Τετάρτη , 29 Μάϊος 2024

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΑ: Το παρελθόν του χωριού με ανθρωπογεωγραφία…

 

 


Για βιβλιοπαρουσιάσεις δεν υπάρχει ο χρόνος με τόσα πολλά βιβλία που στέλνουν, αλλά, κατ’ εξαίρεση, κάνω μια μικρή αναφορά στο ωραίο βιβλίο που έλαβα χθες, με συγγραφέα τον Ιάσονα Στυλιανού Μαυροματάκη, πρόεδρο της  π. Κοινότητας Κάϊνας. Μέσα, λοιπόν, σε  αυτές τις 500 σελίδες του άριστα επιμελημένου πονήματος, με τίτλο «Ανθρωπογεωγραφία της Κάϊνας», ο συγγραφέας τιμά τη μνήμη των συγχωριανών του και φέρνει στο φως ιστορικά στοιχεία από το χωριό και την περιοχή.

Ενδεικτικά παραθέτουμε ορισμένες παλιές οικίες από το όμορφο αυτό χωριό του Αποκόρωνα μαζί με το εξώφυλλο και λίγες σειρές από τον πρόλογο του συγγραφέα όπου, μεταξύ άλλων, επισημαίνει τα εξής: “Στο βιβλίο «Το χωριό μας η Κάϊνα» αποτυπώσαμε με λίγα λόγια οτιδήποτε αφορά γενικά την Κάϊνα και τον Πλάτανο (πρώην Γιανιτσάρη Μετόχι), τα δυο χωριά της πρώην Κοινότητας Κάϊνας και μετά δημοτικού διαμερίσματος του Δήμου Βάμου. Από 1-1-2011, σύμφωνα με το πρόγραμμα «Καλλικράτης» ανήκει στο Δήμο Αποκορώνου…”  

 

Χανιώτικα νέα Τρίτη 2 Απριλίου 2013 σελίδα 26

 

 

 

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com