Δευτέρα , 4 Μαρ 2024

Η αυτοδιοίκηση από τον «Καποδίστρια» στον «Καλλικράτη»

4AF0D5BE060D69D601F85512F0CFAA56

Τον Οκτώβριο του 1998 διενεργήθηκαν στη χώρα οι πρώτες εκλογές του νομοσχεδίου με την ονομασία «Καποδίστριας» για να προκύψουν οι νέοι Δήμοι με τις λιγοστές Κοινότητες. Αναμφισβήτητα ήταν ανάγκη να γίνει ένα νοικοκύρεμα του κράτους αφού πλέον στα περισσότερα χωριά οι μόνιμοι κάτοικοι είχαν και εξακολουθούν να λιγοστεύουν για τα καλά εξαιτίας βέβαια της αντί αγροτικής πολιτικής.

Το νομοσχέδιο «Καποδίστριας» ήθελε βελτιώσεις ή κατάργηση; Καταργήθηκε, όμως, από τη νομοθεσία του «Καλλικράτη». Να σημειωθεί ότι κατά τη συζήτηση και ψήφισή του στη Βουλή είχαν αποχωρήσει όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ  στη συνέχεια συμμετείχαν με τους εκλεκτούς τους στις πρώτες εκλογές…

Κι ενώ η συγκεκριμένη νομοθεσία δεν ευνόησε τις κοινωνίες, απεναντίας τις… καταδίκασε, άρχισε η δεύτερη προεκλογική περίοδος με την ίδια νομοθεσία και με αρκετό ενδιαφέρον από πολλούς για τις ηγετικές… καρέκλες!

Ρωτάμε: “Τι θα είχε συμβεί στην περίπτωση που τα κόμματα της αντιπολίτευσης απέτρεπαν τα μέλη και τους φίλους τους  να είναι υποψήφιοι στις πρώτες «Καλλικρατικές» εκλογές;”

Η καλόπιστη και ευγενή κριτική σας θα εγκριθεί για ανάρτηση.    

…………………………….

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η 

 

Το «Επαρχιακό φως» τόσο σε ηλεκτρονική όσο και σε έντυπη μορφή με δέκα χιλιάδες τεύχη που θα διανεμηθούν στον Νομό Χανίων θα δώσει τη δυνατότητα σε συνδυασμούς και υποψηφίους να προβληθούν οικονομικά. 

Graphic2

2 σχόλια

 1. ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΒΡΙΛΑΚΗΣ

  Αγαπητέ κ. Κάκανε
  Στην ερώτηση σας “Τι θα είχε συμβεί στην περίπτωση που τα κόμματα της αντιπολίτευσης απέτρεπαν τα μέλη και τους φίλους τους να είναι υποψήφιοι στις πρώτες «Καλλικρατικές» εκλογές;” επιθυμώ να απαντήσω ως εξής:
  Θα δημιουργείτο η ανάγκη επανεξέτασης του νομοθετικού πλαισίου με πιθανή αναθεώρηση του και ψήφιση νέου δημοκρατικότερου νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
  Όμως αυτό δεν έγινε και τώρα δεν πρόκειται να αλλάξει και οι εκλογές θα γίνουν με την υφιστάμενη νομοθεσία.
  Έχω όμως να πω μετά βεβαιότητας ότι ούτε τα θετικά στοιχεία του Καλλικρατικού Νόμου εφάρμοσαν Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικά Συμβούλια. Απαξίωσαν πλήρως τα Τοπικά Συμβούλια και τους εκπροσώπους των Κοινοτήτων με αποτέλεσμα να μένουν ανεπίλυτα τα προβλήματα των χωριών της υπαίθρου. Δεν εφάρμοζαν δηλαδή την προβλεπόμενη νομοθεσία που διέπει σαφώς τον αποτελεσματικό τρόπο λειτουργίας των Τοπικών Συμβουλίων.

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com