Παρασκευή , 29 Μαρ 2024

Αδελφοποιήσεις Γονέων από Σχολεία Χανίων και Κύπρου

 
Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Χανίων τελετή  αδελφοποίησης ανάμεσα στην Ένωση Γονέων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χανίων με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Δημοτικών Σχολείων Πόλης και Επαρχίας Λευκωσίας, η οποία ιδρύθηκε το 1965 και περιλαμβάνει 106 συλλόγους γονέων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης .

Η τελετή  έλαβε χώρα  στις 15 Μαΐου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χανίων, όπου, η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Δήμου Χανίων κα Σοφία Μαλανδράκη καλωσόρισε τους Κύπριους  φίλους μας και συνέχισε  το χαιρετισμό της με τα λόγια του Ιρλανδού ποιητή W.B.Yeats «Η εκπαίδευση δεν είναι το γέμισμα ενός κουβά, αλλά το άναμμα μιας φλόγας…. Ακόμα και σήμερα όμως η εξουσία αντιμετωπίζει την Παιδεία σαν ένα βαρύ κουβά που πρέπει ν’ αδειάσει από βάρος. Εμείς δε συμφωνούμε. Πιστεύουμε στην εκπαίδευση. Πιστεύουμε στα παιδιά μας και στα παιδιά όλου του πλανήτη και θέλουμε να κρατήσουμε αναμμένη τη φλόγα της εκπαίδευσης… Και η φλόγα θα μείνει αναμμένη όταν της δίνεις δρόμους να αναπνεύσει…. Σήμερα επισφραγίζουμε το άνοιγμα ενός δρόμου για την σύσφιξη των άρρηκτων εθνικών δεσμών Ελλάδας και Κύπρου, δυο χωρών με μια ψυχή. Ενός δρόμου για την ανάπτυξη δεσμών φιλίας, αμοιβαίας εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης, τη δημιουργία κοινωνικών σχέσεων και δικτύων επικοινωνίας, την ανταλλαγή ιδεών, εκπαιδευτικών εμπειριών και γνώσεων, την από κοινού υλοποίηση δραστηριοτήτων περιβαλλοντικού, πολιτιστικού και ανθρωπιστικού περιεχομένου…»

Τα θετικά συναισθήματα του εξέφρασε γενναιόδωρα και ο Πρόεδρος της κυπριακής ομοσπονδίας κος Χρύσανθος Πιερή : «Σήμερα νιώθουμε πραγματικά πως στη δική μας οικογένεια έχουμε αποκτήσει ακόμη ένα ιδιαίτερο μέλος , αυτό της δικής σας Ένωσης Γονέων…. Είναι η πρώτη αδελφοποίηση η οποία έχει την ιδιαίτερη δική της σημασία, αφού πραγματοποιείται μεταξύ πολιτών δύο πόλεων νησιών, με παράλληλη πολυτάραχη ιστορία και αρχαίες ελληνικές καταβολές. Μια εθελοντική πράξη υψίστου μέτρου Πολιτισμού…»  Ο κος Πιερή συνέχισε απαριθμώντας τις πολυάριθμες μορφές συνεργασίες που μπορούν να αναπτύξουν από κοινού Λευκωσία και Χανιά και έκλεισε την ομιλία του με τα λόγια του Πλάτωνα: «Δεν ξέρω τίποτα άλλο για το οποίο κάθε λογικός άνθρωπος θα έπρεπε να νοιάζεται περισσότερο , παρά το πώς το παιδί του θα γίνει ο πιο καλός άνθρωπος»

Η Ένωση Γονέων Δήμου Χανίων οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της αδελφοποίησης και στη φιλοξενία της κυπριακής αποστολής: Το Δήμο Χανίων, το Δήμο Πλατανιά, τη Δ/νση και το Σύλλογο Γονέων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων  – αδελφοποιημένο εδώ και μερικά χρόνια με το Δημοτικό Σχολείο, Απ. Λουκά Λευκωσίας- για την  πρώτη μας επαφή, καθώς και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Χωραφακίων και το εστιατόριο « Λίθος» στο Ενετικό Λιμάνι για τις ευγενικές  χορηγίες τους.

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com