορείς να κάνεις παραγωγή και προώθηση προϊόντων. Και παρά την δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε, γίνεται συνεχής προσπάθεια  βελτίωσης της υλικοτεχνικής υποδομής και της ποιότητας προϊόντων εξασφαλίζοντας έτσι υγιείς συνεργασίες με αντίστοιχους Συνεταιρισμούς.

Στόχος μας είναι η αναβάθμιση στην παροχή  υπηρεσιών και προϊόντων  στους συνεταίρου μας και  παραγωγούς καθώς επίσης η προώθηση και ανάδειξη των προϊόντων του τόπου μας.

Το ωράριο λειτουργίας του  Σούπερ Μάρκετ είναι καθημερινώς από Δευτέρα μέχρι και Σάββατο το πρωί  από  8  έως 12.30’ ενώ το απόγευμα από  5.30  έως 9 το βράδυ. Το Τηλέφωνο επικοινωνίας με το Σούπερ Μάρκετ είναι:  2824 0 41206

Το ωράριο λειτουργίας της αποθήκης είναι καθημερινώς από Δευτέρα μέχρι και  το Σάββατο  το απόγευμα από  τις  5 έως 9 το βράδυ και κάθε Τετάρτη  πρωί από  9  έως 12.30.

Τηλέφωνο επικοινωνίας με την αποθήκη:   2824 0 41170

Το ελαιουργείο είναι καθημερινά ανοιχτό από Δευτέρα μέχρι και  Σάββατο. Τηλέφωνο επικοινωνίας:  2824 0 41170

Το Λογιστήριο του Συνεταιρισμού λειτουργεί καθημερινώς από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή  το πρωί  από  8 έως 3μ,μ. και  κάθε Πέμπτη απόγευμα  από  5 έως 8.30 το βράδυ. Τηλέφωνο επικοινωνίας με το  λογιστήριο 2824 0 41445

Τα  μέλη  του Δ.Σ. είναι  στην διάθεση σας και μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί τους για ότι χρειαστείτε  στα παρακάτω τηλέφωνα:

Μοτάκης Εμ. Γεώργιος, πρόεδρος 6938400348

Δαράκης Ηρ. Ιωάννης, αντιπρόεδρος 6974739285

Παπαδεράκης Μιχ. Ιωάννης 6978226142

Κατζάκης Νικ. Γεώργιος  6978294656

Θεοδωρίδη Νικ. Αικατερίνη 6977281016

Για το Δ.Σ ο Πρόεδρος

Γεώργιος Εμμ. Μοτάκης 

DSC01042

DSC01039 DSC01040

 ………………………………..

Επιστολή προς τον αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου με κοινοποίηση στους βουλευτές της Κρήτης και τον Δήμο Πλατανιά, απέστειλε χθες 29 Ιανουαρίου 2017 ο πρόεδρος του δραστήριου Αγροτικού Συνεταιρισμού Παλαιών Ρουμάτων, την οποία αναρτάμε ως έχει:  

 “Θέλοντας να επισημάνουμε το ζήτημα της φορολογίας καθώς και των ασφαλιστικών εισφορών στους αγρότες θέλουμε να δηλώσουμε την συμμετοχή μας αλλά και την συμπαράσταση μας στον δίκαιο αγώνα των αγροτών καθώς και να εκθέσουμε κάποιες απόψεις και προτάσεις τις οποίες έχουμε.

Πριν όμως από αυτό θέλουμε να δείξουμε το έργο το οποίο παράγεται από τον Συνεταιρισμό του χωριού μας και αναδείξουμε τα οφέλη τα οποία μπορεί να προσφέρει το ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΖΕΣΤΕ παρόλο το αρνητικό ιστορικό που έχουν οι συνεταιρισμοί που κατά την γνώμη μας κάποιοι εσκεμμένα τους έφεραν σε αυτό το επίπεδο και εσκεμμένα πέρασαν την άποψη στον κόσμο ότι οτιδήποτε συνεταιριστικό είναι και κακό. Εμείς έχουμε άλλη άποψη και το αποδεικνύουμε καθημερινά στην πράξη.

