Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ ΧΑΝΙΩΝ: Μια θαυμάσια αποσπερίδα για τους ηλικιωμένους

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν μεταξύ των ηλικιωμένων, συγγενών και φίλων της όμορφης περιοχής του Ακρωτηρίου, τα Κουνουπιδιανά που έχει την έδρα του το νεοσύστατο ΚΑΠΗ από την εσπερίδα γνωριμίας και γλεντιού που πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011, προς τιμή των μελών του.

 

Από ερωτήσεις που κάναμε σε πολλούς ηλικιωμένους απάντησαν όλοι στο ίδιο μήκος κύματος λέγοντας τα καλύτερα λόγια για το ΚΑΠΗ τους και τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτό. Χαρακτηριστική άλλωστε είναι η δήλωση του ηλικιωμένου κ. Γεωργίου Αντωνακάκη ο οποίος, μας είπε: “ Στα Χανιά έμενα αλλά με το να χάσω την γυναίκα μου με πήρε εδώ στα Κουνουπιδιανά η κόρη μου και στο διάστημα των δύο μηνών, ως Ακρωτηριανός πλέον, περνώ αρκετές ώρες της ημέρας στο ΚΑΠΗ. Είναι θαυμάσια, αξίζει και πρέπει να έρχονται όλοι οι ηλικιωμένοι στα ΚΑΠΗ γιατί εκτός από την παρέα και την αναψυχή νιώθουμε σιγουριά για την υγεία μας με την φροντίδα που μας παρέχουν”.  

 Για την όμορφη βραδιά, την ίδρυση και λειτουργία του ΚΑΠΗ μίλησε στα «Χ.Ν.» η κα Αγγελική Μποτίνη  προϊσταμένη επισημαίνοντας τα εξής: “Το ΚΑΠΗ του Ακρωτηρίου είναι καινούργιο ιδρύθηκε πριν από οκτώ μήνες και έχει 235 μέλη μαζί με τις νέες εγγραφές που έγιναν χθες και σήμερα επειδή αύριο έχουν αρχαιρεσίες για ανάδειξη Δ.Σ. και προέδρου. Υπεύθυνη του χώρου είμαι τώρα και τρεις μήνες έχοντας 14 χρόνια προϋπηρεσία σε άλλο ΚΑΠΗ στην πόλη των Χανίων. Διακρίνω, όμως, και πρέπει να το πω μια ιδιαίτερη κινητικότητα εδώ και χαίρομαι που κάθε μέρα όλο και αυξάνεται ο αριθμός των μελών. Σε όλα, βέβαια, τα ΚΑΠΗ παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες όπως μέτρηση της πίεσης, φυσιοθεραπεία εκτός την αναψυχή των ηλικιωμένων με διάφορες δραστηριότητες όπως εκδηλώσεις και εκδρομές γεγονός που τους κάνει να αισθάνονται πολύ όμορφα. Την προηγούμενη εβδομάδα για παράδειγμα είχαμε αιμοδοσία από την εθελοντική ομάδα «Καγιαλέ» του Ακρωτηρίου και συγκεντρώθηκαν αρκετές φιάλες αίματος. Η προσέλευση των περισσότερων μελών μας είναι καθημερινή και όλοι στηρίζουν αυτόν τον χώρο τον οποίο αισθάνονται σπίτι τους. Απόψε έχουμε αποσπερίδα και θα έρθουν όλα τα μέλη μαζί με τα παιδιά και συγγενείς τους να διασκεδάσουμε. Τα φαγητά, τα ποτά και τα γλυκά είναι προσφορά των ανθρώπων του Ακρωτηρίου και του προσωπικού ενώ στη μουσική θα μας διασκεδάσει δωρεάν το συγκρότημα των αδελφών Ραφαήλ και Γιάννη Φυντικάκη”.

 


Η προϊσταμένη του ΚΑΠΗ κα Αγγελική Μποτίνη με τον φυσιοθεραπευτή κ. Στέλιο Παπαδάκη και την ηλικιωμένη κυρία μέλος να εκφράζεται με τα καλύτερα λόγια για το προσωπικό.  



 Στιγμιότυπα από τον χώρο του ΚΑΠΗ.         


Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com