Τρίτη , 27 Φεβ 2024

Αφιέρωμα για τα 11 χρόνια στη δημοσιογραφία


 

Τον Ιούνιο του 2001, αποστρατεύθηκα κατ’ ανάγκη με το ελάχιστο όριο συνταξιοδότησης από την ΕΛ.ΑΣ. έχοντας σκοπό να συνεχίσω τον αγώνα προς διόρθωση των κακώς κειμένων της δημόσιας διοίκησης από τον αναχρονισμό και τη γραφειοκρατία καθόσον μέσα στο σύστημα ήμουν ευάλωτος κάθε επίορκου. Και δεν ήταν λίγα αυτά που αντιμετώπισα επειδή υποστήριζα τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου. Το ακόλουθο βιογραφικό είναι συγκλονιστικό και υπάρχει από το 2007 στο διαδίκτυο.

 Στο Επαρχιακό φως  θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες και πολλά θέματα με πολιτική αρθρογραφία, συνεντεύξεις, σχόλια και ρεπορτάζ παλιά και νέα με ημερομηνία καταχώρησης ανά έτος από το 2003 μέχρι σήμερα. Η ύπαιθρος της Κρήτης, οι μυρωδιές και τα χρώματα της, τα πετρόχτιστα καλντερίμια των χωριών, τα ρυτιδιασμένα πρόσωπα των κατοίκων τους, τα ήθη και τα έθιμα οδήγησαν στο αποτέλεσμα που φιλοξενεί η ιστοσελίδα. Η καταγραφή τους είναι το μεράκι μας και η διάδοσή τους, νομίζω, χρέος όλων μας.

Γιατί στα χωριά της Κρήτης γράφτηκε Ιστορία… Η χλωρίδα και η πανίδα τους είναι ακόμη ζωντανή όπως ζωντανοί είναι και οι κάτοικοί τους, οι οποίοι, συνεχίζουν την παράδοση, συμμετέχουν ακόμα στον παραδοσιακό γάμο, πανηγυρίζουν τον Άγιο προστάτη της περιοχής τους με όλες τις τιμές που του πρέπει, αλλά και πενθούν με το πένθος του χωριανού…

Μα το κυριότερο όμως, ανοίγουν διάπλατα τα σπίτια τους – πολλά από αυτά φτωχικά – και πάντα μας καλωσορίζουν. Αυτή είναι η Κρήτη. Γι’ αυτήν την Κρήτη θα διαβάσετε.


Βιογραφικό

Γεννήθηκα στις 26 Μαρτίου 1957 στα Χανιά. Η μητέρα μου κατάγεται από το Κεφάλι των Εννιά Χωριών Κισάμου, ενώ ο μακαριστός πατέρας μου καταγόταν από τη Μικρά Ασία. Την παιδική μου ηλικία την μοιράστηκα τόσο στο προαναφερόμενο χωριό της μητέρας μου, όσο και στα Χανιά.

Είμαι πτυχιούχος ηλεκτροτεχνίτης και εργοδηγός ηλεκτρονικός. Κατατάχθηκα στη χωροφυλακή στις 15 Μαΐου 1976. Ως χωροφύλακας, μετά την έξοδο μου από τη Σχολή, τοποθετήθηκα στο Σταθμό Χωροφυλακής Σίφνου.

Υπηρέτησα και στο Σταθμό Χωροφυλακής Σερίφου, καθώς επίσης και στην εξωτερική φρουρά των φυλακών Αίγινας. Το καλοκαίρι του 1981 κατόπιν εξετάσεων πέρασα στη Σχολή Ενωμοταρχών και φοίτησα ένα χρόνο στη Ρόδο.

Ως βαθμοφόρος υπηρέτησα διοικητής στους Αστυνομικούς Σταθμούς Έλους Κισάμου Χανίων, Λιθινών Σητείας και Παλαιόχωρας Σελίνου Χανίων.

