Πέμπτη , 28 Μαρ 2024

Συμφεροντολόγοι οι διαγραφέντες βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ

Σε καιρό κρίσης και μεγάλης φτώχιας που μαστίζει τη χώρα η κυβέρνηση εξακολουθεί να εμμένει στην αδίστακτη φορομπηχτική πολιτική έχοντας θεατές  τους πέντε ανεξάρτητους βουλευτές που εκλέχτηκαν με τα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόμματος.  Το ποιοι είναι,  δεν θα τους αναφέρουμε  αφού για τον λαό δεν έχουν καμία απολύτως πολιτική αξία επειδή παρέμειναν στη Βουλή για να εισπράττουν τις πλουσιοπάροχες αποδοχές τους και μόνο. Μάλιστα δε, ένας εξ αυτών είχε προ-ενημερώσει δημόσια τον ελληνικό λαό ότι προτίθεται από αρχές του νέου έτους μετά την εκλογική του αποτυχία στις αυτοδιοικητικές εκλογές να αποσυρθεί από την πολιτική, αλλά δεν το έπραξε. Στο σημείο αυτό αξίζει να επικροτήσουμε αναφέροντας μάλιστα τα ονοματεπώνυμα τριών άλλων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που παραιτήθηκαν διαφωνούντες με την κυβερνητική πολιτική.  Είναι οι κ. Λιάνης, Φλωρίδης και Νασιώκας.  Με αφορμή το συγκεκριμένο άρθρο προτείνουμε στην κυβέρνηση, τα κόμματα και τους πέντε ανεξάρτητους την ανάγκη να επισπεύσουν τις διαδικασίες μείωσης του αριθμού του Κοινοβουλίου  και την αλλαγή της εκλογικής νομοθεσίας με μια άλλη μικτή για να έχουν τη δυνατότητα να εκλέγονται και ανεξάρτητες προσωπικότητες…

 

Σχόλια
Ιωάννα Μελάκη σχολίασε:
September 28th, 2011 at 18:02
Κύριε Κάκανε,
Σημαντικό το άρθρο σας και γίνεται ακόμα σπουδαιότερο, όταν σήμερα το δρεπάνι του Υπουργείου Οικονομικών, στρέφεται ανελέητα στα κεφάλια των αδύναμων πολιτών. Καλές είναι οι θυσίες για την Πατρίδα και ουδείς αρνείται να συνδράμει αν τα μέτρα άρχιζαν από την Κορυφή με μείωση των εδρών του Κοινοβουλίου και “κούρεμα” των προκλητικών προνομίων που έχουν οι βουλευτές. Να πάψουν επιτέλους να παράγουν “ρουσφέτι” εις βάρος της αξιοπρέπειας των Ελλήνων πολιτών. Σήμερα που το Δημόσιο συρρικνώνεται από υπαλληλικό προσωπικό χωρίς να υπάρχει διαφορά στην μείωση των δαπανών κανείς δεν δέχεται τα μέτρα επειδή είναι άδικα, παράλογα και πλήττουν τα αδύναμα οικονομικά στρώματα των πολιτών.
Ιωάννα Μελάκη
Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης σχολίασε:
September 29th, 2011 at 17:37
Έχει απόλυτο δίκιο ο Γιάννης Κάκανος που καλεί την κυβέρνηση, τα κόμματα και τους πέντε ανεξάρτητους βουλευτές να επισπεύσουν τις απαιτούμενες διαδικασίες για την μείωση του αριθμού των βουλευτών. Θεωρώ ως μη πρέπον και προκλητικό το γεγονός ότι εξακολουθούν να διατηρούν τις έδρες τους διαγραφέντες βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ. Προτείνω περαιτέρω όλοι ανεξαιρέτως οι διαγραφέντες βουλευτές από όλα τα κόμματα να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους στον Πρόεδρο της Βουλής. Άν όντως έχουν εμπιστοσύνη στην Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και στην αξία τους ως πολιτικοί, οφείλουν άμεσα να παραιτηθούν της βουλευτικής τους ιδιότητας και να επαναδιεκδικήσουν την εκλογή τους σε μελλοντικές εκλογές, αν και καλό θα ήταν να αποφάσιζαν να εγκαταλείψουν τον στίβο της πολιτικής…Υπάρχουν και νέοι άνθρωποι ακόμα και άφθαρτοι, που επιθυμούν διακαώς να κατέλθουν στον πολιτικό στίβο της Ελλάδας. Κάποιοι πολιτικοί θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν επιτέλους ότι η πολιτική δεν είναι αποκλειστικό τους μονοπώλιο… Γιάννη Κάκανε, σ’ ευχαριστούμε που αποτελείς μια αστείρευτη πηγή έμπνευσης και διεκδίκησης ενός καλύτερου αύριο για τα Χανιά και την Ελλάδα.
Aντωνης Καλογριδης. σχολίασε:
September 29th, 2011 at 20:35
Όπως πάντα, πολύ επιτυχημένη η παρέμβαση του Γιάννη Κάκανου για τη συμπεριφορά των ανεξαρτήτων βουλευτών του κοινοβουλίου μας οι οποίοι, μετά από τη διαφωνία με τα κόμματα τους ανεξαρτητοποιήθηκαν. Λογικά, δεν έχουν καμιά πολιτική τύχη παριστάνοντας τους αγωνιστές και τους επαναστάτες!
Γιάννης Κάκανος σχολίασε:
September 30th, 2011 at 17:50
Διευκρινίζουμε ότι: Υποχρέωση τους είναι – σύμφωνα με το πνεύμα του παραπάνω άρθρου – να παραιτηθούν με τον όρο ότι προβαίνουν σε αυτή την πράξη για να τους μιμηθούν και άλλοι συνάδελφοί τους βουλευτές, κυρίως, αυτοί που έχουν πάνω από 25 χρόνια κοινοβουλευτικής θητείας ώστε να μειωθεί ο αριθμός τους από 300 σε 200 που δεν χρειάζεται έτσι καμία Συνταγματική ρύθμιση. Το Σύνταγμα ορίζει ως κατώτερη κοινοβουλευτική δύναμη τους 200 και ως ανώτερη τους 300.
Δημοσιογράφος Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης σχολίασε:
September 30th, 2011 at 19:00
Έχει απόλυτο δίκιο ο Γιάννης Κάκανος. Το Σύνταγμα μπορεί να ορίζει ως κατώτερη κοινοβουλευτική δύναμη τους 200, το ψηφοθηρικό, όμως, συμφέρον των κομμάτων της κεντρικής πολιτικής σκηνής και των όποιων …παρατρεχάμενών τους δεν συνάδει με την μείωση του αριθμού των βουλευτών. Για να υπάρξει ,επίσης, ουσιαστική αλλαγή θα πρέπει να υπάρχουν πεφωτισμένοι πολιτικοί ηγέτες που διαθέτουν το σθένος και την εντιμότητα να πράξουν αυτό που επιτάσσει το συμφέρον της χώρας. Η Ελλάδα διαθέτει άραγε τέτοιους πολιτικούς ηγέτες;…
Ηρώων Αίμα σχολίασε:
October 26th, 2011 at 13:53
Τι θα αλλάξει με την μείωση του αριθμού των βουλευτών; Θα έχουμε λιγότερους κηφήνες να ταΐζουμε; Ξεκολλήστε από τα κόμματα, διότι αυτά μας κατέστρεψαν.

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com