Πέμπτη , 28 Μαρ 2024

ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ: Μελωδίες προς τιμή της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής

 

Με τη συμμετοχή των δύο φημισμένων χορωδιών του τόπου μας, της Μικτής Χορωδίας Δήμου Χανίων  και της Χορωδίας Ωδείου Χανίων, τα καλλιτεχνικά μουσικά συγκροτήματα των Canea 6, τους Dirty Harry Guitar ouartt καθώς επίσης και το συγκρότημα των Χάρη και Γιώργου Παντερμάκη, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην  πλατεία του τέως Λιμενικού Περιπτέρου, εκδήλωση από τον Δήμο Χανίων για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής.


Από νωρίς στον τόπο της νέας διαμορφωμένης πλατείας, προσερχόταν κόσμος για να παρακολουθήσει αυτή τη “Γιορτή της Μουσικής”. Εκεί βρισκόταν ήδη, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Χανίων Δημήτρης Λειψάκης, αρμόδιος σε θέματα πολιτισμού, ο οποίος, σε ερώτηση μας, απάντησε, τα εξής: “Η μουσική είναι πολιτισμός και δημιουργεί στον κάθε άνθρωπο ένα οπλικό σύστημα, το οποίο ενισχύει την προσωπικότητα του με σωστές προαιώνιες αρχές, αξίες και ιδανικά τα οποία συνοδεύουν τον ανθρώπινο χαρακτήρα σε όλη την διάρκεια της ζωής του. Είναι η μόνη… γλώσσα, που ενώνει όλον τον πλανήτη επειδή περνάει ως συναίσθημα, αγγίζει καρδιές,  γαληνεύει ανθρώπους και ενώνει πολιτισμούς. Μέσα σε λίγα χρόνια, η Ημέρα της Μουσικής έφτασε να καταξιωθεί ως θεσμός, ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πολιτιστικό γεγονός, που διεξάγεται κάθε χρόνο σε πολλές πόλεις της Ευρώπης και φυσικά τη δική μας, τα πανέμορφα Χανιά, την πόλη κάποτε των γιασεμιών και σήμερα λουλουδιών για τη μεγάλη ποικιλία από φυτά και άνθη που διαθέτουν όλα τα σπίτια”.

Εκ μέρους του Δήμου Χανίων ο δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης στον χαιρετισμό του υπογράμμισε:  “Ως δήμαρχος του Καλλικρατικού Δήμου Χανίων σας καλωσωρίζω στο Ενετικό λιμάνι για να γιορτάσουμε τη μέρα της Μουσικής, των Μουσικών, και όλων όσων αγαπάμε τη Μουσική.  Ο Δήμος Χανίων για μια ακόμα χρονιά συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την «Ημέρα της Μουσικής» που έχει καθιερωθεί η 21η Ιουνίου και για μας αποτελεί ένα ξεχωριστό μουσικό γεγονός. Στη σημερινή εκδήλωση θα απολαύσουμε ένα θαυμάσιο μουσικό παζλ καθώς χορωδίες, συγκροτήματα και μουσικοί θα μας ταξιδέψουν με τους ήχους τους. Για τον μουσικό μας κόσμο που αφιλοκερδώς συμμετέχει στην εκδήλωση, εκφράζω τις ευχαριστίες μου. Ευχαριστώ ακόμα τον συντονιστή της εκδήλωσης Παύλο Μπαϊλάκη και τελειώνω με πολλές ευχές για μια όμορφη βραδιά”.

Παραθέτουμε αρκετά στιγμιότυπα από τον χώρο της εκδήλωσης ο οποίος αποδείχθηκε πολύ μικρός με τόσο κόσμο, Έλληνες και ξένους να παρακολουθούν άλλοι καθήμενοι σε καθίσματα που είχαν μεταφερθεί, άλλοι σε παγκάκια και πεζούλια και πάρα πολλοί να μένουν όρθιοι. Στα πρόσωπα, όμως, όλων, διακρινόταν η χαρά, ο ενθουσιασμός, με το μουσικό παζλ το οποίο απολάμβαναν και περιλάμβανε μπλουζ, τζαζ, τραγούδια ξένου κινηματογράφου, Ελληνικά, χορωδιακή και κρητική μουσική από τον Χάρη και Γιώργο Παντερμάκη.


 Ο μαέστρος Γιάννης Μεντζελόπουλος και η χορωδία του Ωδείου Χανίων, η οποία ιδρύθηκε το 1928. Πρόκειται για το παλαιότερο πολιτιστικό Σωματείο της πόλης και υπήρξε μαέστρος  της ο Μίκης Θεοδωράκης.


Η Μικτή Χορωδία του Δήμου Χανίων με μαέστρο τη Δέσποινα Δρακάκη, η οποία ερμήνευσε ελληνικά και ξένα τραγούδια.

Στιγμιότυπα από τον κόσμο

 

 Ο δήμαρχος με τους αντιδημάρχους, την μαέστρο της Μικτής Χορωδίας του Δήμου και πλήθος κόσμου.

 

 

 Χανιώτικα νέα Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012 σελίδα 26.

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com