Μάχιμος στο Αστυνομικό Τμήμα Χανίων (1984-87) και στη συνέχεια για δέκα χρόνια στις Τεχνικές Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, όπου τα τελευταία τέσσερα ήμουν προϊστάμενος. Εκπόνησα μελέτες με καινοτόμο χαρακτήρα για την κυκλοφορία των κρατικών οχημάτων «προσβάλλοντας» μία από τις πλέον επιζήμιες καταστάσεις που ίσχυαν και απέβαιναν σε βάρος της εθνικής οικονομίας.

Στην επιμονή μου να καθιερωθεί η νομιμότητα διώχτηκα ποικιλοτρόπως… Ακόμα ισχύουν, το Ν.Δ. 2396 και η Πρωθυπουργική Απόφαση της κυβέρνησης Αλέξανδρου Παπάγου πού «υποτίθεται» ρυθμίζουν την κυκλοφορία αυτών των οχημάτων. Ασχολήθηκα ενεργά με το αστυνομικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Το έτος 2001 ενώ υπηρετούσα στο Αστυνομικό Τμήμα Χανίων και ήμουν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού και Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ., υπέβαλα αίτηση για αποστρατεία εξαιτίας των άδικων διώξεων που αντιμετώπιζα. 

Στην 25χρονη αστυνομική διαδρομή μου παρακολούθησα αρκετές πολυήμερες όπως και πολύμηνες μετεκπαιδεύσεις σε θέματα τουρισμού, ναρκωτικών, αγορανομίας και τεχνικών υποθέσεων στη Στρατιωτική Σχολή Τηλεπικοινωνιών (Σ.Ε.Τ.ΤΗΛ.) του Πύργου Ηλείας, στα κεντρικά ηλεκτρονικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και στην ηλεκτρονική εταιρεία CANON. Παρακολούθησα ακόμα τα μαθήματα εδάφους για χειριστής ελαφρών αεροσκαφών στην Αερολέσχη Χανίων και έχω συμπληρώσει πολλές ώρες σε πτήσεις.

Ως απόστρατος ασχολούμαι μη επαγγελματικά με τη δημοσιογραφία και είμαι μέλος της Παγκρήτιας Δημοσιογραφικής Ένωσης ( ΠΑ.Δ.Ε.  Μ.Μ.Ε).

Υπήρξα συνεργάτης στην εφημερίδα «Αγώνας της Κρήτης» και του πρώτου τηλεοπτικού σταθμού του νησιού, «Κρήτη 1» κι έχω αρθρογραφήσει σε όλες τις τοπικές εφημερίδες του Νομού Χανίων. Από το 2002 είμαι τακτικός συνεργάτης στην εφημερίδα «Χανιώτικα νέα».

Στις βουλευτικές εκλογές του 2009 ήμουν ανεξάρτητος υποψήφιος βουλευτής Νομού Χανίων με το ΠΑΣΟΚ. Είμαι παντρεμένος με τη Μαρία Μπατσάκη και έχουμε έναν γιο.

Σήμερα μετά από όλα αυτά τα χρόνια και την ανανέωση πέντε ιστοσελίδων από το 2007 με τελευταία την παρούσα, προχωράμε σ’ έντυπη μορφή το “Επαρχιακό φως” με χιλιάδες τεύχη κυκλοφορίας σε όλο το Νομό, αρχίζοντας με το πρώτο μας τεύχος την 1η του Αυγούστου 2012, ως αφιέρωμα στα 11 χρόνια δημοσιογραφικής προσφοράς. Η δημοσιογραφία είναι μεράκι, είναι λειτούργημα και χρέος όσων την υπηρετούν πρέπει να είναι η σωστή ειδησεογραφική ενημέρωση, η αλήθεια. Μέσα στις σελίδες μας θα δείτε πολλά άρθρα  καθώς επίσης παλιά και νέα ρεπορτάζ αλλά και διάφορα σχόλια που έχουν δημοσιευθεί στην πρώτη σε κυκλοφορία ημερήσια εφημερίδα, τα «Χανιώτικα νέα».  

https://eparxiakofos.gr/ellada-kindinevi-ke-kivernisi-epimeni-sta-ischionta/ 

11 σχόλια

 1. Ελένη Δημοτάκη

  Κάθε επιτυχία στο έργο σας, πλείστα άρθρα αποτελούν ντοκουμέντο για την Κρήτη και τα Χανιά μας.
  Θερμά συγχαρητήρια!