Σε ένα μικρό χωριό όπως και το δικό μας ο Αγροτικός  Συνεταιρισμός διατηρεί 4 μόνιμες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης και 4 εποχικές . Διαθέτει καταστήματα με αγροτικά εφόδια –φυτοφάρμακα – λιπάσματα με πλήρη καθοδήγηση από Γεωπόνο. Διαθέτει σύγχρονο ελαιουργείο δυναμικότητας 4 τονών/ώρα πιστοποιημένο με ISO:22000 καθώς και αποθηκευτικούς χώρους –δεξαμενές ελαιολάδου 450 τόνων. Διαθέτει ακόμα παντοπωλείο εφοδιασμένο με όλες τις ανάγκες (τρόφιμα-εργαλεία) των κατοίκων του χωριού.

Διοργανώνει ημερίδες ενημέρωσης για τις σωστές καλλιεργητικές πρακτικές που πρέπει να ακολουθήσουν οι παραγωγοί, ενημερώσεις για τις λιπάνσεις, κλαδέματα ,φυτοπροστασία κ.α. κάνει δωρεάν εδαφοαναλύσεις ώστε οι παραγωγοί να ξέρουν ακριβώς τις ανάγκες των δέντρων σε λίπανση και φέρνει λιπάσματα στις καλύτερες τιμές προς όφελος των παραγωγών. Διαπραγματεύεται συνολικά προς όφελος των παραγωγών για τις καλύτερες τιμές των προϊόντων του. Μειώνουμε το κόστος παραγωγής –παράγουμε ποιοτικά προϊόντα – αυξάνουμε την ανταγωνιστικότητα μας και διεκδικούμε καλύτερες τιμές.

Το όραμα του συνεταιρισμού μας είναι η δίκαιη διεκδίκηση των συμφερόντων των παραγωγών μας καθώς και η αξιοποίηση όλων αυτών των μέτρων και εργαλείων που διαθέτουμε και που μας δίνονται ώστε να στηρίξουμε τους αγρότες μας για ένα καλύτερο αύριο. Όλα αυτά μας δείχνουν ότι το συνεταιριστικό κίνημα ΜΠΟΡΕΙ προς όφελος των πολλών να δώσει πολλά. Με λίγα λόγια να δώσει τις αξίες του ΕΜΕΙΣ και του ισχύς εν τη ενώσει που θα κρατήσουν ζωντανή την κοινωνία μας αλλά και να μπορέσουμε να αντισταθούμε στον ανταγωνισμό των ημερών μας.

 Το Συνεταιριστικό κίνημα πρέπει να ξαναγεννηθεί προς όφελος των πολλών και να στηριχτεί από την πολιτεία με τέτοια μέτρα που θα ωφελούν το σύνολο του αγροτικού κόσμου. Καθώς το ΥΠΑΑΤ προτείνει διάφορα προγράμματα επενδύσεων και φοροαπαλλαγών προς τους αγρότες( π.χ. leasing αγροτικών μηχανημάτων κ. α. ) ο Συνεταιρισμός μας προτείνει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να νομοθετήσει μέτρο στο οποίο, όποιος αγρότης παράγει και εμπορεύεται το προϊόν του κατά 60% της συνολικής εκμετάλλευσης του μέσω Συνεταιρισμών ή ομάδων παραγωγών αλλά και αγοράζει εφόδια μέσων αυτών να έχει επιπλέον φοροαπαλλαγή καθώς και μικρότερες ασφαλιστικές εισφορές από αυτές που έχει τώρα.

Πιστεύουμε ότι αν η πολιτεία θέλει να στήριξη τους αγρότες όλης της χώρας αλλά και το Συνεταιριστικό κίνημα που είναι αναγκαίο σήμερα όσο ποτέ ΠΡΕΠΕΙ να υιοθετήσει το μέτρο αυτό το οποίο θα έδινε μια λύση σε όλο τον αγροτικό τομέα».

Επίσης με υστερόγραφο του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παλαιών Ρουμάτων επισημαίνει:

«Στην Ευρώπη και ειδικά στα βόρεια κράτη το 60% της αγροτικής παραγωγής παράγεται και διακινείται μέσω συνεταιρισμών. Επίσης η Ευρωπαϊκή Ένωση βλέποντας το μέλλον της γεωργίας ήδη δίνει πολλά κίνητρα ώστε οι παραγωγοί να οργανωθούν σε Ομάδες Παραγωγών και σε Συνεταιρισμούς. Επίσης θα μειωθεί και η φοροδιαφυγή που προέρχεται από την <<μαύρη εμπορία>> των προϊόντων».

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com