Παρασκευή , 29 Μαρ 2024

Στη δημοτική βιβλιοθήκη Σταλού…

 

eparxiakofos.gr_image0000

Συνεχίζοντας την καλοκαιρινή εκστρατεία με τίτλο “Ο,τι κι αν σκέφτεσαι σκέψου τ’ αντίθετο – Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις βιβλιοθήκες!” μια συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, του Future Library και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος έγινε προχθές το απόγευμα η τελευταία εκδήλωση του προγράμματος με θέμα: “Μέρες της γης και τ’ ουρανού”.

Τα παιδιά με συντονίστρια την αρθρογράφο και συνεργάτιδα των “Χ.Ν.” κα Φωτεινή Σεγρεδάκη, ζωγράφισαν και έφτιαξαν κολλάζ, πάνω σε πολλά μέτρα χαρτί, τοπία της γης, χωράφια, πόλεις, δρόμους, χωριά, ζούγκλες και τοπία του ουρανού, τον ήλιο, το φεγγάρι, τα αστέρια  και τους γαλαξίες. Κατόπιν ένωσαν τη γη και τον ουρανό με όλα τα μέσα, που έχει εφεύρει ο άνθρωπος: αερόστατα, αεροπλάνα, διαστημόπλοια, σκάλες, πυραύλους, φτερά περνώντας έτσι ένα θαυμάσιο απόγευμα.

Για την εκδήλωση ανέφερε η κα Φωτεινή Σεγρεδάκη τα εξής: «Ιδέες και δράσεις εδώ στην υπέροχη επιμελημένη Δημοτική βιβλιοθήκη που μ’ αρέσει ιδιαίτερα αυτή η διακόσμηση και η πλούσια συλλογή από βιβλία και βεβαίως η ζωντάνια με τις αναπνοές που σφύζει ο χώρος με τα μικρά παιδιά. Το θέμα μας είναι λυρικό αφορά τη γη και τον ουρανό, θα δώσουμε τις εικόνες και την οντότητα της γης και του ουρανού, θα τα ενώσουμε με τα συναισθήματα, με τα φτερά, με τα αερόστατα, με τα αεροπλάνα με ό,τι έχει εφεύρει ο άνθρωπος». 

27

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com