Ανακοίνωση

Άφιξη κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι της Σούδας και έναρξη διαδραστικών συστημάτων ‘Creative Crete’

 

 

 

Για πρώτη φορά λειτούργησαν φέτος στην αίθουσα υποδοχής του λιμένα επιβατών κρουαζιέρας στο Λιμένα Σούδας διαδραστικά συστήματα και καινοτόμες εφαρμογές, μοναδικές στον κόσμο, για την προβολή της Κρήτης. Πρώτοι τυχεροί… ήταν οι επιβάτες του πολυτελέστατου κρουαζιερόπλοιου «Navigator Of The Sea» που κατέπλευσε σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Σούδας.  

Το βίντεο θα το δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: 

http://www.youtube.com/watch?v=DNQChpw56ss&feature=c4-overview&list=UUSp0VsjxmjiDMx5LAGGa6fQ  

«Το έργο “Creative Crete” αποτελεί μία μακροπρόθεσμη δράση στο πλαίσιο της οποίας πρωτοποριακές διαδραστικές τεχνολογίες εγκαθίστανται σε όλες τις κύριες πύλες εισόδου της Κρήτης, δηλαδή στα αεροδρόμια και τα λιμάνια Ηρακλείου και Χανίων», επεσήμανε με δήλωσή του στα “Χ.Ν.” ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων κ. Κωνσταντίνος Μπροκαλάκης για να συνεχίσει: «Το έργο αποτελεί μία πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης που υλοποιείται από το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Ερευνας (Ι.Τ.Ε.). Στην αίθουσα υποδοχής επιβατών κρουαζιέρας του λιμένα Σούδας έχουν εγκατασταθεί δύο διαδραστικά συστήματα, που συνδυάζουν τεχνολογίες αιχμής με την τέχνη και τα πολυμέσα. Το πρώτο σύστημα ονομάζεται “Infocloud” και προσφέρει πληροφορίες για μία ποικιλία θεμάτων σχετικών με την Κρήτη (μυθολογία, πολιτισμό, κ.ά.). Σε μία μεγάλη οθόνη αφής παρουσιάζεται ένα μωσαϊκό από λέξεις που σχηματίζουν την Κρήτη, τις οποίες οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν προκειμένου να δουν σχετικές φωτογραφίες και πληροφορίες. Το δεύτερο σύστημα ονομάζεται “Be there now”. Σε μία μεγάλη επιφάνεια προβάλλονται σε υψηλή ανάλυση χαρακτηριστικές φωτογραφίες από διάφορες τοποθεσίες της Κρήτης μαζί με μία πληροφοριακή λεζάντα. Αν ένας επισκέπτης περάσει κοντά από την προβολή, βλέπει ζωντανά την εικόνα του σώματός του μέσα στο ψηφιακό τοπίο, το οποίο μάλιστα μπορεί να αλλάξει περιστρέφοντας έναν μεταλλικό κύβο. Επίσης, αγγίζοντας μία εικονική φωτογραφική μηχανή μπορεί να πάρει μία ψηφιακή φωτογραφία και να την αποστείλει σε μία διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τα εκθέματα αυτά δίνουν στους ταξιδιώτες την ευκαιρία να απολαύσουν το παιχνίδι και την πληροφορία γύρω από την ιστορία, τη φύση και τις παραδόσεις του νησιού, αλλά και να γνωρίσουν καινοτόμες τεχνολογίες που αναπτύσσονται στην Κρήτη. Τα ηλεκτρονικά διαδραστικά συστήματα έχουν σχεδιαστεί και αναπτυχθεί με βάση τα διεθνή πρωτοποριακά αποτελέσματα έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ι.Τ.Ε.», υπογράμμισε ο κ. Μπροκαλάκης για να συνεχίσει εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Χανίων κ. Απόστολο Βουλγαράκη, τον εκτελεστικό γραμματέα της περιφέρειας κ. Ν. Ραπτάκη καθώς επίσης και τα στελέχη του Ι.Τ.Ε. και της Π.Ε. Χανίων.

Ο ίδιος τόνισε ακόμα ότι  «με την πρωτοβουλία αυτή της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με το Ι.Τ.Ε. και το Λιμενικό Ταμείο Νομού Χανίων αναβαθμίζεται η αίθουσα υποδοχής του λιμένα Σούδας και οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους επιβάτες κρουαζιέρας, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στα αξιοθέατα της Κρήτης, στον πολιτισμό, στην ιστορία, στα προϊόντα της και στην κρητική διατροφή μέσα από τη χρήση πρωτοποριακής διαδραστικής τεχνολογίας». Τέλος ο κ. Μπροκαλάκης απαντώντας στο ερώτημα που του θέσαμε σχετικά με τον αριθμό των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στη Σούδα, είπε: «Το κρουαζιερόπλοιο αυτό έχει πλήρωμα 1.200 άτομα και 3.350 επιβάτες, ενώ μαζί με το σημερινό έχουν καταπλεύσει στο λιμάνι μας φέτος 40 κρουαζιερόπλοια με 110.000 χιλιάδες επισκέπτες και περιμένουμε μέχρι τα μέσα του Νοεμβρίου άλλες επτά αφίξεις κρουαζιερόπλοιων».

 

 

SONY DSC

 

image0002

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

05

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com