 2. Μιχάλης Μινουδάκης

  Καλό νέο ξεκίνημα Γιάννη. Η λαογραφική, ηθογραφική και κοινωνική καταγραφή, ματιά και μαρτυρία σου, όσον αφορά στα χωριά -και όχι μόνο- του τόπου μας, υπήρξε πολύ σημαντική. Σε ευχαριστούμε

 3. Αντώνης Μουντάκης

  Καλή δύναμη, Γιάννη. Και ανάλογη συνέχεια!

 4. Βαγγελιώ Καλαγασίδη - Σέρρες

  ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑΝΝΗ ΣΕ ΟΛΑ!!!! Μ΄ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΓΥΡΙΣΑ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΠΙΣΩ ΟΤΑΝ ΣΕ ΨΑΧΝΑΜΕ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΝΑ ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ!!!!! ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ!!! ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΕΡΟΣ ΚΑΙ ΣΥ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ!!!!! ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!!!!!

 5. Ιερώνυμος Βούρβαχης

  ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙΣ ΣΕ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

 6. Σοφία Γεωργιάδου Υποψήφια βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β' Θεσσαλονίκης Εθνικές Εκλογές 2009

  Χρόνια Πολλά και δυναμικά!!! Εύχομαι το “Επαρχιακό Φως” να λάμπει δια της αλήθειας!!!!

 7. Νικάκης Γεώργιος

  Στη νέα σου εκδοτική έντυπη προσπάθεια μέσα απο τις συμπληγάδες καταστάσεις που περνάμε, από καρδιάς φίλε μου Γιάννη σου εύχομαι καλή επιτυχία και πάντα καλές ειδήσεις!

 8. Eιρήνη Οικονόμου

  Αγωνιστής μες στη ζωή και μέσα στη δουλειά σου…
  και πάντα ξεχωρίζουνε φίλε τα ρεπορτάζ σου!
  Ζεις σ’ένα τόπο υπέροχο γι’αυτό το υλικό σου…
  γίνεται πιο θεσπέσιο μετά το γράψιμό σου!
  Να είσαι πάντοτε καλά Γιάννη να ξεχωρίζεις…
  σ’αυτό που κάνεις κι αγαπάς και μας, μας το γνωρίζεις!

 9. Μαρία Λαϊνάκη Γκίκα

  Κυριε Κακανε..Η προσπαθεια σας ειναι αξιολογη & αξιεπαινη με τοσο πλουσιο πολιτισμικο & οχι μονο υλικο που περιεχει η ιστοσελιδα σας …Σας ευχομαι καλη συνεχεια & στην εντυπη κυκλοφορια !!!

 10. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

  Μια ζωή αγώνας, για τα ιδεώδη και τα ιδανικά!!! Να είσαι καλά, Γιάννη και να συνεχίσεις με το ίδιο θάρρος, δύναμη, συνέπεια να υπηρετείς το δύσκολο και ευαίσθητο λειτούργημα της δημοσιογραφίας, στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε!!! Μακάρι να υπήρχαν πολλοί σαν και σένα…. θα βαδίζαμε προς το καλύτερο!!!

 11. Γεώργιος Κουτουλάκης - Δημοσιογράφος

  Αγαπητέ συνάδελφε και φίλε Γιάννη,
  Η αποφασή σου να κάνεις ένα αφιέρωμα για τα 11 χρόνια δημοσιογραφικής παρουσίας σε έντυπη μορφή, έδωσε χαρά σε όλους τους συναδέλφους της ΠΑ. Δ.Ε. Μ.Μ.Ε. της οποίας είσαι μέλος. Συγχαρητήρια με πολλές ευχές και τη συμβουλή να μην μείνεις μοναχά στο αφιέρωμα, αλλά να κάνεις το Επαρχιακό φως να κυκλοφορεί τουλάχιστον δύο φορές τον μήνα. Καλή δύναμη και να είσαι σίγουρος για την επιτυχία.

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com